מה דעתכם על

dylan

New member
אממממ... מקפיץ

זה באמת מעניין (אותי..) מה חושבים על כלבי נחיה, "שימוש" לגיטימי בכלבים או ניצול (במובן הרע של המילה)

לא חושבת שזה ניצול

כי ממה שידוע לי ברוב המקרים העוורים שנעזרים בכלבי נחיה נקשרים מאוד לכלבים שלהם והם הופכים להיות חברים טובים. עד כמה שידוע לי לכלבים לא נגרם נזק כלשהו מכך, כך שלדעתי אין כאן ניצול.

dylan

New member
נפתח עוד שרשור

ןבו התעסקו בבעיה היותר רצינית בעניין, הכלבים גודלים במשפחה אומנת ובגיל שנה (או קצת פחות, אני לא בטוח) שהם כבר מוכנים לאילוף, לוקחים אותם מהמשפחה. ובעניין אחר.. מה איתך? כיף לראות שאת עדיין פה (בפורומים)

shabby

New member
אהה זה היה מהיר.. (=

אני לא יודעת, המחשבה הרגע עלתה לי בראש... כי מצד אחד עד כמה שאנייודעת לפחות, הם לא סובלים מהתעללות כלשהי. אבל מצד שני, עד גיל שנה וחצי בערך הם גדלים אצל משפחה שמאלפת אותם כך שיוכלו אח"כ לשמש ככלבי נחייה. ואז, אחרי שהם גדלו אצל המשפחה, למדו לאהוב אותה ולחיות שמה, בעצם תולשים אותם מהבית היחיד שהם הכירו ושמיםא ותם בבית אחר אז אני אשמח לקבל תגובות עם כמה שיותר עמדות ומחשבות בנושא... (=

Necrophil

New member
זה על אותו משקל של משפחה אומנת

אמנם "ההתקשרות הרגשית" (שאותה אני מטילה בספק... אבל שיהיה) כביכול יוצרת "חלל" ב"לב" החיה, אבל כל עוד הוא מקבל בית חם בתמורה לבית חם אחר... מה זה משנה?... הרי ממילא גם חיי כלב אחר אינם טובים בהרבה. אז להקרע ממשפחה חמה אחת לאחרת? ;)

shabby

New member
אהה בדיוק! אבללל

כשלוקחים ילד ושמים אותו במשפחה אומנת זה בר"כ כי הוא חי במשפחה לא מתפקדת (בעיקר, כי כמובן שלפעמים יש מקרים עצובים שהמשפחה של הילד נפטרה, ואז אין ברירה אחרת), ואז לוקחים אותו למקום שבו יהיה לו יותר טוב. אבל אם הכלב כבר חי עם משפחה אוהבת ותומכת, זה לא קצת כואב לקחת אותו משמה בשביל להביא תועלת לאדם אחר? אהה אני מרגישה ממש רע כשאני כותבת את הדברים האלה, כי בעיקרון בזכות הכלבים האלה איכות החיים של הרבה אנשים עולה בהרבה. אבל אני לא יכולה שלא להרגיש שבכל זאת לוקחים את הכלב, נותנים לו בית חם ואז קורעים אותו ממנו לתועלתו האישית של אדם אחר...

נועם ר

New member
אולי זה כן ניצול

אתה לוקח כלב- מכתיב לו סדר יום, על מה הוא מקבל פרס ועל מה לא, מלמד אותו לחצות רמזור (מה יותר רחוק מהטבע שלו), מונע ממנו מפגש עם כלבים אחרים ואנשים שהם לא הבעלים שלו וכו´. אני לא ממש יודעת מה לחשוב על זה. אני קר מוסיפה דרך להסתכל על זה...

shabby

New member
נכון, אבל חוץ מהחלק האחרון,

אז בעיקרון את כל הדברים האלה עושים גם באילוף רגיל לכלב... אבל באמת ברגע שהוא נהפך לכלב נחייה אני לא חושבת שיש לו יותר מדי הזדמנויות לשחק ולתקשר עם כלבים אחרים, שזה באמת רע, ואני מניחה שלפחות בהתחלה כשהוא גדל אצל משפחה רגילה הוא כן זכה לזה. הוא בעצם פתאום עובר לחיות בבדידות... אני באמת כבר לא יודעת מה לחשוב בנושא... (=

