מה דעתכם על רעיון של דניאל גיגי ?

מה דעתכם על רעיון של דניאל גיגי ?

כך כותב דניאל גיגי במאמר שלו: "ממשלת נתניהו היא ממשלה רעה שמקדמת מדיניות כלכלית קיצונית ומדיניות ביטחונית שמסכנת את החלום הציוני של מדינה היהודית דמוקרטית. ליאיר לפיד יש הזדמנות להוביל את ישראל למציאות אחרת, אבל כדי לעשות זאת הוא צריך לוותר על האשליה של הקמת מפלגת מרכז חדשה, ולהצטרף למפלגת העבודה שהיא היום האלטרנטיבה האידיאולוגית היחידה לנתניהו".

Tom Sawyer10

New member
מצטער, לא רואה את זה קורה...

לא שאני נגד אפשרות להצטרפות יאיר לפיד למפלגת העבודה, אבל נראה לי שיותר סביר שהוא יצטרף לליכוד מאשר אלינו...

מה ליאיר לפיד ולעבודה?

יאיר לפיד הוא קפיטליסט. מפלגת העבודה מנסה עכשיו ללכת לקו סוציאל דמוקרטי. לא רואה קשר בין השניים.

כולי תקווה שהוא לא כמו אבא שלו

שחבר לנתניהו והכוח עלה לו למוח והוא התחיל לפגוע חופשי הן בשכבות החלשות והן במעמד הביניים שהוא ושינוי חרטו על דגלם להגן עליו. אני לא אשכח איך הוא התראיין לתקשורת הכריז בריש גלי שהוא גאה בהיותו תאצ'ריסט. אז הבנתי מי זה באמת לפיד ועם מי יש לנו עסק. כל שכולי תקווה שהבן שלו ממש לא כמו אביו.

לפיד האב

הטרמינולוגיה של לפיד האב לפני הבחירות היתה הגנה על מעמד הביניים. זו היתה הטעייה כי למעשה שינוי היתה מפלגה ניאו ליברלית. אני הצבעתי עבורם בבחירות כי היו לי דעות מעט שונות מהיום אבל גם אני לא ציפיתי שהם יהיו כל כך תומכי השכבה העשירה ולא הגנו על מעמד הביניים.

ממשלת נתניהו היא אכן ממשלה רעה מנופחת ומיותרת

שמקדמת מדיניות כלכלית קיצונית ומסכנת את המדינה ואת החלום הציוני. נתניהו שאחראי למחדל הכי גדול בתולדות המדינה שהביא לאסון הכי גדול בתולדות המדינה, עומד להביא עלינו אסון הרבה יותר כבד, ולסכן את כל המדינה ואזרחיה בגחמותיו הפוליטיות שלו ושל תאומו הסיאמי. וכולי תקווה שאתבדה, אבל לצערי אני ממש לא חושב כך.

אני מסכים עם זה שהעבודה היא האלטרנטיבה

אבל לגבי צירוף לפיד לעבודה - נו באמת. העם הזה צריך להתחנך להצביע לאנשים שעשו ולא לאנשים שמבטיחים שהם יעשו. ככה קיבלנו את ביבי וברק והגימלאים ואת ליברמן. הכי אני מייחל למפלגה כמו ש"ס אבל שתהיה סוציאל-חילונית. כזאת שאומרת "זה מה שעשינו בקדנציה הקודמת. רוצים עוד, אז תצביעו לנו"

השילוב המנצח הוא שינוי סוציאל-דמוקרטית

השילוב המנצח לבחירות הבאות הוא שינוי סוציאל-דמוקרטית. בניגוד לשינוי הניאו-ליברלית התאצ'ריסטית של לפיד. מפלגה שתהיה גם חברתית ודמוקרטית מצד אחד וגם תילחם בכפייה הדתית-חרדית ובניסיון להפוך אתמדינת ישראל למדינת הלכה דיקטטורית נבערת וחשוכה. השילוב הזה הוא שילוב מנצח, שביחד עם הפנייה למגזר הרוסי, יכול בקלות לעלות את מפלגת העבודה בראשותה של שלי יחימוביץ' לשלטון בישראל ולהחזיר בפעם הראשונה מזה למעלה מעשור שלם את התקווה לאזרחי ישראל שכל כך משוועים ומייחלים לה. ועל כן אלה הם הדגלים שאיתם מפלגת העבודה המחודשת בראשות יחימוביץ' חייבת ללכ לבחירות הקרובות, בכדי לנצח את נתניהו וחבר מרעיו הנהנתנים והמושחתים. כמו כן, צריך לזכור שזו עלולה להיות ההזדמנות האחרונה, ועל כן אסור לפספס אותה ולהגיד לעצמו שתהיה עוד הזדמנות. גורל המדינה ואזרחיה תלוי בבחירות הקרובות. ואסור לזלזל בזה.

למעלה