מה דעתכם על תחרויות פנימיות?

מה דעתכם על תחרויות פנימיות?

יש אנשים שהם בעד תחרויות פנימיות, בגלל הרגשה של "גיבוש" החווה, בגלל שיש כאלה שלא יכולים להתחרות ארציות, סתם כי זה כיף ועוד... ויש כאלה שנגד, שחושבים שזה מיותר, בזבוז זמן וכסף, לא מספיק מכובד וכו'. לאיזה צד אתם שייכים, ולמה? האם אתם חושבים שזה רק לכאלה שלא יכולים לצאת לארציות? והאם אתם חושבים שבתחרויות פנימיות צריכים להיות יותר נוקשים, כמו בארציות? (למשל מבחינת לבוש, שבד"כ בתחרויות פנימיות מותר לרכב עם צ'אפס, לא חובה לרכב עם כפפות ו/או ז'קט, לא חובה לעשות גולגולים ברעמה של הסוס ועוד... בקיצור, "פחות מכובד"). ובכלל, האם אתם מייחסים לתחרויות כאלה איזשהי חשיבות? (ולא, אל תענו על זה כשאלון.) אם יש לכם משהו להוסיף, אתם מוזמנים!
(אגב, הדיון הוא גם לרוכבי הווסטרן, אם עושים אצלכם תחרויות פנימיות בחווה....)

fliperit

New member
אני מתה על תחרויות פנימיות.

זה הזדמנות מעולה לעשות לסוס "סקולינג" ולהרגיל אותו למצב של מקצה. אצלנו בתחרויות מקפידים על לבוש והופעה של הסוס כדי להרגיל את הילדים ולהכניס אותם לאווירה. אגב...תחרויות פנימיות זה לפעמים כולל אצלנו עוד חווה 1 או 2... בקרוב מאוד יש לנו תחרות פנימית..ולמרות שוונדי רחוקה מלהיות מוכנה אני אכנס איתה..

אני ממש אוהבת תחרויות פנימיות

כי זה מגבש וכיף וכולם מתכוננים כזה ויש מתח ואז אפשר לעשות גוגולים לסוסים וזה סיבה טובה לנקות את הציוד חח.....!

אני ממש אוהבת תחרויות פנימיות....

זה הכי כיף שיש... רוכבים על סוסי בצפר שעושים בעיות וסוסי בצפר שמלמדים אותם לקפוץ... וזה אתגר זה ממש ממש כיף... וגם לרוכבים שהולכים להתחרות זה טו בשבילם להתכונן לתחרויות האמיתיות... וגם אצלנו עושים לפני שמתחילה התחרות אנחנו אלו שקופצים גבוה יותר קופצים עם הסוסים שלהם וזה אימון בשבילנו גם.. לדעתי זה מאוד מכובד וכמו שיש לכבד תחרות ארצית יש גם לכבד תחרות פנימי!! אצלנו בתחרויות פנימיות יש לכל מתחרה שלושה סירובים כי זה בכל זאת תחרות פנימית ובתחרות פנימית הם באים ללמוד מהטעויות וצבור ניסיון.
התחרות הראשונה שלי עם פנחס (תחרות פנימית)

גם אני בעד../images/Emo9.gif../images/Emo107.gif

קודם כל, זה נחמד שיש יום מיוחד שכזה בחווה ושכולם באים. זה גם יום שמנסים בו מאוד להשקיע בסוסים, בציוד וכו', למרות שבתחרויות פנימיות הרבה פחות נוקשים מבארציות. ואני לא חושבת שזה רק לכאלה שלא יכולים להתחרות בארציות, אני חושבת שזה באמת אימון טוב גם לאלה שכן מתחרים בארציות. לא חושבת שצריך לייחס לזה עד כדי כך חשיבות, אחרי הכל זה נועד להיות יום כיף. וזה גם נחמד שפחות נוקשים מבארציות (איכס, לרכב עם כפפות וז'קט בקיץ?
) ושיש יותר גמישות בתסרוקות של הסוסים, בלבוש וכו'. אבל עם זאת, אני לא חושבת שצריך לזלזל. כבר ראיתי תחרויות פנימיות שהתחרו עם טריינינג ונעלי ספורט למשל (לא אצלינו בחווה), צריך איזושהי מידה של כבוד.

