מה דעתכם על שבוע הקולינרייה הצרפתית?

25306yosef

New member
מה דעתכם על שבוע הקולינרייה הצרפתית?

האם באמת יש פה קולינרייה משובחת וזו באמת המטרה או שמדובר למעשה בפרסומות למסעדות (ולשפים מצרפת) בחסות שגרירות צרפת?

והאם כל המסעדות המשתתפות מומלצות?

אני באופן אישי נגד מסעדות כשרות ואני נמנע לחלוטין מלאכול במסעדות כשרות. אני טוען שבשר זה חלק בלתי נפרד מתפריט של מסעדה המכבדת את עצמה, אך יחד עם זאת אני טוען שכל מזון בשרי וכל ארוחה המכילה בשר, חייבים להכיל גם מרכיבים איכותיים כמו גבינה איכותית (כמו פרמזן, אמנטל, גרוייר, וכו...), חמאה ושמנת אמיתית ובלעדיהם ההנאה היא בלתי אפשרית. ולכן אני אעדיף מסעדה צמחונית שיש בה גבינות איכותיות חמאה ושמנת, על פני מסעדה בשרית כשרה המשתמשת בתחליפים שהטעם שלהם והמרקם שלהם שונה לחלוטין ולעולם לא יהיה כמו של מוצרי חלב אמיתיים.

לצערי בשבוע הקולינרייה הצרפתית משתתפות גם מסעדות כשרות ולכן ההיצע האמיתי הוא נמוך מאשר מפרסמים. אך יחד עם זאת יש מספיק מסעדות טובות (בלתי כשרות) לאכול בהן בכל הימים של שבוע הקולינרייה הצרפתית.

אשמח לשמוע את דעתכם ולהפיק תובנות על שבוע הקולינרייה הצרפתית ועל כך שאני נמנע לחלוטין מלאכול במסעדה כשרה.
 

החתולית

New member
בלי שום קשר לשבוע הקולינריה הצרפתי

ולמרות שאני אישה לא מאמינה ואיני שומרת כשרות, אני יודעת מנסיון שאפשר להכין מנות בשריות כשרות מצויינות.
&nbsp
רוב המנות הבשריות של המטבח הפרובנסלי אינן מכילות חמאה או גבינה, ובכל זאת הוא מצויין ומוכר בעולם כולו. מנות בשריות קלאסיות רבות אינן מכילות חמאה או גבינה.
&nbsp
&nbsp
 

25306yosef

New member
ואיך אפשר לסיים ארוחה בשרית טובה בלי קינוח חלבי?

אני רגיל מזה שנים לסיים כל ארוחה טובה (וגם ארוחה לא טובה) בקינוח חלבי איכותי. אני לא אוהב פרווה וגם לא קינוח סורבה וגם לא קינוח על בסיס קרם קוקוס. אני אמנם מאוד אוהב סורבה כשלעצמו, אבל לא כקינוח בפני עצמו אלא יותר כנשנוש או אולי משהו בין המנות או אולי משהו אחרי הקינוח האמיתי החלבי.

לקינוח מקרם קוקוס אין את המרקם והטעם העשיר של חמאה / שמנת איכותית. ואגב, לא פעם קיבלתי כאבי בטן מהקוקוס.

בקיצור, בשבילי קינוח בלי חלב אמיתי זה לא קינוח. לעומת זאת ארוחה בלי בשר זה דווקא כן ארוחה ואפילו ארוחה טובה ואיכותית ביותר ובתנאי שמכילה גבינות איכותיות, שמנת וחמאה. אני יכול לחיות יפה מאוד ללא בשר, אבל מוצרי מזון על בסיס חלב ומוצריו זה בשבילי חובה ותנאי חשוב והכרחי ביותר להנאה מאוכל. ולכן פעמים רבות אעדיף לחמניות פשוטות עם חמאה איכותית וגבינת אמנטל איכותית, מאשר ארוחה במסעדה בשרית כשרה.
 

