מה דעתכם על פולי קפה ירוק כתכשיר הרזיה מהטבע?

erpeled

New member
מה דעתכם על פולי קפה ירוק כתכשיר הרזיה מהטבע?

קראתי על זה ניסים ונפלאות -האם יש כאן מישהו עם ניסיון או דיעה בנושא?
תודה

vegetalien

New member
יש הוכחה אחת פשוטה.

יש אנשים שמנים בעולם? כמה, הרבה? אז לא, זה לא עובד.
אני לא מכיר את העניין עם פולי הקפה באופן אישי, אבל הדרך היחידה לרדת במשקל היא להכניס פחות אנרגיה ממה שהגוף מוציא.
אם פולי הקפה הללו מדכאים תיאבון, למשל, זה עשוי להיות גורם.

צריך להבין דבר אחד פשוט: אי-אפשר לאכול מהעוגה ולהשאירה שלמה. תכשירי הרזיה רבים נמכרים עם הבטחה שצריך רק ליטול אותם, ולהמשיך לאכול כרגיל, בלי לשנות שום דבר מהרגלי התזונה.
אני רוצה לראות את הגאון שימציא תכשיר הרזיה שיאפשר לי לרדת במשקל תוך כדי אכילת עשר סופגניות ביום (בלי להקיא אותן אח"כ). אני בטוח שאנשים רבים ישמחו להפוך אותו למולטימילארדר. אפילו אני אתרום כמה גרושים.

erpeled

New member
הוכחה למה? אם יש שמנים אז דבר לא עוזר?

הרעיון של פולי הקפה הירוק שיש שם חומר שלא נהרס בקליה -עד היום איש לא אכל פולי קפה ירוקים או שתה כי פשוט לא ניתן להכין מהם משקה ללא קליה וטחינה -וכשעושים זאת הורסיםפ את החומר הפעיל
\עשו ניסיונות וגילו שבממוצע אנשים ירדו 10% ממשקלם תוך 22 שבועות
או בממוצע 8 ק"ג על מוצע האנשים שהשתתפו בניסוי

איך זה בדיוק עובד אני עדיין מנסה להבין

אגב פולי קפה ירוק זה תכשיר מהטבע שלא עולה כלום וחברות התרופות לא ממש יכולות לעשות על זה כסףאפילו מטנט לא ניתן לרשום על זה... ככה שאין כאן אינטרס כלכלי
אולי יש כאן תגלית ששווה לבדוק?

vegetalien

New member
לא,

זה אומר שמדובר בקוריוז שלא תפס בקרב הציבור הרחב. אילו זה היה עובד, אנשים היו קונים את זה בכמויות מטורפות. העובדה שעד היום לא שמעתי על זה, מוכיחה שככל הנראה זה אינו המצב.

לגבי הנסיונות - אשמח לראות את המחקר המדובר. אני מניח שפרסמו אותו בעיתון מדעי מכובד. אפשר לינק?

Gidi Shemer

New member
קודם כל הנה המאמר המדובר

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3267522/

ניסים ונפלאות- לא.
יש פה מחקר חביב שמשלים מעט מחקרים אחרים ומראה שאנשים במשקל יתר שעשו דיאטה ופעילות גופנית הורידו במשקל בקצב מואץ יותר כשנטלו תמצית פולי קפה ירוק.

למי שמתעניין בהסבר הביולוגי, כנראה (ואני מדגיש את המילה כנראה מכיוון שאין עוד מספיק מחקרים) מדובר באפקט של ה- chlorogenic acid שבפולי הקפה על עיכוב של עמילזות ושל הליפאז שמופרש מהלבלב. פחות עמילאזות- פחות סוכרים שנעכלים ונספגים מהמזון לתוך מחזור הדם. פחות ליפאז- פחות שומנים שמתפרקים. במילים אחרות, אתה אוכל אבל בעזרת התמצית פחות מהאוכל הזה נספג בתוך הגוף.

צריך להיות ברור שלא מדובר בנוסחת קסם. גם אם זה מצויין, לא מדובר בנטילת תמצית שתגרום לירידה במשקל ללא דיאטה ופעילות גופנית. ייתכן וזה יעזור לדיאטה שכזו. כרגע אין מה התלהב יותר מדי, בטח לא ממחקר קטן שנעשה על 16 (במילים- שישה עשר) אנשים, אבל היות ולפחות בהמחקר הזה היו ביקורות נכונות ולא נצפו (בינתיים) תופעת לוואי אפשר גם לא לזרוק את הרעיון לפח. במילים אחרות- אולי זה יהיה עזר חביב לאנשים בעלי משקל יתר ואולי לא. מוקדם מדי לדעת.

vegetalien

New member
תודה.

