מה דעתכם על

מה דעתכם על

ציפרלקס? האם באמת עוזר ומשנה את החיים? או אם יש לכם דרך אחרת להתמודד עם הדיכאון אשמח לשמוע, הרופא המליץ על ציפרלקס וזה קצת מפחיד אותי להתמכר לכדור

EZCA

New member
ציפראלקס לא ממכר.אל תזלזלי בהחלטה של רופא

הבעיה בדיכאון ובחרדה זה ירידה ברמת חומר הסרוטונין במוח.
הציפראלקס מעכב את הזרימה של המעביר שנקרא סרוטונין והעיכוב הקצר בשבריר השניה גורם לעליה בעליה ברמת חומר הסרוטונין במוח ואז מרגישים טוב יותר.
כל זמן שלוקחים כל יום את הכדור ובזמן הקבוע,אז רמת חומר הסרוטונין במוח נשארת יציבה וטובה יותר. אם מפסיקים לקחת את הכדור אז נוצרת חזרה למצב הגרוע שהיה קודם השימוש בכדור.בכדי שהכדור יקלט טוב לוקחים בהתחלה כשבועיים חצי כדור ואחר כך משתמשים בו עוד 2-3 חודשים ואז מגיעים להטבה מקסימלית.הכדור לא פותר את הבעיה מהיסוד אבל הוא מאפשר לאדם המשתמש בו לתפקד בחיי היום יום. הפיתרון לבעיה הוא פסיכולוגי התנהגותי קוגנטיבי,כלומר צריך להתנהג בחיים נכון ולחשוב נכון בלי לחפש אתגרים כמו האנשים האחרים,כי האנשים כאן בפורום הזה כולם אנשים רגישים מאד וקשה להם לעשות מה שאדם לא רגיש מאד עושה בחיים.

LiaTuSh18

New member
הוא לא כדור ממכר...

ואני לא חושבת שאפשר לחוות דעה על תרופות. על כל אחד זה עובד אחרת. יש כאלה שלא עשה להם כלום ויש כאלה שממש הציל להם את החיים. אם את מרגישה שהדיכאון שלך נשלט ושאת יכולה לחיות איתו ואת חוששת מכדורים אולי תנסי קודם לעבור טיפול אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט או משהו כזה ותראי אם המצב משתפר. דיכאון זו מחלה לא קלה וצריך לקחת אותה ברצינות. אם זה משהו שמשפיע עליך ומפריע לך אל תהססי ותטפלי בעצמך תרופתית.

איך להפחית דכאון

הרופא המליץ על ציפרלקס - יש להניח שהוא חושב שזה חשוב,
אין לי מידע אם הטיפול התרופתי ממכר או לא,
כן ידוע שהרבה אנשים נוטלים תרופה זו.
יש אפשרות לשלב טיפול שיחתי
דבר שיכול להגביר את היעילות של הטיפול.
גם את עצמך יכולה לשפר את מצבך.
באיזה אופן ?
דכאון גורם לחוסר פעילות - וחוסר פעילות גורם לדכאון.
דבר שיכול לעזור מאד
הוא שתתחילי לעשות דברים (גם אם תעשי אותם בלי חשק).
עצם הפעילות תעזור.
כדאי להכין מדי יום רשימה של כל הפעילויות
גם הקטנות ביותר -
ולשים לב - איזה מהפעילויות גורמת לך הנאה.
שתפי אותנו
בהצלחה

נוסעת27

New member
יש הרבה דרכים אחרות

אם את לא מעוניינת בטיפול תרופתי (לי הציעו ציפרלקס וסירבתי).
1. טיפול- אם זה פסיכותרפי, התנהגותי וכו', כל אחד ומה שמתאים לו. אני אישית ממליצה על פסיכותרפי.
2. פעילות גופנית- לעשות פעילות מעלת דופק 3-4 פעמים בשבוע כגון ריצה/אירובי וכו'. מוכח מחקרית שזה מאוד עוזר.
3. מדיטציה/דמיון מודרך- אני הייתי עושה כל בוקר לפני שאני מתחילה את היום לחיזוק הביטחון העצמי וכל לילה לפני השינה להרגיע את המחשבות והרעש.
4.לשתף- אני יצרתי רשת ביטחון של משפחה וחברים שידעו היטב מה עובר עלי וככה הרגשתי בנוח להיות בחברתם. אם הרגשתי פתאום שיותר מדיי בשבילי להיות עם החברות לדוגמא, פשוט הייתי מסבירה מה עובר עלי, קמה והולכת הבייתה. והכל התקבל בהבנה מלאה.
&nbsp
כל אלו פתרונות דברים שמומלץ לשלב יחד כחלק משגרת החיים. אך בראש ובראשונה- טיפול.

למעלה