החתולית

New member
עניין של טעם אישי

אפשר לסיים ארוחה בשרית טובה עם קינוח שאינו מבוסס על חלב. ההעדפה שלך היא אחרת, וזה בסדר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בקלות רבה... קינוחי פירות או שוקולד מריר, מרציפן ועוד


למעשה אפשר אפילו לסיים ארוחה ללא קינוח...
במקרים רבים אני לא אוכלת קינוח בסוף הארוחה, בין אם בבית בין אם במסעדה.
 

25306yosef

New member
אף פעם אני לא מוותר על הקינוח

כשאני הולך לאכול במסעדה אני תמיד אוכל קינוח.

ומאחר ואני אוכל רק במסעדות בלתי כשרות או במסעדות חלביות, אז אין לי בעיה עם הקינוח. הבעיה היא דווקא בהתלבטות באיזה קינוח לבחור מתוך תפריט הקינוחים שמכיל יותר מקינוח חלבי אחד.

אני גם לא מוותר אף פעם על מרק ציר איכותי. על המנה הבשרית העיקרית אני דווקא כן מוותר לפעמים במקרה והמנה הראשונה היתה בשרית.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
קינוחים במסעדות נוטים לאכזב אותי. לרוב מתוקים ודחוסים מדי

(ואכלתי קינוחים גם במסעדות כמו "המזללה" או "הנמל 24". לא משהו שהייתי חוזרת בשבילו). מכיוון שבישראל הם גם מתומחרים ביוקר (סביב 40 ש"ח, פלוס מינוס) אני מעדיפה לוותר בד"כ. אם אני חייבת משהו מתוק בסוף אני עוברת בגלידרייה.
 

25306yosef

New member
גלידרייה זה פתרון טוב למי שרוצה קינוח טוב או משהו מתוק

אבל זה לא נותן (לי) כל פתרון למנה הראשונה והעיקרית במסעדה הבשרית הכשרה.

אני לא יכול בלי משהו המכיל גבינה ו/או חמאה ו/או שמנת. אז אם אין לי אפשרות לאכול במסעדה לא כשרה או בחלבית כשרה, אעדיף תמיד כריך פשוט עם חמאה וגבינה איכותית.

המבורגר כשר עם צ'יפס צמחי זה לא אוכל בשבילי, נקודה. אבל גבינת גאודה או אמנטל איכותית וחמאה עם קצת ירק, נחשב בעיניי למשהו משובח ואיכותי ביותר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם כך יש לך דרישות ייחודיות וממוקדות שלא משותפות לכולם

אנשים רבים (ולא רק טבעונים ולא רק מטעמי בריאות) יכולים לאכול ארוחה שלמה ואף קינוחים ללא גבינה / חמאה / שמנת.
 

מיתר44

New member
לא פוסל אוכל טוב בגלל מגבלות כלשהן אבל

לא מוכן לסבול תחליפים כמו: מחמאה, שמנת צמחית, שרימפס כשר (או איך שמכנאים את הדבר הזה) וגם
לא אבקות מרק ואפילו מסתייג מ MSG וגם יין זול בבישול.

היכן ניתן לעיין בתפריטים?
 
אם נגיד שאתה טועה, תתחיל לפקוד אותן?...

לא נראה לי שדעתך תשתנה בעקבות תובנות אנשי הפורום על נושא הכשרות.
ואני כמוך. מאז ומתמיד העדפתי לא ללכת למקום עם היצע מוגבל, ועם מנות אחרונות פרווה או אפילו, כמו שאמרו לחברה להפתעתה במקום לינה יוקרתי: "אין לנו חלב בקפה כי זו ארוחה בשרית, ובכלל עוד לא קנינו מכונת קפה בשרית אז גם אי אפשר להוציא לך מים חמים לתה" (?!). וכיום גם באופן עקרוני אעדיף ללכת על מקום ללא כשרות באופן נחרץ לנוכח איך שמנגנון הכשרות עובד כיום בישראל, וכי אני חושבת שצריך לעודד את האלטרנטיבות.

