מה דעתכם?

tany11

New member
מה דעתכם?../images/Emo53.gif

שלום, חברים! אני כאן בפעם הראשונה. אני סטודנטית ובמסגרת הלימודים מנסה לגבש את הנושא לעבודה מסויימת.העבודה תעסוק בעלייה מברית המואצות לשעבר. הכיוון הוא כזה : שונות ותכנון. מדובר בתכנון פיסי, חברתי ותרבותי. ראשית רציתי לשאול מה דעתכם על השונות, יותר לנכון על שמירת השונות. האם שמירת השונות היא לגיטימית? האם קיים צורך כזה אצלינו, אצל עולים?מהם הצרכים שלנו? מהם המרכים המרחביים? במה השונות מטבטא? האם מתכננים אמורים להתחשב בשונות? איזו פטרונות תכנוניים ניתן לתת? האם התכנון המרחבי, הפיסי יכול לתרום לפתירת הבעייות? אני מצטארת אם בלבלתי אותכם, פשוט אני בעצמי מנסה לגבש איזה רעיון... אסמך לקבל כל הצעה. תודה רבה

Russia 4 Ever

New member
שמירת השונות

לדעתי, 'שמירת השונות' לא רק לגיטימית אלא אף חיונית והכרחית.

wasted years

New member
יאללה...

מבעד למסך והמקלדת אני בטוח שיושב לו איזה איזר שעיר
פייס אפ... אתה אחד משלנו עכשיו, אה אה אה אה(צחוק מזרחי).

vk3

New member
שלום, שלום ../images/Emo6.gif. נשמח לעזור...

קודם כול שיהיה לך
ועכשיו לתשובות: האם שמירת השונות היא לגיטימית
היא לגיטימית ביותר ואף חיונית
כול חברה באשר היא צריכה לשמור על גלעין מסויים ששייך רק לה, אם זו התרבות, המנהגים, השפה וכד'... לא בכוונתי לאמר שעל החברה להסתגר בתוך בועה שלה ולא לתת לאף אחד אחר להיכנס, אלא להתמזג עם הסביבה אליה היא הגיעה עם השמירה על האני העצמי שלה.. זה קשה, אך זה אפשרי
האם קיים צורך כזה אצלנו, אצל העולים
גם אצלנו ובמידה לא מועטה. מכיוון שיש לנו תרבות מאוד עשירה ושפה הנחשבת לאחת היפות והעשירות, אני לא רואה שום סיבה לשכוח או פשוט לוותר על כך
זה אוצר ולכול תרבות, עלייה, מוצא זה קיים. מהם הצרכים שלנו
הצרכים שלנו הם כמו הצרכים של כול חברה המגיעה למקום חדש- להתקיים ולהתפתח
מהם הצרכים המרחביים
להתמזג ולהיכנס להפרייה דו זוויגית- זיגוטה. במה השונות מתבטא
בכך שלנו יש משהו שאין לאחר ולאחר יש משהו שאין לנו. ונוצרים אי הבנות, עימותים וכיו"ב והפורום שלנו, דרך אגב, הוא אחת התוצאות של עימותים אלו, בניסיון לפתור אותם
האם מתכננים אמורים להתחשב בשונות
וודאי
אבל לרוב זה בלתי אפשרי... אנשים לא חושבים על זה עד שלא נתקלים בזה... יש יותר מדיי דברים בעלי חשיבות הרבה יותר גבוהה שיש להתייחס אליהם בתהליך ההגירה. אילו פתרונות תכנוניים ניתן לתת
אני אישית לא יכול לתת. חייבים לחיות בזה ולהתבשל במרק הזה כדי להבין את זה ולטעום מהמרירות והמתיקות של העניין... ניתן רק להזהיר ולאמר, " דעו לכם שגם זה מצפה לכם" והאמת שגם בזה אני לא רואה תועלת. כול אחד מתאקלם בצורה שונה ומקבל את הדברים אחרת. אין אקסיומה לתרגיל הזה... האם התכנון המרחבי, הפיסי יכול לתרום לפתירת הבעיות
אולי. אבל שוב אני חוזר, לדעתי, זה יותר מדיי אפלטוני. את כביכול מבקשת להתחשב בהכול לפניי כן, לפלס לעצמך שביל זהב, אבל לצערנו זה אף פעם לא יוצא. תמיד נסתבך... כאלה אנחנו, הלא כן
נשמח אם תחזרי אלינו לספר מה הציון שקיבלת

vk3

New member
נו ומה עם שאר החבר'ה ../images/Emo35.gif

ביקשו מאיתנו עזרה... הגיבו

Angel lips

New member
יא חפרן ראית כמה כתבת../images/Emo3.gif

לקחת לנו את כל המילים מהפה ועוד מקטר.. פעם הבא תשאיר גם לנו קצת דברים לכתוב...

vk3

New member
חחחחחחחחחחחח גדולה ../images/Emo70.gif

אתם מוזמנים לחלוק על דבריי
או לפחות לכתוב שאתם מסכימים איתי
.

מי יכול לחלוק על מה שכתבת?!

אולי נחליק על זה....יללאה חברה תביאו את הניילון ואת הצינור מים!

למעלה