מה דעתכם על סמואל בקט?

New member
מה דעתכם על סמואל בקט?

אני מכיר רק את סמואל בקט "המחזאי",אבל אני יודע שהוא גם כתב שירים..... מי פה גם בדעה שהוא המחזאי החשוב ביותר של המאה הקודמת?

אני לא יודעת מספיק עליו או על

מחזאים אחרים בשביל להכתיר אותם כחשובים ביותר במאה העשרים. אהבתי מאד את "מחכים לגודו". הוא לא נמאס עלי. ואם אהבת אותו, אני ממליצה על "רוזנקרנץ וגילדרשטרן מתים" של טום סטופארד.

galahead

New member
לגבי רוזנקרנץ וגילדנשטרן...

למי שקראו ואהב, וגם למי שלא מכיר - בעצם המלצה כללית לכולם: הגירסא הטלוויזיונית של המחזה, עם טחם רות´, גארי אולדמן וריצ´רד דרייפוס. גירסא מעולה (בסיגנון של תיאטרון מצולם, כמו שיש גירסאות למותו של סוכן וכולם היו בניי...) ומצחיקה בטירוף! גם בגלל הדיאלוגים עצמם וגם (ובעיקר) בגלל המשחק המדוייק והשרוט לחלוטין של רות´ ואולדמן. גל

מרתק

New member
אכן - יצירת טלויזיונית נדירה

מצטרף לכל המחמאות. מחזה מבריק, שנון, משחק מעולה, והכל סובב (שלא יגידו שאין גם שורה תחתונה) סביב הרעיון המופלא שחוקר את המציאות דרך עיניים אחרות ממה שהורגלנו. כמובן שחובה להכיר את המלט היטב כדי להינות באמת. למי שממש ממש ירצה, יש לי את זה מוקלט על אחת מהקלטות שלא יימחקו...

לאה_מ

New member
אני לא אוהבת הגדרות של "ביותר"

אבל אין ספק שבקט מחזאי מצויין. מה עם יוג´ין יונסקו, למשל?

שמע, אם אתה אוהב את בקט

אז אתה חייב לקרוא אותו בצרפתית, אחרת כל הפואנטה הולכת קצת לאיבוד. קראתי את "מחכים לגודו" גם בעברית וגם בצרפתית, התירגום בסדר, אבל עדין. לעומת זאת את הטרילוגיה של שלו, "מלון", "אלושם" וכו´ ממש לא סבלתי - זה גאוני, אין ספק, אבל בלתי קריא בעליל, בשום שפה. אקזיסטנציאליזם גולמי, מענה את הנשמה. אגב, רוזנקרנץ וחברו.. אחלה מחזה. לא ראיתי את האדפטציה אבל אין ספק, אחד הדברים האקזיס´ המבריקים ביותר שנכתבו.

למעלה