מה דעתכם?

מה דעתכם?

על שימוש של מושגים שקשורים לשואה לצרכים אחרים (שקשורים לזיכרון של חללי צה"ל ז"ל ושאינם קשורים), כמו בידיעה הבאה: "מצעד החיים" לזכר הנופלים במלחמת לבנון (26/06/2007 10:40) פורום המשפחות השכולות מתכנן לערוך "מצעד חיים" לזכר חללי מלחמת לבנון השניה. המצעד ייפתח בט"ז בתמוז (2 ביולי), יום השנה העברי לפרוץ מלחמת לבנון השניה. התחלתי לחשוב על דוגמאות נוספות: "טלאי השלום", "קרונות הזיכרון", מה דעתכם?
 

schlomitsmile

Member
מנהל
שימוש במונחי שואה לצורך מניפולציה רגשית ככלי בויכוח הפוליטי- מקומם ומחליא אותי. כשמשתמשים בזה בהקשרים אחרים, כמו בדוגמא הראשונה שהבאת- קצת לא נוח לי עם זה, אבל אני יכולה לקבל.
 
בעקבות "מצעד החיים"

לא ניתן לתאר מה שעובר לאמא ולאבא בליבם ,ונשמתם, וגופם, בנפול בנם יקירם. היה לי חבר מבית ספר שאחיו נפל במלחמת יום הכיפורים,כשהייתי בא אליו הביתה חודשים ושנים אחרי המלחמה,תמיד היה שם חשוך התמונה של אחיו שלעולם נשאר בן 20 תלויה מחיכת במסגרת שחורה על הקיר בסלון,ההורים שלו ישבו שפופים ובקושי ניתן לשוחח עימם. לכן שיתמשו בכל שם שניתן העיקר שיביא מזור לליבם הדואב!!! ואני בליבי איתם. בברכה לענת אדרת הנשמה הטובה של הפורום.
 

deebeebee

New member
תלוי בצרכים

קצת צורם לי כשמשתמשים במונחי שואה להשגת מטרה פוליטית, וזו לשון המעטה. עם זאת, במקרה של מלחמת לבנון השניה, ואחרי שאנחנו יודעים על מהלכי המלחמה ומה שקדם לה, ביטוי כמו 'כצאן לטבח' בהחלט נראה לי מתאים לתיאור הדרך למותם של הנופלים במלחמה זו.
 
מה שמפריע לי

שלוקחים את המילה "שואה" וממקדים אותו לאסון אחר או קשיים של עם אחר. "מצעד החיים" זאת מילה שמשתמשים בה למצעד מאושוויץ לבירקנאו שאברהם הירשזון יסד. אבל אני לא בטוח שמושג זה שמור לשואה עצמה. יש עוד מילים שקשורות ומרגיזות אבל הפסקתי להתעצבן.
 
למעלה