בנוסף, אני לא אוהבת "התחזויות" כמו "שרימפס כשר" או "מוצרלה משומן צמחי", לא במקומות כשרים ולא במקומות טבעוניים - בעיניי אפשר גם במגבלות ליצור דברים טובים כל עוד לא הולכים על חיקויים שממילא לא יהיו דומים מספיק לדבר האמיתי ותמיד יאכזבו בהשוואה. אני עצמי בישלתי לחברים טבעוניים, ואפשר להיות יצירתיים בלי חיקויים לא מוצלחים כמו "שווארמה סייטן" (בעע). לכן גם לא אגע בשום קינוח עם שמנת צמחית או מרגרינה - אם אין שמנת וחמאה וחלב, תכינו סורבה.
 

25306yosef

New member
דעתי היא, מסעדה כשרה יכולה להיות טובה רק אם היא חלבית

וזאת מאחר וניתן (אני מוכן) לוותר על הבשר לטובת מוצרי חלב איכותיים כמו גבינות איכותיות, חמאה אמיתית ושמנת אמיתית.

אבל מסעדה בשרית כשרה לא יכולה להיות איכותית וזאת מאחר וחל איסור מוחלט להשתמש במוצרי חלב ולכן (לדעתי) האוכל הוא חסר כל איכות וטעם.

ולכן מסעדה בשרית כשרה היא מחוץ לתחום בשבילי ואני נמנע לחלוטין מלאכול בה וגם אם מדובר באוכל הניתן בחינם.

על כל התחליפים ועל איך שמנגנון הכשרות עובד כיום בישראל ("לא קנינו מכונת קפה בשרית אז גם אי אפשר להוציא לך מים חמים לתה"), אין כל צורך להוסיף מילה על הביזיון הזה. אני רק אומר שכל התחליפים למיניהם מגעילים אותי.

אפשר אמנם להנות מסורבה איכותי, אבל בשבילי קינוח בלי חמאה אמיתית ו/או שמנת אמיתית. זה לא קינוח ולכן אני אוכל להנות במסעדה כשרה רק אם היא חלבית.

נ.ב. -אתמול אגב אכלתי במקום כשר שהוא כמובן חלבי. אכלתי שם מאפה עם עשבי תיבול וגבינת פרמזן וגם קינוח עם קצפת חלבית. זה אמנם משהו פשוט ביותר אבל אין דברים שכאלה במקום בשרי כשר.
 
אני גם מחובבי המתוק, אבל...

...לא בהכרח אוכל אותו באותה מסעדה. קודם כל, הקינוחים בארץ (טוב, האוכל בכלל בישראל לדעתי, אבל בעיקר קינוחים במסעדות) מתומחרים באופן שערורייתי, לא תמיד יש קינוח שנשמע לי מעניין, ולפעמים לא בא לי על איזו מנת ענק של הרבה מדי - כבר קרה לי כמה פעמים בדרום תל אביב-יפו שעזבנו את המסעדה והלכנו לקנות פחזנית במילק בר - טעים, קטן, ושמיימי. שווה פי כמה מהרבה מהקינוחים במסעדות בתל אביב.

אני מסכימה בכך שיותר קל לעשות אוכל כשר חלבי טוב מאשר בשרי. לא רק בגלל התחליפים, אלא גם בגלל נקודה יותר מרכזית - בקר כשר הוא לא באותה רמה. ההמלחה משנה אותו. תמיד בחו"ל אני מופתעת מחדש מההבדל באיכות בנושא הזה. וזה עוד מבלי להזכיר את הוטו שיש פה על בשר חזיר (אח, געגועיי לקוריאה...). לעומת זאת, אין לי בעיה לוותר על בשר בארוחות גם שבוע ויותר.

