מה דעתכם

yoyo10

New member
מה דעתכם../images/Emo35.gif

הצעת חוק: להגביל את ההפלות ח"כ נסים זאב מש"ס דורש לאסור להפיל עובר בן יותר מ-40 יום * קטינות יצטרכו אישור הורה כדי להפיל אריה בנדר ח"כ נסים זאבי (ש"ס) הניח על שולחן הכנסת הצעת חוק לאסור ביצוע הפלה לעובר בן יותר מ-40 יום, בניגוד למצב הקיים, בו ניתן לבצע הפלה בכל שלב בהריון. ח"כ זאב, שקורא להצעתו "הצעת חוק למניעת רצח עוברים" מציע גם כי קטינות לא יוכלו לבצע הפלה ללא הסכמה של אחד ההורים או אפוטרופוס. לדבריו, כיום ישנו מצב של "הפסקת הריונות סיטונית, כמעט ללא פיקוח, שיש בה משום אימוץ גישה קיצונית ליברלית חסרת תקדים." ח"כ זאב מציע שתינוקות שיוולדו לקטינות שהחוק החדש אוסר עליה לבצע הפלה ימסרו לאימוץ, וכך ייחסך הצורך של עשרות זוגות יהודיים חשוכי ילדים לפנות למדינות בחו"ל לצורך אימוץ תינוקות לא יהודיים מתוך מעריב

פלסטיק

New member
ראשית נזכור מיהו ניסים זאב

ראו קישור מצורף ואשר לרעיון שלו: 1. קודם כל יש דבר שקר דמגוגי אצלו, לא ניתן כיום לפי חוקי מדינת ישראל לבצע הפלה בכל שלב בהריון. הוא פשוט רוצה לשנות את החוק מגיל ההריון הקבוע כיום בחוק ל 40 יום. אז מה הרבותא בזה? אם עושים הפלה בגיל 40 יום זה בסדר ואם ביום ה 41 זה נהיה רצח? התפרסם באיזשהו עיתון מדעי פרסום שמדבר על 40 יום בתור מועד מקודש? 2. עוד שקר: "הפסקת הריונות סיטונית, כמעט ללא פיקוח, שיש בה משום אימוץ גישה קיצונית ליברלית חסרת תקדים." ליברליות ללא תקדים לעומת מי? ומה עושות הועדות להפסקת הריון? תפקידן לא לפקח? אם הוא חושב שהן לא ממלאות את תפקידן שיגיש תלונה במשטרה או בנציבות לעובדי המדינה. 3. מה הקשקוש הזה לגבי אישור הורה לגבי קטינות? אנחנו צריכים עוד מקרי רצח על כבוד המשפחה? ואחרי שהוא חושב שאם בעל ממוצא מזרחי מוריד מכות לאישתו זה לא כל כך נורא (ראו כתבה מצורפת) אז הצעת החוק הבאה שלו תהיה שאם אב ממוצא מזרחי רצח ילדה שהרתה גם אז צריך להתחשב במוצאו? 4. אפילו בפורומים בתפוז יש עדויות על שבר נפשי עד כדי אישפוזים במוסדות פסיכיאטרים בגלל לידות שלא מרצון הילדה. ילדות בנות 16 אינן מכונות רביה כדי לספק לח"כ ניסים זאב ילדים יהודים במקום ילדים שאינם ממוצא יהודי. אם הוא רוצה להמשיך בקו הזה שיבדוק בחוקים של היטלר. היטלר כבר לפניו ניסה לעודד בכל מיני שיטות לידת ילדים אריים גזעיים כלבבו. גם אצל היטלר הפלת ילד ארי כשר היתה פשע חמור. אני מתעב גזענות. 5. אם הצעה כזו היתה עולה במדינה אחרת הייתי צוחק, מכיוון שח"כ גזען זה הוא גם שלי נותר לי רק לבכות

masorti

New member
אתה באמת לא יודע מדוע 40 יום?

בתור חוזר בשאלה היית אמור לדעת דברים טריביאליים כאלה. אפילו אני, שמעולם לא למד בישיבה, יודע ברמה כללית מה הסיבה.

פלסטיק

New member
שאני אפריע לך בדיון עם עצמך?

