בטקס חלוקת תארים של המכללה האקדמית הדסה סטודנטים ערבים ביזו את שירת התקווה - ועזבו את האולם •
צבועים, רוצים לקבל מהמדינה, לא רוצים להכיר בה, שילכו ללמוד בלבנון, או בעזה.בטקס חלוקת תארים של המכללה האקדמית הדסה סטודנטים ערבים ביזו את שירת התקווה - ועזבו את האולם •
לא מדויק, כמו כן, אנא הגדר את משמעות "להכיר בה".צבועים, רוצים לקבל מהמדינה, לא רוצים להכיר בה, שילכו ללמוד בלבנון, או בעזה.
להכיר במדינה, זה להכיר בסמלים שלה.לא מדויק, כמו כן, אנא הגדר את משמעות "להכיר בה".
על פי הגדרתך, אם כן, אינם מכירים בה, אולם, אתה מתעלם מבעיה שנוח לך להתעלם ממנה, והיא שאותם סמלים לא מייצגים, ואף גרוע מכך, לא יכולים לייצג אותם.להכיר במדינה, זה להכיר בסמלים שלה.
לא יכולים לייצג אותם,שיוותרו על הזכיות שלהם. אין חד סטרי.על פי הגדרתך, אם כן, אינם מכירים בה, אולם, אתה מתעלם מבעיה שנוח לך להתעלם ממנה, והיא שאותם סמלים לא מייצגים, ואף גרוע מכך, לא יכולים לייצג אותם.
אני הייתי בוחר הגדרה אחרת, ולא רק לאור הנסיבות. ההגדרה בה הייתי בוחר היא הכרה בזכותה להתקיים ובחובות ובזכויות שאזרחותם בה מקנה.
הם משלמים מיסים, בכך "קנו" זכויותיהם, גם אם זה לא מוצא חן בעיניך.לא יכולים לייצג אותם,שיוותרו על הזכיות שלהם. אין חד סטרי.
יש הוכחות שהם שילמו מיסים?הם משלמים מיסים, בכך "קנו" זכויותיהם, גם אם זה לא מוצא חן בעיניך.
כולם?יש הוכחות שהם שילמו מיסים?
הם יותר מוכרים כאזרחים הבונים ללא אישורים, מוכרים כאזרחים השמים פס על שלטונות ישראל.
כולם שלימו? כולם קנו את זכויותהם?כולם?
אפשר לומר זאת גם על יהודים.כולם שלימו? כולם קנו את זכויותהם?
הייתי משעה את התארים שלהםצבועים, רוצים לקבל מהמדינה, לא רוצים להכיר בה, שילכו ללמוד בלבנון, או בעזה.
לא בטוחה שאפשרי.הייתי משעה את התארים שלהם
זה מה אני הייתי עושה. אפשרי או לא? את זה צריכה המכללה לבדוק בתקנון שלה במידה ותרצה לעשות את זה.לא בטוחה שאפשרי.
אפשרי בדיוק כפי שמחייבים ללמוד יהדות באוניברסיטת בר אילן ומי שלא עומד בתנאי התואר, לא זכאי לתואר ולא משנה דתו.לא בטוחה שאפשרי.
אם היו לומדים בארצות הברית (למשל), ההמנון אילו היה מושמע בסוף לימודים, לא היה מייצג אותם. בכל זאת אפשר בשקט להניח שהם כנראה לא היו יוצאים כשהוא מושמע. מכאן אתה למד שאין כל כך קשר אמיתי בין יציאתם לתירוץ שאתה ממציא בשמם. במקום זאת מדובר בצעד הפגנתי מסיבות פוליטיות וכדו'. אז כמו תמיד, אין לי שום בעיה עם מישהו שמבקש למחות על משהו ומוצא את הדרך שלו לעשות זאת, בין אם על-פי חוק ובין אם לאו. אבל אם הוא בחר לנקוט בצעדי מחאה, שיקבל על עצמו גם את ההשלכות והענישה שבצידם בלי להתבכיין על כך.קשה להאשים אותם, ההמנון לא מייצג אותם. לפחות עזבו בשקט ולא עשו מהומה.
ההמנון האמריקאי יכול לייצג כל אזרח אמריקאי ואינו מציין אף קבוצה באופן ספציפי.אם היו לומדים בארצות הברית (למשל), ההמנון אילו היה מושמע בסוף לימודים, לא היה מייצג אותם. בכל זאת אפשר בשקט להניח שהם כנראה לא היו יוצאים כשהוא מושמע. מכאן אתה למד שאין כל כך קשר אמיתי בין יציאתם לתירוץ שאתה ממציא בשמם. במקום זאת מדובר בצעד הפגנתי מסיבות פוליטיות וכדו'. אז כמו תמיד, אין לי שום בעיה עם מישהו שמבקש למחות על משהו ומוצא את הדרך שלו לעשות זאת, בין אם על-פי חוק ובין אם לאו. אבל אם הוא בחר לנקוט בצעדי מחאה, שיקבל על עצמו גם את ההשלכות והענישה שבצידם בלי להתבכיין על כך.
ועדיין לא כל כך אחד יזדהה איתו. זה נכון כמובן לגבי המנונים רבים ברחבי העולם. אין ספק שבארץ הנושא הזה בעייתי למי שמרגיש שההמנון לא מדבר עליו. אבל זה המחיר בלהתגורר במדינה שמוגדרת כשייכת לעם מסוים. טוב? רע? זה לא משנה. זאת המציאות. אך אם בחרת להתגורר כאן על אף ההמנון כפי שהוא וכפי שהכרת אותו, תתמודד עם זה ותכבד את זה.ההמנון האמריקאי יכול לייצג כל אזרח אמריקאי ואינו מציין אף קבוצה באופן ספציפי.
אתה לא יכול לומר דבר כזה למי שנולד במדינה בה ההמנון אינו מייצג אותו.ועדיין לא כל כך אחד יזדהה איתו. זה נכון כמובן לגבי המנונים רבים ברחבי העולם. אין ספק שבארץ הנושא הזה בעייתי למי שמרגיש שההמנון לא מדבר עליו. אבל זה המחיר בלהתגורר במדינה שמוגדרת כשייכת לעם מסוים. טוב? רע? זה לא משנה. זאת המציאות. אך אם בחרת להתגורר כאן על אף ההמנון כפי שהוא וכפי שהכרת אותו, תתמודד עם זה ותכבד את זה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.