אבל בסופו של דבר, מנגנון הכשרות מושחת, עשבי התיבול והירקות מרוססים בכבדות, ולא פעם אפילו על חומרי הגלם הבסיסיים המותרים במסגרת הכשרות יש פשרות מהותיות באיכות כי המשגיח מחייב להשתמש במוצרי X על פני Y לפי קשרים/גחמות/מה שמשתלם לו גם אם איכותן לא מקבילה למוצרים בהם השתמשה המסעדה קודם לכן. יצא לי להיחשף לאחרונה להתנהלות נושא הכשרות באחת מחברות המזון הגדולות בארץ, וזה נורא. מייקר מאוד את העלות לצרכן, בזבזני ונגוע לא מעט בשיקולים בעייתיים בלשון המעטה. כל אלו בעיניי, כמו גם הנושא הפוליטי-חברתי שבעניין, הם שיקולים מכריעים יותר עבורי נגד מסעדות כשרות.

אבל כמו שאמרתי - זה לא ממש דיון. אף אחד לא ישנה את דעתו בעקבות זה שאדם אחר חושב אחרת בעניין. איש הישר (והטעים) בעיניו יעשה.
 

25306yosef

New member
כל מנגנון הכשרות זה שחיתות

הבשר הכשר לא טעים ולעיתים אף לא אכיל.

ואלה סיבות מספיקות בשביל להחרים מסעדה כשרה ובייחוד כאשר מדובר במסעדה בשרית.

הכשרות בתעשיית המזון מחייבת את התעשיינים להשתמש בחומרי גלם זולים מאיכות ירודה ביותר על מנת להוזיל את המחירים לצרכן, דבר ההופך את מוצרי המזון הכשרים ללא טעימים.

כאשר אין כשרות אז אין מגבלות כלל והכל מותר ואפשרי והאוכל יהיה טעים ואיכותי יותר.

ואגב, כל המזון התעשייתי המעובד והכשר בישראל, הוא בכלל לא כשר!!! פשוט משלמים כסף למנגנון הכשרות על מנת לקבל את תעודות הכשרות. אבל זה כבר נושא דיון לפורום אחר...
 

החתולית

New member
אתה מכליל וטועה טעות גדולה

יש בשר כשר מצויין של פרות מקומיות. בשר מיושן היטב, שרק צריך לדעת להשתמש בו.
&nbsp
בנוסף, אין שום קשר בין מזון תעשייתי לבין חומרי גלם טריים.
 
אבל ההמלחה בכשרות לא פוגעת בו?

לא יוצא לי לאכול סטייקים במסעדות בארץ (יקר מדי, ואני חושדת בהכשרה מכדי שאחשוב אפילו לשלם את זה), אבל בשר סטייק כשר בארץ בקנייה לבישול עצמי הוא לא מספיק טוב. אי אפשר למשל בסופרמרקט פה למצוא בשר באותה רמה בסופרמרקט זהה באנגליה, למשל. ההבדל בעיניי מאוד מורגש. ברור שבאטליז מאוד מתמחה ויוקרתי הרמה תהיה יותר טובה, אבל השאלה היא האם גם אז לא יהיה שוב הבדל מול קנייה במקבילה בחו"ל.

מסכימה שיש הבדל בין מזון תעשייתי (לא ברור לי למה אמר פותח השרשור שכולו "לא כשר" - על סמך מה?) לבין חומרי גלם טריים במסעדה. הבעיה היא שכפי שקראתי בכמה כתבות על נושא הכשרות ושמעתי מאנשים בתחום, לעתים המשגיחים מחייבים בשביל התעודה לשנות את ספקי חומרי הגלם מסיבות עלומות, גם אם חומרי הגלם שהם דורשים הם ירידה ברמת האיכות. ובל נשכח, שעשבי תיבול עם כשרות מחמירה יותר הם לרוב מרוססים יותר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
סטייק לא צריך להמליח, הצלייה מכשירה אותו

ואמנם ברשתות השיווק קשה כיום למצוא בשר כשר אך לא מוכשר (עבר איזה חוק בנושא לפני כמה שנים) אבל מסעדות קונות ישירות מספקים ולא ברשתות השיווק.

