מה דעתכם על מה שקרה בתיכון בכפ"ס?

פריאל12

New member
אין כאן עניין של אם חוות הדעת שנכתבו

הן אמיתיות או לא.
אין כאן גם עניין של ביש-מזל שההערות הגיעו לעיניים הלא נכונות.
יש כאן עניין של רגישות שפתית:
הרי את אותן חוות-דעת אפשר היה לנסח בצורה אחרת שלא היתה פוגעת באיש -
הרי הילדה ש"זכתה" להערה "מאפייני מב"ר" היא גם "ילדה טובה" (וזה נכתב באותה שורה), כך שלבטח לא מדובר כאן בהערה שלילית. אגב, ילדי כיתות מב"ר ידועים ברגישותם ובתחושת הנחיתות שהם חשים בהשוואה לכיתות אחרות (זו אמנם הכללה, אך אחת כזו שמתבססת על שעות הוראה רבות בכיתות אלו).
לכיתת מב"ר יש קריטריונים: מדובר בילדים ללא בעיות משמעת (בדר"כ), עם מוטיבציה גבוהה אך הישגים נמוכים.
לכן, כאשר אומרים "תלמיד מב"ר", קריטריונים אלו "מולבשים" עליו - בזכותם נכנס לכיתה זו (וזו זכות).
תינוקת מגודלת - נו באמת... לו היה כתוב "מתנהגת בילדותיות", זה כנראה היה עובר חסימה.
לגבי סוציומט, שיפוץ ל- לא מתחשב בחבריו לכיתה ופועל לפי רצונו בלבד היה "מכבס" את הביטוי.

זה נכון שהילדים מתבטאים בצורה גרועה יותר כלפי מורים (והורים)... הם מתבטאים בצורה גרועה כלפי חבריהם, אך גם זה לא העניין - הם ילדים ומתפקידנו לכוון אותם. אם לא ניקח אחריות על התבטאויות אומללות (מוצדקות או לא), הרי שלנצח נצטדק ולא ניתן דוגמא.

chompit 81

New member
אני חייבת לומר

שיחד עם כל הדברים הנוראיים והלא אנושיים שבדבר, חשוב מאוד להדגיש שמורה כן צריך להעביר חוות דעת על תלמידיו (אמנם לא בדרך כזו) במיוחד לפני יציאה למסע כל כך חשוב. במקום לומר "סוציומט" אפשר היה לומר "אינו מוכן להתחשב/ להתחלק עם אחרים", במקום לומר "שקרנית" אפשר היה לומר "לעיתים אינה דוברת אמת".
התלמידים והוריהם אמרו לתקשורת שידוע להם שהועברו עליהם חוות דעת והם לא כועסים על המורים שפרסמו בטעות, אלא על הדרך שבה נאמרו הדברים.

חידUש

New member
פשלה.... זה מה שקרה

מה היה צריך לכתוב במקום,
האם היה צריך לכתוב,
לא הייתי רוצה להיות תלמידה שעליה נכתבו דברים בצורה שנכתבו,
ומאידך, לא הייתי רוצה מורה באותו צוות, שישב וכתב את הדווח.

פשוט מקרה אומלל, לשני הצדדים.

עיזבו, זה לא העיקר.
מה שהכי עצוב, זו ההכללה של המקרה הספיצפי.
זה - "המורים במדינה" ולא הצוות של התיכון הזה.

פעם שלחתי בטעות

לבוס שהיה לי אס אמ אס מביש שנכתב עליו.... זאת היתה פאדיחה לא קטנה

פריאל12

New member
משה, כמי שהעלה את הנושא לדיון

מעניינת אותי דעתך בעניין

משה רון

New member
כן גם אותי מעניינת דעתי

והיא די מגובשת ונחרצת...עשר פרסומות וחזרנו

משה רון

New member
קו הבריאות שלי משובש היום

וקשה לי להתרכז בתשובה ארוכה ומנומקת.
אשתדל מאד לכתוב מחר בבקר.

משה רון

New member
אני עדיין בתחום

תחום המזון ההסעדה והארוח.הייתי שף ומנהל מערכות הסעדה
והיום אני יועץ קולינרי ותפעולי למטבחים גדולים.
הנומרולוגיה התפתחה תוך כדי.

למעלה