מה דעתכם על פינת מאכלים בפורום?

m i c h a l i

New member
מה דעתכם על פינת מאכלים בפורום?

מדי שבוע נשרשר הודעות עם מתכונים למאכלים קלים (ולא מסובכים) אני מבשלת כמעט מדי יום ולפעמים פשוט נגמרים לי הרעיונות
דעתכם? יש היענות? (יש מישהו/מישהי שרוצים לקחת על עצמם את ניהול הפינה?)
 

ron68

New member
אחלה רעיון. אני אתחיל במשהו קל וטעים

גביניות המצרכים הדרושים: חצי כוס סוכר חצי כוס קמח רגיל מנופה שתי ביצים אחד גביע גבינה לבנה 9% מערבבים הכל יחד עדיף במזלג שלא יהיו גושים. מעט מאוד שמן על מחבת טפלון ושופכים מהבלילה למחבת. עושים עיגולים קטנים או גדולים. מגישים עם סירופ שוקולד, גלידה או כל מה שעולה בראש. אפשר ליצור פרצוף חמוד. מהעיגול הגדול, שניים קטנים שווים לעיניים, אף ופה. הילדים מתים וחולים על זה. אני מכינה את זה בשבת בבוקר כשיש זמן או בערב. כל אחד יכול אי אפשר לפשל. בתיאבון וספרו לי אם היה טעים?
 
גם אני אתחיל בקל לאללה

מתכון לפירה לא נו לא כזה שאתם מכירים היציקות האלה בדודים מהצבא,משהו מרוכך יותר. מקלפים תפו"א שמים במים קרים. מבשלים תקעים סכין אם הוא יוצא חלק סימן שהתפו"א רך דיו, שופכים את המים מועכים כשחם! מחזירים לאש,מערבבים כ 3 דקות,כדי שייתיבש מכינים מראש הרבה חמאה קרה וחתוכה לקוביות קטנות,מוסיפים בהדרגה ובסבלנות,מוסיפים מלח בשלב זה. מחממים כ שני שליש כוס חלב,אחרי שבהדרגה הוספנו את הרבה חמאה,מוסיפים בהדרגה אט אט את החלב כל התהליך תוך כדי בחישה כל הזמן. בתאבון
 

עליזה 63

New member
קציצות ברוטב

קציצות ברוטב מצרכים: לקציצות: 1/2 ק"ג בשר טחון (אפשר חצי בשר עוף טחון וחצי בשר בקר טחון) 1 בצל קצוץ ומטוגן 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה 1/2 צרור כוסברה קצוצה 2 שיני שום כתושות 1 ביצה 3 כפות פרורי לחם או 2 פרוסות לחם שרוי במים, סחוט ומגורד בפומפיה 1/2 כפית פלפל שחור 1/4 כפית מלח 1/4 כפית קינמון 1/2 כפית פפריקה שמן לטיגון ירקות: 1 חציל פרוס ומומלח מונח במסננת להגרת נוזלים 2 תפוחי אדמה פרוסים 2 קישואים פרוסים לרוטב: 1 בצל קצוץ 1 פלפל אדום קצוץ שמן לטיגון 3 כפות רסק עגבניות 1 כף אבקת מרק עוף 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1 כף פפריקה מתוקה 2 כוסות מים אופן ההכנה: מעבדים היטב את כל מרכיבי הקציצות בידיים רטובות יוצרים קציצות בצורת קבב מטגנים קלות ומניחים במסננת מרופדת בנייר סופג את הירקות ממליחים ומטגנים קלות ומניחים במסננת מרופדת בנייר סופג בסיר רחב מטגנים בצל קצוץ עם מעט שמן, מוסיפים פלפל אדום קצוץ ומטגנים עוד כ 2-3 דקות מניחים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה, מעל את החצילים ובסוף את הקישואים מעל הירקות מסדרים את הקציצות בקערה: מערבבים רסק עגבניות, מים, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור, פפריקה ויוצקים מעל הקציצות עד לכיסוי הקציצות מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כחצי שעה
 

sarina6

New member
קובה אים סלק

חצי קלו בשר טחון סלק אדום מרתחים את הסלק אים שום ובהרד ומלך למון וקצת סוכר ולוקחים את הסולת במים עד שאת מרגישה כמו דיסה ואז עושה גומה וממלה אותו בבשר טחון ושופכת לתוח הסיר בתאבון
 

ron68

New member
הכנתי פעם ראשונה פיתות

תימניות אבל שידרגתי אותם. עשיתי אותם עם זעתר ושמן זית. יצא סוף הדרך. עשיתי את זה על מחבת ומעל זה גריל חשמלי. מכירים את המחבתות האלו? בקיצור את המתכון לקחתי מהאינטרנט. אם מישהו מעוניין אכתוב פה את המתכון. טוב אני רצה להכין לי עוד אחת.
 

ron68

New member
מתכון של הפיתות התימניות בבקשה ובתיאבון

1 ק"ג קמח 2 כפות שטוחות שמרים יבשים שני שליש כף סוכר 1 כף שטוחה מלח 3 כפות שמן שתיים וחצי עד שלוש כוסות מים חמימים לערבב את החומרים היבשים, מוסיפים מים, לשים עד קבלת בצק אחיד וחלק. אם דביק להוסיף קמח. מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפיח חצי שעה. אחרי חצי שעה בערך לשים שוב ויוצרים 8 חתיכות של בצק. משטחים אותם עם הידיים, שמים במחבת המיוחד וזה הולך צ'יק צ'אק. המתכון לקוח מגוגל תחת השם פיתות תימניות של עשהאל משהו. בהצלחה.
 
למעלה