מה דעתכם על קופות החולים?

אנילה1

New member
מה דעתכם על קופות החולים?

נקודות למחשבה מדוע קופות החולים לא מממנות את שומרי משקל, שהיא הדיאטה הכי טובה. לא יותר זול לקופות החולים שהפציינטים ירדו במשקל, מאשר לצרוך תרופות שעולות הון תועפות, וביקורי רופאים וכל מיני בדיקות בגלל המחלות שתלויות בהשמנה? מה אתן אומרות? אני חושדת שדוקא קופות החולים, למרות שהן מטיפות לירידה במשקל, לא ממש מעונינות בזה. כי אחרת תצטרכנה לפטר רופאים, טכנאים מזכירות, אחיות, רוקחים (חברת טבע הענקית תתמוטט כי לא תהיה הרבה דרישה לתרופות), כי רוב החולים יבריאו. אני חושדת שמערכת הבריאות שומרת על עצמה בצורה כזאת שהחולים לא יהיו באמת בריאים. לדעתי, מערך הדיאטניות הוא כיסוי של עלה התאנה של המערכת. כי רוב הדיאטניות ממש מתוסכלות כי לרוב הן לא מצליחות במשימה. כי הן רואות את החולים פעם בשבועיים. אם רוצים יותר אז צריך לשלם. המסר הוא שאם אתה רוצה להיות בריא אתה צריך לשלם הרבה כסף. לשלם לסוכני דיאטות שבאמת עובדות. למכוני כושר. וחוץ מזה גם לשלם לקופת חולים. למרות שקופת חולים נתפשת כחינם. עשיתי חשבון שאם משלמים לקופת חולים בערך 400 שקל עם ביטוח משלים והרופאים והתרופות, וגם הולכים לשומרי משקל שזה בערך 350 שקל, וגם למכון כושר שזה 250 שקל לחודש. יוצא שאם רוצים להיות בריאים צריך להוציא בערך 1000 שקל בחודש. מה דעתכם?

אנילה1

New member
קליאופטרה, נכון. דברתי רק בשם

עצמי. ואולי בשם כמה מלאים כמוני. אולי אם היו קוראים לקופת חולים קופת בריאים, והיו שם מכוני כושר וקבוצות תמיכה לדיאטות, לא משנה איזה. גם רזים יכולים להיות בקבוצת תמיכה שמתאימה למחלה שלהם. אז אולי יהיו פחות חולים. אולי במקום כל כך הרבה רופאים, היו מכניסים יותר פסיכולוגים, ומדריכי קאוצ'ינג לבריאות טובה יותר. מסאז'ים, דמיון מודרך. ובכלל את כל הרפואה האלטרנטיבית בתוך סל הבריאות. טוב, אני רואה את חזון אחרית הימים. טיפשה שכמותי.

יש כל כך הרבה עוולות בקופות החולים

שלנו ,,שזה ממש נורא ,אבל אני מאשימה רק את עצמנו בכל העוולות שגורמים לנו,,אנו שותקים ולא עושים כלום,,לפני הרפואה המשלימה (שאני מאד בעדה) יש כל כך הרבה תרופות להצלת חיים ממש והם אינן בסל התרופות,וזה העוול הנורא מכל...אנשים ממש מתים כי אין להם כסף לתרופה שמצילה חיים...ממש כך..בכל זאת אדם שמן יכול לעשות דיאטה וספורט פשוט...

vera2

New member
אינלה1 את העיקר לא כתבת

דבר שאי אפשר לקנות בכסף ואפשר לקבל את התוצאות בחינם. זה רצון חזק, משמעת והתמדה של "הרוצה ,צרריך, חייב לרדת במשקל כל אנשי המקצוע לא יעזרו לאורך זמן בלי השיתוף פעולה האקטיבי של הלקוח.ושנהיה בריאים.

שומרי משקל, זה לא רק הרזיה

זה אורך חיים, חדר כושר גם אורך חיים, כל שקופת חולים מפנה אנשים שיש להם בעיות של קולסטרול וכל השאר לדיאטיקנית, כך שגם אם רזים ויש בעיות כאלו אז יש עזרה מקופת חולים ו

יש דבר שנקרא רפואה אלטרנטיבית

שלכל קופת חולים יש היום קליניקות שעוזרות,ולכל פציאנ'ט מגיע 16 טיפולים בשנה, בהנחה מאוד משמעותית, שזה דיקור וכל מה שקשור ברפואה הסינית

maxima

New member
אני התנסתי ברפאה המשלימה של

קופת חולים... זה בשיטת הסרט הנע...טיפול חפיפי לא עוזר לי כלום. לאומת זאת אצל מטפלת פרטית עברתי מספר טיפולים שפטרו את בעיתי.

מנורה

New member
גם אני מאד מאמינה ברפואה

האלטרנטייבת שעזרה לי רבות ודרך קופת חולים הטיפולים היו מצויינים ואם לא מצא חן בעיני מטפל מסויים החלפתי בלי בעיות. לא כל מטפל פרטי הוא עילוי
כמו שלא כל מטפל של קופ"ח גרוע . בנושא הזה אני יכולה לקבל תואר

אנימו

New member
ואני חושבת שהעיקר בדיאטה זה פשוט

לאכול פחות ולשם כך אי אפשר להחזיק דיאטנית צמודה שתשמור על כל ביס... עם כל הטענות לקופת חולים , הם התקדמו הרבה ונותנים שירותים רבים יותר מאשר בעבר ולאור התחרות - יש קידום ביחס ובשירות. לאור נסיוני העשיר , לצערי, בתחומים רבים, ברכתי את אלהים שאני חברה בקופת חולים וגם שעשיתי ביטוח משלים -מושלם ומשתלם.

maxima

New member
מנורה...כמובן שלא כל מטפל הוא עילוי

יש הרבה שרלטנים אני לא הייתי מרוצה מהטיפול בקופת חולים. לשמחתי המטפלת שלי מעולה את קופת חולים אני מנצלת רק לבדיקות כל הטיפולים...אם אני זקוקה אני עושה בדיקור

קופת חולים - בדיחה ../images/Emo6.gif

אחד מגיע לשמיים. בפתח עומד מלאך ש.ג. "מה שמך אדוני?" שואל המלאך. "מוישה זוכמיך" עונה העולה החדש. "מצטער אדון זכומיך, אבל אינך מופיע ברשימות שבידי." "מה זאת אומרת לא מופיע, הרי אני כאן!" עונה העולה. "או קיי" אומר לו המלאך, "חכה כמה דקות, אבדוק מול המחשב המרכזי שלנו" המלאך חוזר כעבור מספר דקות ואומר: "אכן מצאתי את שמך, אבל אתה צפוי להגיע אלינו בעוד 30 שנה, מי שלח אותך אלינו?" עונה לו העולה: "לא יודע, ביקרתי הבוקר בקופת חולים..."

למעלה