מה דעתכם על עיריית על לגוש דן?

Yaron Livne

New member
על זה מדובר. לא איחוד רשויות אלא רובד נוסף.

כמו בלונדון או טוקיו.

jeshu

New member
זה ברור לי לגמרי השאלה היא האם למקום האינטגרטיבי הזה תוביל עיריית על, או למקום קצת אחר והאם מדיניות התכנון של עיריית על כזו אכן תהיה אופטימאלית או שיכנסו אליה שיקולים שאחר כך יופיעו בהודעות בפורום כאן תחת כותרות כגון "טמטום" "שחיתות ו"חוסר מקצועיות". אני לא טוען שאני יודע.

דוגמא אחרת היא התחבורה - ראש עיריית קריית ים מנסה לתקוע את המטרונית כמה שהוא רק יכול שלא לדבר על חוסר התיאום והתכנון בגוש דן.

יש צורך בארגון מחדש של גוש דן

מצד אחד יש נושאים שבהחלט מצדיקים עיריית-על, ומצד שני יש נושאים בהם יש חשיבות רבה לביטוי המקומי - כך למשל, גם לאחר הבחירות המקומיות, מצוקתם של תושבי הדרום מול בעיית הזרים, לא זוכה למענה הולם בעירייה, ומצב כזה בוודאי רק יחמיר אם תהיה עירייה אחת לכל הסביבה.

Rubim88

New member
אין שום בעיה לאפשר ביטוי מקומי

בתחומים מסויימים, כחלק מחלוקה לרובעים עם "עיריות מקומיות" שאחראיות על תחומים מוגבלים. הרי הדבר קיים בערים גדולות אחרות בעולם.

ש מים

New member

amit1270

New member
עיריית-על צריכה לכלול ערים

לא נראה לי שמחוז שלם יתאים להגדרה. זה כוללני מדי ומתפזר על-פני יותר מדי רשויות ושטחים. אם כבר אז לכל היותר השטח התחום ע"י הרצליה-פתח תקוה-ראשון לציון, כלומר הגוש המרכזי והטבעת הפנימית. הטבעת התיכונה (רעננה-רמלה-לוד-רחובות) והחיצונית (נתניה-מודיעין-אשדוד) כבר לא צריכות להיכלל בעיריית-על כזאת לדעתי.

Rubim88

New member
גם שם ערים מנותקות

הן ערים עצמאיות, ואפילו ערים עם רצף בינוי.
לדעתי מה שעמית רשם זה מה שצריך לכלול תחת עיריית גוש דן, הערים פשוט הופכות להיות רובעים של העיר הגדולה עם עיריית רובע מוגבלת.

Rubim88

New member
תסתכל שוב

ומקרוב..זה לא משנה אם יש פארקים ושטחים פתוחים, ישנו רצף ומתישהו יש גבול - בהקבלה לגוש דן הרצף הזה הוא מראשון בדרום להרצליה בצפון.

Yaron Livne

New member
לא מדויק.

איל דה פראנס יותר גדול משמעותית מהשטח הבנוי מאוד ברציפות, וגם גרייטר לונדון מסתיים לפעמים אחרי או לפעמים בכלל פני האיזור הבנוי מאוד ברציפות.

Rubim88

New member
איל דה פראנס הוא

לא עיריית על, אלא חבל ארץ והוא רק מכיל את העיר פריס(שמחולקת לרובעים) עם עוד כמה מחוזות. לגרייטר לונדון יש גבול שמפריד אפילו אזור בנוי ברציפות והוא לא כולל ערים גדולות אחרות ורחוקות שאפשר להשוות לנתניה/אשדוד. אפשר גם להסתכל על ערים גדולות אחרות באירופה ולראות שהערים לא כוללת גושים בנויים רחוקים ומנותקים.

Rubim88

New member
זה לא אומר שהן צריכות להיות תחת אותה

עיריית על.

ומה זה בכלל קנ"מ עולמי? יש הרבה מטרופולינים בעולם, ברגע שתקח 15-20 ק"מ מגבול השטח הבנוי הרציף בגוש המרכזי אתה תגיע לערים שלא קשורות לגוש המרכזי מבחינה מוניציפלית.

למעלה