מה דעתכם על שמעון פרס ?

geostant

New member
מה דעתכם על שמעון פרס ?

האם לא הגיע הזמן שהוא יפרוש כמו כל אחד אחר ? האם זה לא כבר מוגזם העניין שהוא פשוט נדבק לפוליטיקה ולא מרפה ?

xena2305

New member
הממ, הנושא שהעלת לא ברור מספיק

שיפרוש בגלל מעשים שהוא עושה(או לא עושה) או בגלל הגיל שלו? תבהיר את עצמך בבקשה.

geostant

New member
הכוונתי היא לגילו

קח לדוגמא את עזר ויצמן, הוא יותר צעיר מפרס וכבר הספיק לפרוש לא הגיע הזמן שגם פרס יפרוש ? שינוח קצת, ילך לעשות חיים באזרחות

דרוׁר

New member
לא,הוא עוד צריך לכהן קדנציה כראש

ממשלה ולפרוש בשיא או תפקיד אחר(לפחות נשיא או מועמד לראשות המממשלה...)

geostant

New member
ומה הסיבה שאתה חושב ככה ?

למה לא לפרוש עכשיו ולקבל פנסיה שמנה וטובה, לצאת לאיזה חופשה ארוכה במקום להמשיך לכהן ולשבור את הראש בממשלה ?

xena2305

New member
אני חושב שאתה צריך לפרוש...

החיים בארץ נוגעים לכל אחד בין אם הוא צעיר או עבר את גיל ה-80. כל עוד כוחו במותניו וראשו צלול יכול שמעון פרס להמשיך לעסוק בפוליטיקה במשך כל זמן שהוא יחפוץ בכך. לעומת זאת מי שצריך לעשות בדק בית רציני הוא אתה מנהל פורום יקר,תנסה לברר מה הסיבה שהביאה אותך למצב שבו אתה פוסל אדם ראוי רק בגלל גילו. הדעה שלך היא תוצר לוואי עצוב של שוק פרסום אשר מקדש את הצעירים ובו בזמן מבצע דלגטימציה אכזרית בכל מי שעבר את גיל ה40-50.

geostant

New member
הייתי אומר שאתה לוקח דברים ממש קשה

העליתי נושא לדיון ואתה הספקת להפוך אותו לחתיכת עניין מי אמר שאני טוען שהוא צריך לפרוש ? אתה יודע אם אני ימני או שמאלני ? דתי או חילוני ? קיצוני או מתון ? שחור, לבן או צהוב ? בסך הכל העליתי נושא לדיון, ואמשיך להעלות נושאים לדיון גם בעתיד.

אני מבין שלא...

יצא לך לראות את עזר ויצמן לאחרונה, הבן אדם ניראה כמו הצרות שלי (ואני אומר את זה בצער רב כי אני אוהב את האיש) וכפי שאמרת הוא צעיר מפרס. פרס לעומת זאת ניראה מצויין וככל הניראה גם מרגיש מצויין. חוץ מזה אם אתה מוציא את פרס לגמלאות אולי תוציא באותה הזדמנות את ראש הממשלה. חוץ מזה ממשלות ברק ונתניהו הוכיחו שהדור הצעיר (איך לומר בעדינות) לא משהו, אז אולי עדיף לדבוק בישישים.

דעתי בנושא-

אני חושבת שכל עוד אדם מרגיש שיש לו עוד את הכח לתרום ולהתמיד בעשייה הציבורית והעם מפגין את תמיכתו בו, אין סיבה שיפרוש מעשייתו. שמעון פרס הוא ותיק הכנסת אך נראה כי הוא פועל יותר מאשר הצעירים ממנו. "חתרן בלתי נלאה" כינה אותו יצחק רבין ז"ל
במפלגה חד"ש, פעלה הח"כ לשעבר תמר גוז'נסקי, לאחר שמילאה את תפקידה למשך מספר קדנציות שהוגבלו מראש, הוחלפה. תמר גוז'נסקי, הייתה הח"כ הכי פעילה ותרמה המון, כיום אין לה הכח הסמכותי לפעול למרות רצונה ויכולתה. את המסקנות שלי הסקתי מהמקרה הזה

למעלה