טוב בכל זאת ולמרות חוסר הנימוס אדחף לך בדיון אני לא חוזר בשאלה ומעולם לא למדתי בישיבה. חוץ מזה אין לי בעיה עם שאר ההודעה

פלסטיק

New member
יש איזושהי הודעה שאני אכתוב

ואתה לא תתנגד? גם כשאין לך משהו סותר להגיד תחפש מתחת לאדמה? בוא אני אחזור על שאלתי כדי שזה יהיה פשוט. לא שאלתי מה המקור של 40 יום, שאלתי האם התפרסם אי פעם מאמר תומך ב 40 יום בעיתון מדעי מכובד. אתה חושב שכן, תגיד. אתה חושב שעיתון מדעי זה לא מקור לקביעה, תגיד גם כן. למרות שזה מאוד מחמיא לי לא חייבים לענות לכל הודעה שלי

../images/Emo45.gif מצדיע לך פלסטיק.

ובאמת כל עניין ה"מותר בכל שלב של ההריון" מיד הבהיר לי כמה רצינית טענתו של מר זאב. כמדומני ניתן לבצע הפלה עד 8 שבועות מתחילת ההריון, שכן אחרי פרק הזמן הזה העובר מתהווה ליצור אנושי-ואז זה באמת רצח. כל עוד העובר אינו יצור אנושי, הפלתו היא רצח בדיוק כמו שקיום יחסי מין עם אמצעי מניעה הם רצח.

הוא נורמלי?!

יש נשים שמגלות שהן בהריון כבר אחרי שעברו 40 יום מתחילתו, ואם הן לא רוצות את התינוק, אז מה? יוולד לא ילד שיחיה בלי אהבה, בלי הורים, בלי חיים למעשה. זה יותר טוב?!

פלסטיק

New member
הוא מנסה לכפות הלכה

בלי שום תימוכין מדעיים כנראה שמעמדו בש"ס טיפה רעוע אז הוא צריך לתפוס כותרות

tamarhp

New member
נקודה למחשבה

אם יוגבלו ההפלות, כל אישה תחשוב פעמים לפני שהיא תכניס את עצמה למצב של אולי-אכנס-להריון. אישה תגביל את עצמה לא לשכב עם כל אחד, וזה ישרת אפילו את מטרות הרפואה - להישמר מפני איידס.

masorti

New member
מה שאת אומרת הוא דוגמא פרטית...

לטענה הכללית: "אם עבירות הלכתיות ייאסרו בחוק, אנשים יחשבו פעמיים לפני שיגיעו לסיטואציה שבה יבצעו אותן". השאלה היא האם החוק האזרחי אמור לסייע לשמירת ההלכה.

tamarhp

New member
לא ממש הבנת אותי

כשאשה נכנסת להריון ורוצה להפיל את העובר, זה בד"כ בגלל שהיא נכנסה להריון לא מתוכנן. (אני לא מדברת על אונס). אם היא נשואה, והיא נכנסה להריון מבעלה, אז זו לא סיבה להפיל את העובר. אם היא לא נשואה, או שהיא נשואה ונכנסה להריון מגבר אחר - זו בד"כ הסיבה להפלה. ואם נמנע את ההפלות, באופן טבעי ימנעו גם הסיבות להפלות - בגידות (לא רק הלכה), יחסי מין עם כל גבר (איידס) וכו'. אשה תיקח יותר אחריות על עצמה ועל התינוק, ותישמר יותר לפני שהיא נכנסת להריון לא מתוכנן.

masorti

New member
אני הבנתי מצוין...

את רוצה למנוע את העבירה ההלכתית של הניאוף (וגם את העבירה של ההפלה) ע"י כך שתאסרי על חיסול ה"ראיות" למעשה והוצאת האשה מה"צרה". עכשיו נשאלת השאלה האם זה עניינו של המחוקק האם אשה נואפת או לא. כל אשה תעשה לה את החשבון האם שווה לה להסתכן בהפלה (גם סיכון רפואי וגם כסף) ולפי זה תחליט האם לנאוף. חוץ מזה, היום יש אמצעי מניעה - ולא בעיה לנאוף או לשכב עם הרבה גברים גם בלי להסתכן בהריון או באיידס. אשה שלא מהססת לנאוף גם לא תהסס לקחת גלולות.

פלסטיק

New member
אישה עם עיניים בראשה

לא משתמשת בהפלה כאמצעי מניעה גם אם "מתפנצ'ר" לה יש את הגלולה של היום שאחרי ההפלה היא הפתרון האחרון מבחינתה, נניח אם למשל אמצעי המניעה כשל. שום אמצעי מניעה (למעט התנזרות) איננו יעיל ב 100%. לכן איסור על הפלות לא ימנע מאישה קיום יחסי אישות

למעלה