מה דעתכם על...

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

tapr

New member
מה דעתכם על...

רוב יהודי? האם יש לו משמעות בשבילכם? אם כן, עד לאן תלכו בכדי לשמור עליו?

עבורי אין כל משמעות

לרוב יהודי. אני במילא לא רואה את עצמי כיהודי מבחינה דתית אלא אתאיסט, ולכן אין זה משנה עבורי אם אני חיי במדינה יהודית או לא. למעשה לא ממש משנה לי מה הדת הפופולארית ביותר במדינה בה אני חיי, כל עוד זה לא איסלאם.

גם עבורי אין משמעות

מה שאני לא סמכים איתך זה הקטע האיסלאמופובי, מה שחשוב זה שתהיה דמינה חילונית, דמוקרטית, סוציאליסטית ושומרת על זכויות אדם. עם הרוב מגדירים עצמם כמוסלמים וגם מאמינים גם באסלם אבל לא פוגעים בזכויות של אחרים אין עם זה שום בעיה. כנ"ל עם כל הדתות האחרות.

Wing Chan

New member
ומה קורה כשהם אכן פוגעים?

והמדינה - מדינה למופת. קח לדוגמא את האירועים שהיו בפריז, או את מה שפעם אחת יתפוצץ (רק עניין של זמן, יש כרגע אירועים שפשוט לא מסופרים ממש) בשוודיה, ששם יש ריכוז מוסלמי גדול יחסית. בכלל, לפי דעתי חלק גדול מאירופה צריך לסגור קצת (לא לגמרי) את הדלתות בפני מהגרים.

skywalker 8

New member
אין קשר לדת פופולארית

או לדת בכלל. רב יהודי נחוץ על מנת לשמור על ישראל כעל מדינת לאום יהודית. לא הבנתי משהו, בהנחה שאתה לא ציוני לא אכפת לך לחיות במדינה יהודית?

צודק, חוץ מזה לכל ה"אתאיסטים"

למינהם, זה בכלל לא משנה איך אתם מגדירים את עצמכם, אם נולדתם יהודים ולא התנצרתם/התאסלמתם או עברתם לדת אחרת, אתם יהודים. רוב יהודי לא קשור לעד כמה אתה דתי או חילוני בבית שלך, גם אני חילוני ומה שאני עושה או לא עושה לא מוריד מהעקרון שאני חלק מהעם היהודי על השלכותיו ומשמעותיו, אותו לגבי יהודים אנטי ציונים נוסח תומכי חד"ש (נדמה להם שהם בחוץ...). במדינה שלנו כמו שהיא בנויה היא לא יכולה להיות "מדינת כל אזרחיה" או "דו לאומית", כאן יש רק שחור ולבן, אם אנחנו נמחק את הלאום שלנו (מעשית, בלתי אפשרי) זה לא אומר ש"ערבי ישראלי" ימחוק את הלאום שלו. אם המדינה לא תהיה יהודית היא תהיה פלשתינית, מדינה איסלמית (אין מה לעשות, הרוב הגדול של הפלשתינאים הוא מוסלמי), ברמת דתיות כזו או אחרת, חוקים איסלמים, ציביון איסלמי וכו', אלה האפשרויות, גם במדינה כמו ארצות הברית, מדינה בה הדת מופרדת מהמדינה לפי חוק, מדינה שהיא לא מדינת לאום, לא קמה על ידי לאום מסויים, לאף לאום לא היתה היסטוריה שם, גם שם הציביון הוא נוצרי, החוקים והחוקים המערביים מושפעים מהנצרות, זה מאחר והם הרוב והרוב קובע. כאן אותו דבר, רק שכאן זה יהיה בולט יותר כי אנחנו מדינת לאום, אי אפשר למחוק אותו לכפות זהות מלאכותית ושווה עלך כולם נוסח הזהות הסובייטית בברית המועצות לשעבר, זה לא עובד, להגיד "כולנו אזרחים ישראלים לפיכך כולנו ישראלים", לא כולנו ישראלים, אזרחות היא בסך הכל פונקציה טכנית למתן זכויות, מעבר לכך אין למה משמעות. אם אני אעבור למדינה אירופאית ואחיה שם מספר שנים אז גם אני אהיה אזרח של אותה מדינה נגיד הולנד, אז אני הולנדי? ברור שלא!, רק אדם עם תעודה שמקבל קצבאות כאלה או אחרות אם אני צריך או יכול לבחור...

אילתושי

New member
מה זאת אומרת אין משמעות?