Necrophil

New member
יש כאן שני עניינים

1. אם מדברים על רגש ורסס פרקטיות, זה על אותו משקל של עוזרות פיליפיניות שהותירו את כל המשפחה שלהן מאחור כדי לבוא לארץ זרה לגמרי ולהחליף חיתולים לזקנים/ילדים שהן לא מכירות. 2. אם מדברים על האופציות העומדות כיום בפני כלבים, זו אופציה גרועה בפחות, תסכימי איתי, והתנאים כמובן משופרים, מה גם שהשימה הומנית ומכובדת, ולא דורשת הקרבה פיזית/סבל/כאב. זה הרע במיעוטו, ולא הפקרת בעלי חיים לחסדי עמותות, מה גם שאינן ממשלתיות וניזונות מכספי תרומות בלבד.

dylan

New member
בקשר ל1

זה לא ממש אותו דבר כי העוזרת הפיליפינית מגיעה מבחירה, את הכלב לא ממש שואלים והוא לא מבין למה פתאום אחרי שנה מעבירים אותו מהמשפחה שלו.. אני באמת לא יודע ממש מה לחשוב בנושא למרות שנראה לי שהנטיה שלי היא לא להיות נגד.. אגב, למה שאני העלתי את הנושא אף אחד לא התייחס??

morality

New member
שאלה לגבי כלבי נחייה../images/Emo11.gif

האם ידוע למישהו כיצד מאלפים כלבים להיות כלבי נחייה? מבלי לדעת פרטים על כך אני מתרשמת שזהו אילוף מיוחד במינו שהוא הרבה מעבר ל"לציית לפקודות". למעשה, כשאני מסתכלת על הכלב של שכנתי העיוורת אני לא רואה כלב בכלל. זה נראה לי יותר כמו רובוט כלשהו. אשמח לדעת פרטים ממישהו שיודע או יכול לברר. תודה.

נועם ר

New member
לא ממש מבחירה

שעוזרת הפיליפינית באה. כנראה שאין לה דרך אחרת לפרנס את הילדים שלה. מרוב מוסר כלפי בע´´ח אנחנו שוכחים שגם לאנשים לא תמיד יש בחירה... ובקשר לזה שלא התיחסנו, ראיתי את שלך רק אחרי שראיתי את זה ואני מבקשת סליחה.

Necrophil

New member
נכון

אך זהו הרע במיעוטו עבור כלב, בעוד שמדובר בחיים שאינם רצופים התעללות וסבל (ואם לענות לזו שאמרה שדווקא כן- כלב כזה לא שונה מהותית מכלב הגדל אצל משפחה רגילה ונתון גם לחסדיה (אולי הסאדיסטיים.. מי יודע?)). הלוואי והיינו מגיעים ל"חופש בחירה" עבור בעלי חיים, אך לצערנו היום תנועת בעלי החיים מוגבלת מכל כיוון על ידי חוקים, ולכן בינתיים... צריך לבחון את האפשרויות האלה ולהסתפק באפשרויות נטולות סבל והתעללות כמה שפחות, ואם כן אז ברמה של "קושי מחייה" ולא ברמת סבל מכוון(!), ולא לחפש פרצות (פרצה קוראת לגנב!).