פרדוש

New member
אצלנו בחווה אין ..../images/Emo10.gif

תחרויות פנימיות. וואי זה נשמע ממש מגניב! (המדריכים בחווה הם השופטים??) ועם היה לנו תחרויות כאלה..לדעתי כן צריך לבוא עם בגדים הולמים.. ובקשר לציוד כל שבוע מנקים את החדר עוקפים..(ככה זה נקרא החדר שיש בו את כל הציוד..) אבל תמיד ליפני תחרות אנחנו מנקים היטב עוד פעם את הציוד של הסוס שאנו רוכבים אליו. עז לדעתי צריך לנקות הציוד במידת הצורך ובהתעם..(עם הוא מלוכלך או לא) במקרה של העוקף של רולקס או פרדי צריך לנקות כל יום ..חח (נטע מודעת לכך..)

LordHorse

New member
בעד../images/Emo45.gif

אני חושבת שזה במיוחד טוב לכאלה שלא התחרו,שיטעמו קצת מהאווירה,אפילו שבפנימיות פחות נוקשים עם החוקים וכד'. בתחרויות הפנימיות אצלנו הביאו שופטים שהם מכובדים,הקפידו על רוב החוקים לדעתי,אמנם התלבושת הייתה מכנס רכיבה,חולצה לבנה וצ'אפס,לא חובה ג'קט או בשביל הסוסים גומיות ברעמה וכאלה. בנוסף זה גם אימון לסוסי ביצפר,לתלמידים שרוכבים,הזדמנות גם לפנסיונים להשתתף ולהתאמן,להתכונן למבחנים אמיתיים. בנוסף,סיבה מצוינת לנקות ציוד ולהבריק סוסים,ובסה"כ יום גיבוש וכיף שכל האנשים בחווה ומחוצה לה מוזמנים,זה ממש נחמד

../images/Emo31.gif נגד

אני בעיקר נגד כיון שבתחרויות פנימיות רוכבים מאותן הרמות ואותן קבוצות הרכיבה מתחרים אחד בשני וזה יוצר מלא מתח, מריבות וסתם כעסים מיותרים ורגשי נחיתות למפסידים. אני לא באמת "נגד" אני פשוט חושבת שאני אישית לא אוהבת תחרויות פנימיות במיוחד בגלל שאני אוהבת את הקבוצה שלי ואני לא רוצה להתחרות כנגדם (לא בפנימיות לפחות), בתחרויות חיצוניות לפחות אתה מייצג את החווה שלך. העינין היחיד אולי שטוב בפנימיות שזה מאפשר כביכול "דמו" לחיצוניות, ומצד שני זה לא מצליח ממש לדמות חיצוניות באופן מושלם. כל התחרות עצמה ניראת פחות מקצועית וטאין בה באמת טעם לדעתי.

2eye

New member
אני קצת נגד.

כי דווקא אצלנו, אם אני מפסיד למישהו מהחווה בארצית, אני לא מרגיש נחוט, אני שמח בשבילו יותר מאשר אני מאוכזב מעצמי. ככה שלהפסיד בתחרות פנימית יהיה אותו דבר, לפי דעתי....זה בעצם אימון שיותר קרוב ל"קרב" האמיתי. זה הכל. אבל כמובן, שזאת הדעה שלי.

פרדוש

New member
חולקת ..../images/Emo4.gif

לדעתי המתחרים באותה חווה לא צריכים ליצור עבירת מתח בינהם,להפך הם צריכים לעודד זה את זה ולפרגן..זה לא עלול כלל לגרום לכעסים ומריבות.