גם לגבי עשבים, לא חייבים לרסס; יש כיום כל מיני שיטות של גידול בחממה על מצעים שונים כך שהירקות עצמם לא מרוססים:
https://he.wikipedia.org/wiki/ירקות_ללא_חרקים
 

25306yosef

New member
המזון התעשייתי "הכשר" הוא בכלל לא כשר!!!

וזאת מאחר ולמנגנוני הכשרות אין כל שמץ של מושג על חומרי הגלם המשמשים לייצור המזון והם מתבססים רק על איסורים שנכתבו במפורש בכתבי הדת ועל פרשנויות שונות ומשונות ביותר לאיסורים הללו.

התורה שבכתב והתורה שבעל פה אינם אוסרים במפורש על שימוש במונוסודיום גלוטמט, חומרים מתחלבים, חומרים מייצבים, חומרי טעם וריח, חלבון צמחי מעובד, ועוד... למכלול האנשים העובדים במנגנוני הכשרות אין כל שמץ של מושג על אותם רכיבים שהוזכרו לעייל שבהם משתמשת תעשיית המזון מעבר למקור שלהם שעליו הצהיר היצרן (מקור צמחי או מקור סינטטי וכו...) ולכן הם מאשרים בעיניים עצומות כל רכיב וללא כל שמץ של מושג עליו ובתנאי שהיצרן הצהיר שהם ממקור צמחי או ממקור סינטטי, דבר שיהפוך את המוצר הסופי לפרווה, או ממקור חלבי, דבר שיהפוך את המוצר הסופי לחלבי, או ממקור בשרי שיהפוך את המוצר לבשרי...

מעבר לכך שהידע של אנשי מנגנוני הכשרות והטכנולוגים של תעשיית המזון מסתכם בכך שהם יודעים את המקור של חומרי הגלם על פי הצהרות היצרן או המשווק, אין להם כל שמץ של מושג מעבר לכך על המוצר. וכך יוצא שהם יודעים שהמונוסודיום גלוטמט סונטז במעבדה או לחילופין הופק בתהליך תעשייתי מעיבוד של חלבון צמחי שהופק מהכוספא שהיא למעשה הפסולת שנשארת מהמיצוי של תעשיית השמן הצמחי.

אך נשאלת השאלה, האם באמת כל הרכיבים הללו הם כשרים?

האם באמת הסויה והתירס והקנולה שכיום הם למעשה פטנט שבנוסף גם מוגן בהגנת סוד מסחרי, שמהם מפיקים את השמן הצמחי ואת הכוספא, האם הם באמת כשרים? והאם רק בגלל בורותם של אנשי מנגנוני הכשרות?

אם רק אנשי מנגנוני הכשרות היו יוצאים מתוך החושך שבו הם חיים ולומדים "קצת" על הגידולים החקלאיים התעשייתיים ביותר המשמשים כיום לצורך הפקת מרבית חומרי הגלם לתעשיית המזון, הם היו מגלים את הדבר הסודי שהיה גורם להם לפסול לחלוטין את הכל ולקבוע שהכל לא כשר.

אבל זה כבר נושא לדיון לפורום אחר...

אם אני הייתי שומר כשרות, הייתי פוסל לחלוטין למאכל אדם 99% מכל המוצרים התעשייתיים המעובדים הכשרים המיוצרים בישראל. וזאת מאחר וקיים העדר מידע המאפשר לתעשייה לשווק לתעשיית חומרי הגלם למזון מוצרים הרשומים כפטנט ומוגנים בהגנת סוד מסחרי ולמעשה מאפשרים למשווק הראשוני שלא לגלות את הסוד המסחרי ולמעשה מאפשרים לאנשי מנגנוני הכשרות מתן הכשר תוך הסתרת מידע הנעשית בהגנת סוד מסחרי.

מסובך ומורכב ביותר וכפי שכבר כתבתי זה נושא לדיון בפורום אחר. המזון התעשייתי הכשר, איננו כשר!!!
 
למעלה