מה שמעניין אותי, זה שכתוב שלא חל שינוי בצריכה הקלורית של כל הקבוצות, אבל כולן, כולל קבוצת הפלצבו, חוו ירידה במשקל.
אז השאלה היא: האם צריכת הקלוריות היומית לפני תחילת המחקר הייתה גבוהה יותר? אם לא, איך אפשר להסביר את העובדה שכולם איבדו משקל?

Gidi Shemer

New member
תשובות

קןדם כל לא היתה קבוצת פלצבו. היו שלש קבוצות וכל קבוצה קיבלה בתקופה מסויימת פלצבו, בתקופה אחרת ריכוז נמוך של התמצית ובתקופה נוספת ריכוז גבוה של התמצית. ההבדל בין שלש הקבוצות היה בסדר מתן התוספים (או הפלצבו).
אם תביט על תמונות 1 או 2 תראה שקצב הירידה בפלצבו נמוך מקצבי הירידות האחרות (ולפעמים גם 0).

יש ירידה בצריכה הקלורית אבל היא נמוכה מאד, רק שקשה לדעת את הנתונים האינדיבידואליים אלא רק את הממוצע. לא לשכוח גם פעילות גופנית. הרעיון הבסיסי פה הוא שלמעשה התמצית גורמת לכך שחלק מהמרכיבים אינם נספגים לתוך מחזור הדם כך שהעובדה שיוסי אוכל X קלוריות היא (אם התמצית עובדת) הוא למעשה צורך פחות קלוריות כי חלק לא קטן פשוט לא מתעכל ויוצא עם הצואה.

vegetalien

New member
מה שמעלה בי

תהייה ישנה. האם אתה יכול להסביר לי?

בתור אדם שמן, תמיד ראיתי את הרזים השדופים אוכלים ג'אנק ולא מעלים גרם אחד.
עכשיו, כיום, כאשר אני מודע יותר להרגלי האכילה שלהם, אני מבין שחלק מהם כלל לא התקרב ל- Binging שהיה מנת-חלקי כל כך הרבה שנים. זה מסביר מדוע הם מעולם לא נאבקו עם המשקל.
אבל - עדיין ישנם מקרים (בודדים אמנם) שבהם אני שם לב לאנשים שהצריכה הקלורית שלהם באמת גבוהה, ועדיין משקלם נמוך.
מה זה יכול להיות? הרי לא נראה לי שקלוריות נעלמות סתם כך. מהו הפרדוקס? האם יכול להיות שמדובר ביכולות ספיגה ועיכול מזון פחותות?

Gidi Shemer

New member
גם מה שכתבת

וגם מטבוליזם שונה.
יש לנו גנטיקה שונה ולפיכך פיזיולוגיה שונה בין אחד לשני (לא ממש פיזיולוגיה "שונה", אבל המערכות שלנו עובדות בקצב שונה אחד מהשני).

אחד יכול לספוג פחות מהשני ואחד יכול לשרוף יותר בקלות מהשני. אתה גם יכול לראות את הפער בין השריפות השונות באותו אדם, עם ההתבגרות.

vegetalien

New member
כן, כמובן.

רק שקשה לי להאמין שחילוף חומרים לבדו יכול להסביר איך אדם לא פעלתן במיוחד יכול לצרוך 4000-5000 קלוריות ביום ולהישאר רזה למדי. אלא אם נוסיף את האפשרויות נוספות.

וכן, העניין עם הגיל ידוע. גוף מבוגר זקוק לפחות. אני מכיר לא-מעט אנשים שהיו רזים בצעירותם, ובשלב מסוים ("ככה פתאום"
) הגנים שלהם "בגדו" בהם.

Gidi Shemer

New member
ושכחתי להוסיף משהו

כל הנתונים על צריכה קלורית , דיאטה ופעילות גופנית מבוססים על דיווחים של המשתתפים בניסוי ולא על מעקב חיצוני, כך שכל החלק הזה צריך להילקח במשנה זהירות.

mitzi9

New member
מנסיון עם פולי קפה ירוק טחונים- זה עובד!

נכון שלא מדובר בניסים ונפלאות, אבל אחרי 2 חברות שירדו יפה ובלי מאמץ מיוחד- מצאתי בשוק פולי קפה ירוק טחונים ואני שותה 2-3 חליטות ביום. במשך 6 השבועות האחרונים אני במגמת ירידה! גם אם המחקרים קטנים- הלכתי על האופציה הטבעית, הירידה הדרגתית ואני מרגישה מצוין, אפילו יותר אנרגטית! בהצלחה...

למעלה