לאו דווקא מריבות

אבל אני מאמינה שתחרויות בתוך החווה עלולות לגרום לירידה בביטחון העצמי. הרי גם ככה הרמה היא לא במאה אחוז אותו הדבר בתוך הקבוצות, וחבל להדגיש את ההבדלים בתוך הקבוצות ע"י קביעת מקומות....

הכי בעולם!../images/Emo6.gif

תחרות פנימית זה אחד הדברים הכיפיים... זה תורם המון לדעתי בגלל שיש הרבה רוכבים שלא יכולים לצאת לתחרויות ארציות מסיבות כאלה ואחרות, והתחרות הפנימית נותנת להם אפשרות לטעום ולהרגיש מה זה תחרות. חוץ מזה שמתגבשים, ונמצאים בחווה כללללל היום ועושים הרבה כיף ביחד! ההתייחסות בחווה שלנו בנוגע להופעה של הסוס והרוכב יותר גמישה ומאפשרת קצת בחירה. בקיצור, תחרות פנימית זה אחלה!

shirli0811

New member
איין כמו תחרויות פנימיות :]]

איין דבר יותר כיף מלבוא לחווה, לבית השני שלי.. להתחרות מול האנשים שאני מכירה ואני אוהבת לא בשביל לקחת מקום כמו בארציות, אלא בשבייל האימוןן.. בשביל שיילך יותר טוב.. אין יותר טוב מתחרויוות שאני נכנסת למקצה רגועהה, עם חיוך, שאני יודעת בדיוק מה הבעיות של הסוס שלי, כי זה בבית.. :]] איין כמה שאני אוהבבבת תחרויוות פנימיותת :]] בא לי השבת אחחת.. אבל אין מצב שתיהיה, יש את ניר דוד=]]

אוקי

תחרויות פנימיות זה דבר נהדר. קודם כל, יש הרבה רוכבים שלא יכולים להתחרות בגלל חוסר התאמה ברמה/בעיות כספיות/חוסר סוס/דתיים וכו', תחרויות פנימיות מאפשרות להם לחוות בכל זאת את ההרגשה של תחרות ומכינות את הרוכבים שעתידים להתחרות בצורה טובה יותר. מעבר לכך, לרוכבים שכן מתחרים בצורה סדירה התחרות הפנימית נותנת הזדמנות לרכב מסלול רגוע, בלי לחץ של חווה אחרת, הרבה סוסים, לקום מוקדם בבוקר. פשוט לעלות לאימון קצת שונה. זה גם דיי שובר את הרצףהרגילש ל האימונים ומוסיף עניין. במדיה ולמישוה יש סוס צעיר, זאת הזדמנות מעולה להכין אותו לתחרויות הארציות. בתחרויות פנימיות אין סיבה להיות נוקשית בנגוע לקוד הלבוש, מכיוון שתחרויות פנימיות לרוב נועדות לרוכבי הבית ספר, שלרוב אין להם את כל הציוד ואין להם סיבה לקנות אותו בכלל, זה מגוחך לחייב רוכב שמתרחה במיקצה איקסים או 60 ס"מ פעמיים בשנה בממוצע, בקנייה של מכנסיים לבנים וז'קט בכלל לא בקטגוריה, מספיק שיבואו עם חולצות לבנות. אני לא רואה צורך מיוחד בצמות לסוסים ודבירם בסגנון, אבל אם התלמידים רוצים ללכת עם זה עד הסוף ולהכין את הסוסים כמו לתחרות ארצית - אין סיבה שלא יעשו את זה, הסוסים לא יסבלו מטיפול טוב הורוכבים יצברו ניסיון ויהנו. גם לא צריך להיות כל כך נוקשים בנוגע לחוקים בכלל, המטרה היא לגרום לרוכבים להנות לכן אצלנו למשל עודד לפעמים נמצא בזירה עם התלמידים המתחילים, וכמו בליגת בי"ס אפשר לתת אפשרות ל3 סירובים עד לפסילה ולא 2. לא יצא לי להתחרות בהרבה תחרויות פנימיות, עם אפולו בכלל לא יצא לי, אבל זה נחמד, זה חשוב וזה כייף

למעלה