מה דעתכם על פשיטת גו בשכיבה על מזרן-לחיזוק זוקפי גו ?

חלשלוש 1

New member
מה דעתכם על פשיטת גו בשכיבה על מזרן-לחיזוק זוקפי גו ?

אני התחלתי לאחרונה להתאמן בביתי הצנוע עם משקולות-יד ומזרן , אין לי כרגע אפשרות להתאמן בחדר כושר ...
ואני מקפיד לבצע סדרת אימונים ABC לחזה,גב,רגליים,ידיים,כתפיים ובטן סה"כ 18 תרגילים פשוטים למתחיל
רציתי לשאול בנוגע לתרגיל טוב שעובד בעיקר על זוקפי גב , ידוע לי על הדדליפט כתרגיל טוב (קלאסי,סומו,רומני וכו) אבל בשביל זה צריך מוט ארוך 1.80 ? או 1.50 ? ולכן אני מבצע פשיטת גו בשכיבה על מזרון כאשר רק פלג גוף העליון עד קו החזה מורם... אני מרגיש קצת לחץ בגב תחתון אך לא מסופק מספיק האם התרגיל הזה מומלץ לחיזוק הגב התחתון ומה אתם ממליצים לחיזוק הגב
השמח מאוד לעזרה6

MidNight Flame

New member
כמה דברים

1) ABC זה לא דבר רצוי ואין סיבה שתתאמן ככה - במיוחד אם אתה מתחיל
2) דדליפט עדיף על 99% מהתרגילים אבל בהיעדר מוט נורמלי (1.8-2.2 מטר), זקיפות גו זה בסדר גמור.
3) זה שאתה מתאמן בבית לא אומר שאתה לא יכול להצטייד בצורה שתספק לך אימונים יעילים ומגוונים לתקופה ארוכה

חלשלוש 1

New member
חילקתי את סידרת התרגילים שלי לפי ימים

מאחר ואני כבר תרגלתי את גופי בשבוע הראשון והשני לביצוע תרגיל אחד לכול שריר בגוף (חזה-אחד,רגליים-אחד וכו) מכאן שבשבוע השלישי אני הוספתי מעט בנפח התרגילים והסטים, כך שאני משקיע 40 דקות לפחות בכול מחזור אימונים , קשה לי לרכז הכול ביחד וגם בסידרת AB ולכן ABC , אני מחלק לפי שריר גדול+קטן לדוגמה גב+כתפיים או ידיים+רגליים או בטן+חזה וטרפז מכאן יוצא שכול מחזור אמונים בנוי על 6 תרגילים , אני מתכוון לקנות מוט אין לי מושג האם בשביל לחיצת חזה ודדליפט רצוי ארוך 1.80 או 1.50 ? אני יצייד את עצמי אבל חשוב לי להתרכז כרגע במספר תרגילים בסיסים ...
&nbsp

MidNight Flame

New member
קטונתי מלעזור למי שלא באמת רוצה עזרה

כנראה שאתה יודע יותר טוב ממני ולא פתוח לעצה טובה אז הכל טוב.

חלשלוש 1

New member
אני מתחנן לעצה טובה ממך בבקשה

אני השמח אם תתקן אותי תציע לי עצת מומחה ... רציתי להסביר את עצמי טוב יותר למקרה ואני לא ברור בשאלתי ולכן הסברתי למה ABC אבל אני ישמח אם תתקן אותי ותיתן לי עצה , בבקשה
תודה

MidNight Flame

New member
לא צריך להתחנן,

תוכנית אימון יעילה למתחיל תכלול ארבעה תרגילי בסיס - סקווט, דדליפט בנצ' פרס, אוברהד פרס (ואפשר להוסיף על זה מתח ומקבילים).
לא נחוץ פיצול לAB / ABC / ABCD, אתה תרוויח הכי הרבה מתדירות ביצוע של שלוש פעמים בשבוע
מה שאתה כן צריך זה צורת התקדמות שתאפשר עליה (לפחות בהתחלה) יחסית קבועה במשקלים ולכן הייתי הולך על תוכנית מובנית כמו Starting Strength
עליה אתה יכול לקרוא לא מעט באינטרנט בעברית.
בהצלחה.

חלשלוש 1

New member
רציתי רק לשאול האם רצוי מאוד להשתמש במוט לתרגילים הנ"ל

בנצ' פרס האם זה לחיצת חזה עם מוט ו אוברהד פרס לחיצת כתפיים עם מוט ולכמה זמן התוכנית האימון הנ"ל ?
אני מודה לך מקרב לב עזרתה ל מאוד !!! ואני שמח תיקנתה אותי
תודה , תודה !

MidNight Flame

New member
תמיד עדיף ללמוד לעבוד עם מוט

והטכניקה לא מאוד פשוטה, צריך להשקיע בה.
זו תוכנית שכל עוד אתה מצליח להתקדם איתה במשקלים - תמשיך איתה.
ממליץ בחום לקרוא את הספר ואם לא אז את התרגומים שלו לעברית.

למעלה