ברגע שיש כאן רוב לא-יהודי, יש כאן שלטון ערבי-מוסלמי. ואז... אני לא ארצה לחיות כאן. אתה כן?

Wing Chan

New member
היהדות בשבילי היא פחות דת

ויותר עניין של דם והשתייכות לעם. זה אמנם נגזר מהדת, אבל כיום כבר לא ממש כולם דתיים ושומרי מסורת, אך עם זאת יהודים. כן, אני מאמין שמדינת ישראל, צריכה לשמור על רוב יהודי. לא הייתי עוד 60 שנה רוצה שמדינת ישראל תישלט ע"י מה שכרגע הוא מיעוט אבל גודל בצעדי ענק. כולי תקווה שבמהלך הסכמי שלום עם הפלסטינים יוסכם איכשהו גם על הגירת חלק מהערבים הישראלים למדינה הפלסטינית.

Azazel

New member
אתה טועה - אין קשר בין עם לדם.

זה אולי היה פעם - אבל לפני כל כך הרבה שנים שזה בכלל לא רלוונטי. הגנטיקה לא חשובה. ה"ממטיקה" הרבה יותר.

אמורוסו

New member
60 שנה ? ../images/Emo6.gif

אתה אופטימי בן אדם. אין סיכוי שמדינת ישראל תשרוד עוד 60 שנה... אני חושב שאנחנו כבר ביישורת האחרונה. וזה לא דמוגרפיה, זה הכל ביחד. זה שאיבדנו כל רגש של לאומיות וריבונות על הארץ. לדעתי אנחנו כבר בסוף. 60 שנה .... הלוואי.

Wing Chan

New member
לא הייתי אומר ככה...

שמע, מרבית האנשים במדינה (בין אם ימין או שמאל, לא משנה כרגע) רוצים מדינה בעלת רוב יהודי משמעותי. מי איבד רגשי לאומיות וריבונות על הארץ? אני גאה בדגל כחול לבן שלי ואני גאה במדינה שלי ואני גאה בצה"ל. יש דברים בארץ שאני פחות גאה בהם, אבל הם מתגמדים לעומת מה שאני מרגיש כלפי המדינה שלי. וכן, המדינה שלי, לא של הפלסטינים ולא של הערבים. אני שמאל אבל אני שמאל ציוני (כמו מרבית השמאלנים בארץ לשמחתי), אפילו שמאלה עד מרצ למשל (שבהם אני לא בוחר- יודעים לדבר על עוני אבל מעולם לא חוו אותו, אם שריד היה עדיין איתם אולי הייתי שוקל) רוצים מדינה בעלת רוב יהודי. אני לא יודע מה יהיה אפשר לעשות, אבל אם הגידול הערבי ימשיך בכזה קצב שכול זוג משריץ שם איזה 8 ילדים, תוך שני דורות ה-20% כבר גודלים ל-50%.

Tomak20

New member
פתרון מחומש:

1. להעביר כמה שיותר ערבים פלסטינאים לשטח הרשות - בלי טרנספר, אלא בחילופי שטחים. כך, וואדי ערה המשולש ומזרח ירושלים הערבית יועברו לרשות, ומספרם של ערביי ישראל יצמח משמעותית. 2.החמרת חוק האזרחות- פלסטינאים מיו"ש ורצועת עזה לא יורשו להתאזרח בישראל, ישראלי שירצה יוכל להתאזרח ברשות. 3.גירוש השבח"ים לשטחים, יש בסביבות ה200 אלף שב"חים והגיע הזמן לעשות לזה סוף. 4.הרחבת ההשקעה במגזר הערבי - בין ע"י השקעה בתשתיות, ביצירת מקומות עבודה במגזר ובמערכות החינוך, ובין עם דאגה ליישום שוויון בין ערביי ישראל לבין היהודים. 5.הפסקת חלוקת קצבאות ילדים החל מילד שלישי ומעלה, במקום זאת צריך להעלאות את קצבאות הילדים ל2 הילדים הראשונים. יש לנו מדינה קטנה ואסור לנו לעודד מחול שדים דמוגרפי. אני מקווה שרק כך נוכל גם לשמר את הרוב היהודי וגם את אופייה היהודי והדמוקרטי של המדינה.

בנוסף

הרחבת השירות הלאומי ותחומיו והכללת ערביי ישראל הנותרים בתוכו, לא יהיה מצב שאזרח ישראלי לא יעשה צבא או שירות לאומי.

למעלה