כלבי נחייה

זהו בהחלט נושא בעייתי ומורכב, וחשבתי עליו לא פעם. הגעתי למסקנה, שבאופן אישי, יש לי קושי לתמוך בשימוש בכלבים ו/או בחיות אחרות על-מנת להקל על הסבל האנושי, שהוא ללא ספק קשה בפני עצמו. ולמרות הקושי האנושי - לי אין יכולת ורצון לתמוך ב"הסבת" הכלב בהתאם לצרכי האדם - אם לצרכי לחימה (וכבר הבעתי דעתי בעניין בעבר), ואם לצרכי נחייה, או לצרכי שמירה, או מה שלא יהיה... תנו לחיות לחיות. לא לעבוד ! תוחלת החיים של כלבי הנחייה היא, לרוב, נמוכה יותר בשל המשימות הלא-פשוטות בכלל המוטלות עליהם, והמשא הכבד (תרתי משמע) אותו הם סוחבים על גבם... לפעמים באוניברסיטה אני רואה אדם מבוגר, עיוור, הנתמך בכלב-נחייה... רחמיי על האדם, ועוד יותר על הכלב.... הכלב נראה אומלל. מתהלך בכבדות. לא מביט ימין ולא שמאל. בקושי מגיב לליטופיי, קשור לאיזה סד נוקשה, המונח על גבו, ומאבד את כל האינסטינקטים החייתיים שבו (ובעיקר בכלבי הלברדור, המשמשים ככלבי נחייה) - הוא לא רץ, ולא משתולל, ולא קופץ... הוא נתון, כל חייו בסד קשיח, להובלת אדונו. בעיניי, זהו שוב, שימוש הגזע האנושי ("הנבחר") בבעלי חיים, שאין זה מתפקידם הטבעי. לא לכך הם נבראו. וחבל שאנו מסבים אותם לעבודות קשות, המקצרות את תוחלת חייהם, הקצרה ממילא....

korinalir

New member
אבל

מצד אחד יש לך נקודה. מצד שני זאת לא ממש התעללות זאת עזרה מידידו הטוב של האדם לאדם. ומשפחות האומנה זה בגלל שאם הכלב לא עובר את המבחנים בתום השנה ומתגלה כלא מתאים להיות כלב נחיה הוא חוזר למשפחה שלו שהוא נקשר אליה ולא חס וחלילה לרחוב והמבחנים נועדו למצוא איזה כלבים מתאימים לתפקיד החשוב הזה. בקשר לכלב שראית, באוטובוס בו אני נוסעת לביה"ס נוסעת בקביעות אישה עוורת עם כלבת הנחייה שלה...זאת כלבת לברדור מתוקה ומאושרת למראה הרבה מהנוסעים באוטובוס מלטפים אותה ונותנים לה תשומת לב ונראה שהיא נהנית מזה. היא לא מתהלכת בכבדות וכן מגיבה למגע. חוץ מזה גם יצא לי להכיר בעבר אדם עוור שנרקם בינו לבין הכלב שלו קשר מיוחד מאין כמוהו שלא יצא לי לראות במסגרת של אדם-כלב רגילה אפילו שאני מכירה הרבה בעלי כלבים שאוהבים את הכלבים שלהם והם אותם מאוד. אז אולי הכלב שראית לא מקבל מספיק תשומת לב מהאדם שהוא עוזר לו אולי העוור לא אוהב כלבים ונאלץ להשתמש בהם. בכל מקרה מנסיוני ברוב המקרים זה לא ככה ובין הכלבים לעוור לו הם עוזרים יש אהבה.

Michelle1

New member
כלבי נחיה

אני מוצאת את הנושא בעייתי אבל לא מאף אחת הסיבות שהועלו כאן. חייהם של כלבי נחיה הם מענינים ויש להם דבר שאין לרוב הכלבים: נוכחות צמודה של האיש שהם אוהבים. בזמן המיון שלהם בעודם גורים, נבחרים מראש רק הכלבים בעלי האופי המאוזן והיציב ביותר. האימון הוא אמנם סופר אינטנסיבי, אבל כלבים אינטיליגנטים נהנים מאד מהגרוי האינטלקטואלי ונראה לי שמצבם יותר טוב משל כלב שרובץ כל היום בבית בחוסר מעש. גם השנים בהם הם משרתים אדם מסויים, הם שנים מאושרות, כי הכלב צמוד לאיש שהוא אוהב ושותף אבסולוטי לחייו. הבעיה מתחילה בשנים שהכלב כבר מבוגר ומתחיל להתקשות במילוי תפקידו. כאן הקטע האכזרי כוון שהאדם הנכה יזדקק לשירותי של כלב צעיר והכלב המבוגר, שהקדיש כל חייו לאדם הזה הופך למיותר! זהו החלק הכואב, כי לא ידוע לי על מוסד מסודר שמוצא בית חם לכלב הגימלאי. אולי זה פער בידע שלי, אבל זה נראה לי נושא פרוץ וכאוב.

למעלה