מה דעתכם על "צעצועי מלחמה"?

Jen74

New member
מה דעתכם על "צעצועי מלחמה"?

נתקלתי עכשיו בבלוג שמפורסם בדף הראשי של תפוז. האם אתם קונים לילדים שלכם צעצועים שקשורים לאלימות? למלחמה? האם הילדים שלכם מבקשים שתקנו את הצעצועים האלה? האם תעדיפו לקנות להם צעצועים חינוכיים על פני אקדח צעצוע וחרב מפלסטיק? למה לדעתכם הילדים אוהבים לשחק במשחקי אלימות ומלחמה? האם לדעתכם יש דרך להקטין את האלימות במשחקים שהילדים משחקים ובתוכניות בטלויזיה שהם רואים? אם כן, כיצד?

יומטוב5

New member
כן אני קונה

אני לא הגיד שאני אוהבת את צעצועי המלחמה אבל מדי פעם כאשר בני הצעיר מבקש אקדח או חרב אני קונה לו אותם משתי סיבות בהרבה תוכניות טלויזיה שהילדים רואים כיום וגם אלה שמיועדות לילדים הגיבורים נלחמים זה בזה אני מנסה להסביר שאלה רק סרטים מצוירים ובמציאות לא צריך לנהוג באלימות אבל או רוצה להיות כמו הדמות בתוכנית לכן אני קונה וגם מסבירה ומגבילה את הכמות וסיבה שניה שילדים צריכים להנות ממתנות שקונים להם ולאתמיד רק משחקים חינוכים צריך קצת כייף ולהוציא אנרגיות שלא נגמרות

פלגיה

New member
אני לא חושבת שאקדח צעצוע מגביר אלימות

אני מאפשרת לשחק באקדחים וחרבות ואני חושבת שזה אפילו מעניק ביטחון לילד. משחקים כאלה הם לא פחות "חינוכיים" ממשחקים אחרים. אני מרשה לירות על חיזרים וחלליות. לא מרשה משחקי מחשב שבהם התוצאה ניכרת בצורה "פלסטית" למשל כשהורגים במכות והדם נשפך, או כשהמטרה היא לחסל כמה שיותר ערבים וכדומה.

Jen74

New member
באופן אישי אני לא אוהבת משחקים כאלה

אני חושבת שעד היום קניתי להן אולי שלוש פעמים אקדח או חרב משחק וגם זה היה בעיקר לתחפושת ולמען האמת, הם הלכו לפח אחרי פורים כי הילדות בעצמן לא התעניינו. לפני כחודשיים-שלושה, אלמוג (11 וחצי) ביקשה לקנות סט של כוח קומנדו שכללה בין השאר סכין קומנדו (מפלסטיק כמובן) ורימון. היו שם גם אזיקים ומשקפת ועוד אביזרים שאיש כוח קומנדו לא יכול בלעדיהם (אין לי מושג מה זה כוח קומנדו). היא קנתה את זה מכספי דמי כיס שלה, זכותה לבחור לעצמה. כיום מהסט הזה נשארו אולי פריטים בודדים, היא בקושי שיחקה בזה. שתי הגדולות (כיום 13) שיחקו במשך תקופה ארוכה במשחק מחשב שבו הגיבור של המשחק גונב רכבים ויש לו גם אפשרות לדרוס אנשים ולהרוג אותם באמצעות כלי נשק. שאלתי אותן לא פעם אחת מה הכיף במשחק הזה והן לא ממש ידעו להסביר. אני חושבת שילדים שמשחקים ברובים וחרבות פשוט מתרגמים את מה שהם רואים בתוכניות ובסדרות וגם בחדשות. הם שומעים על מלחמות ועל פשע, על חיילים, על שוטרים. כל עוד הילד משחק בתור שוטר או חייל ו"הורג" את הרעים זה משחק שהוא חלק מההתפתחות. לדעתי, אנחנו כהורים צריכים מדי פעם לעקוב אחר המשחקים שלהם ולראות שהם לא גולשים לתכנים אלימים מעבר לשוטרים וגנבים. דיון אחר, שמתבקש מהדיון הזה: האם אתם מכירים ילדות שמשחקות ברובים וחרבות? למה לדעתכם הבנים הם אלו שבעיקר משחקים במשחקי מלחמה, שוטרים וגנבים ומשחקים עם קונטציות אלימות? אם נשים בחדר אחד ילד וילדה בני אותו גיל, עם שתי בובות ושני אקדחים, מי לדעתכם יקח איזה פריט?

סימה 4

New member
הילדה שלי ../images/Emo3.gif

הדר גם משחקת בזה מידי פעם, עם חן בעיקר - היא הפרטנרית היחידה שלו בבית לזה כרגע. כשהיא לבד היא באמת לא משחקת בזה, יותר במחשב או במשחקים שלה -בובות, ציורים וכד'. אני חושבת שככה זה במנטליות.... אין לי הסבר אחר.

סימה 4

New member
לי אישית אין בעיה עם משחקים כאלה

חן מת על זה, יש לו מיליון משחקי "מלחמה" - בובות, חרבות וכד'... מה שכן, לפעמים תוך כדי משחק מרוב התלהבות הוא מגזים ונסחף ומתחיל לומר "אני אהרוג אותך עד שלא יישאר לך יותר דם..." וכל מיני אימרות כאלה
מיד אני מזכירה לו שאני לא מרשה לו לדבר ככה. אבל באופן כללי אני לא רואה בזה משהו שמשפיע עליו לרעה כך שאין לי בעיה עם זה.

סימה 4

New member
דבר נוסף -

אני מתייחסת לשלב הזה כעניין של גיל. עכשיו הוא נורא בהתלהבות של זה אבל לעומת זאת אח שלו (גדול ממנו ב-3 שנים) ממש לא בקטע.

למעלה