צודק, חוץ מזה לכל ה"אתאיסטים"
למינהם, זה בכלל לא משנה איך אתם מגדירים את עצמכם, אם נולדתם יהודים ולא התנצרתם/התאסלמתם או עברתם לדת אחרת, אתם יהודים. רוב יהודי לא קשור לעד כמה אתה דתי או חילוני בבית שלך, גם אני חילוני ומה שאני עושה או לא עושה לא מוריד מהעקרון שאני חלק מהעם היהודי על השלכותיו ומשמעותיו, אותו לגבי יהודים אנטי ציונים נוסח תומכי חד"ש (נדמה להם שהם בחוץ...). במדינה שלנו כמו שהיא בנויה היא לא יכולה להיות "מדינת כל אזרחיה" או "דו לאומית", כאן יש רק שחור ולבן, אם אנחנו נמחק את הלאום שלנו (מעשית, בלתי אפשרי) זה לא אומר ש"ערבי ישראלי" ימחוק את הלאום שלו. אם המדינה לא תהיה יהודית היא תהיה פלשתינית, מדינה איסלמית (אין מה לעשות, הרוב הגדול של הפלשתינאים הוא מוסלמי), ברמת דתיות כזו או אחרת, חוקים איסלמים, ציביון איסלמי וכו', אלה האפשרויות, גם במדינה כמו ארצות הברית, מדינה בה הדת מופרדת מהמדינה לפי חוק, מדינה שהיא לא מדינת לאום, לא קמה על ידי לאום מסויים, לאף לאום לא היתה היסטוריה שם, גם שם הציביון הוא נוצרי, החוקים והחוקים המערביים מושפעים מהנצרות, זה מאחר והם הרוב והרוב קובע. כאן אותו דבר, רק שכאן זה יהיה בולט יותר כי אנחנו מדינת לאום, אי אפשר למחוק אותו לכפות זהות מלאכותית ושווה עלך כולם נוסח הזהות הסובייטית בברית המועצות לשעבר, זה לא עובד, להגיד "כולנו אזרחים ישראלים לפיכך כולנו ישראלים", לא כולנו ישראלים, אזרחות היא בסך הכל פונקציה טכנית למתן זכויות, מעבר לכך אין למה משמעות. אם אני אעבור למדינה אירופאית ואחיה שם מספר שנים אז גם אני אהיה אזרח של אותה מדינה נגיד הולנד, אז אני הולנדי? ברור שלא!, רק אדם עם תעודה שמקבל קצבאות כאלה או אחרות אם אני צריך או יכול לבחור...