מה דעתכם?

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

aaa123

Member
אני חושב שזה רעיון רע למנות אדם שהורשע

בהפרת אמונים לתפקיד.

אי אפשר למצוא אדם שאין לו עבר פלילי שיהיה ראש הוועד האולימפי?
למה לא למנות ספורטאי או ספורטאית לשעבר?

שמות אפשרים:
גל פרידמן
אסתר רוט שחמורוב

אגב אם כל כך רוצים מדליה האם אי אפשר להשיג אותה על ידי השקעת כסף בחקירה שתוכיח שהיריבות של אסתר רוט השתמשו בסמים באולימפיאדת מונטריאול 1976 שהעובדה שכולן היו ממזרח אירופה חשודה?(לא צריך להוכיח שכולן השתמשו בסמים ומספיק להוכיח ש3 מתוך 5 שהקדימו אותה השתמשו בסמים)

JonJon9

New member
עוד שם אפשרי-

יואל רזבוזוב, שכבר הצהיר שהוא רוצה לעשות מהפך בוועד האולימפי.

nitsansh

New member
לכן אין סיכוי שיתנו לו...

הפוליטיקאים ששולטים בספורט הישראלי לא רוצים מהפך... הם רוצים אחד משלהם, או לחילופין דמות ייצוגית שלא תפריע להם...

yati6

New member
אולי הוא באמת יעשה

אני חייב להגיד שבין כל השמות הגדולים ואנשי העסקים דווקא הוא מאוד מתאים לתפקיד, מה גם שיש לו ניסיון קטן בניהול (אחראי על תיק הספורט בעיריית נתניה שדי משקיעה בספורט). השאלה כמה תמיכה הוא יצליח לגייס בין כל האינטרסנטים בהפועל מכבי ושאר האגודות..

nitsansh

New member
הוועד האולימפי לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה

אם היו רוצים למצוא הוכחות שהיה שימוש שיטתי בסמים בשנות ה-70 וה-80, היו מזמן עושים את זה...

אבצע

New member
חוסר בשקיפות

אם היה חיוב לוועד האולימפי לפרסם את כל הפרוטוקולים ולהוציא קול קורא להשתתפות ציבורית, מעשי השחיתות היו לאט לאט נעלמים.
אגב, מעניין שאין ב by-laws של הוועד האולימפי העולמי שום דרישה שועד לאומי יעבוד באיזשהו שיתוף פעולה עם הציבור במדינתו.
נראה לי שזו צריכה להיות זווית התקיפה הנכונה לסוגיה - יש לך ועדים שמחוייבים להיות עצמאיים מהממשלה, אבל לא מחוייבים לשום דין וחשבון לציבור למרות המעמד המיוחד שניתן להם.
מרגיז אבל לא גזירה משמים.

במצב שכזה, את הניסיונות הנואלים לטיהור השרץ היה צריך לפרסם בראש חוצות, ואז אוי לבושה שכל עם ישראל היה רואה - אולי מלכתחילה לא היו מפדחים את עצמם ואת כולנו.

nitsansh

New member
הדג מסריח מהראש

הוועד האולימפי הבינלאומי בנה מערכת שכולה מבוססת על חוסר ייצוגיות, חוסר שקיפות ואי תלות בגורמים חיצוניים.

אבצע

New member
אין מניעה שהועדים הלאומיים יהיו שקופים

יש רק מניעה שהם יושפעו ע"י ממשלים - דרישה בעייתית אמנם (בחלקים מסויימים של העולם, ממשלים מייצגים את רצון העם, אבל יש הרבה שלא) אבל מקורה יחסית מובן.
אני לא יודע מה מאזני הכוחות שם אבל יכול להיות שאפשר לתמרן קצת ולגרום לזה לקרות.

no taxation without representation

אין שקיפות ברגע שאין כוח לציבור להשפיע על מה שקורה שם. אני מאז ומעולם חשבתי שהדרישה של גופים בינלאומיים גם הוועד האולימפי הבינ"ל וגם פיפ"א ואופ"א שממשלות לא יוכלות להתערב בנעשה בגופים שמנהלים את הספורט היא שערורייתית. במדינות דמוקרטיות העם בוחר את הממשלה ומחליף אותה מעת לעת והיא צריכה להיות אחראית לגופים הללו. אחרת הם עושים מה שהם רוצים. העובדה שאף אחד לא יכול להחליף את ורשביאק נניח אלא אם כן הוא יחליט שנמאס לו היא שערורייתית ולא משרתת שום אינטרס מלבד את האינטרס האישי שלו.

אני חושב שאולמרט הוא רעיון מעולה

הוא חובב ספורט אמיתי ויותר חשוב מזה הוא איש עם לא מעט כוח פוליטי לשנות דברים, יכולת להביא כסף לוועד האולימפי שזה מאוד חשוב ויכולת ביצועית. זה גם ישדרג את מעמד הוועד האולימפי אם ראש ממשלה לשעבר יעמוד בראשו. ואת כל זה אני אומר למרות שאין לי חיבה מיוחדת לאיש ולפועלו הפוליטי. שמות הספורטאים שמועלים הם שמות נחמדים אבל הם ייטחנו על ידי המערכת במהירות.

nitsansh

New member
ולא משנה לך שהאיש הורשע בפלילים ועומד לדין

בעברות חמורות נוספות?

aaa123

Member
לא ברור לי איך זה ישדרג את מעמד הועד האולימפי

אם אדם שהורשע בבית משפט יעמוד בראשו.

האם מי שקובעים את מעמד הועד האולימפי הם עבריינים?

מה הקשר?

בית המשפט ירשיע אותו ובית המשפט יגזור את עונש שום קשר לתפקיד יו"ר הוועד האולימפי. זה לא תפקיד שר המשפטים ולא שר החינוך ולא ראש הממשלה. תחשוב שביבי יום אחד יהיה יו"ר הוועד האולימפי. הוועד האולימפי צריך כוח, צריך כסף בשביל להזיז דברים. צריך להביא אנשי עסקים שיתמכו וספונסרים. צריך מישהו שיש לו נסיון בניהול של ארגונים גדולים. תשעים אחוזי מהפוליטיקאים שלנו הרי אם תפשפש במעשיהם תוכל למצוא שם הפרת אמונים. אפשר להיות פוליטיקאי בארץ בלי להפר אמונים?

JonJon9

New member
זה שהמצב נואש

זה לא אומר שכל פתרון הוא מוצדק ושצריך לשבור את הכלים.
המצב אכן בקאנטים, אבל זה לא אומר שהספורט כאן הידרדר בין בייג'ין ללונדון, או שהישגי המשלחת הזו, בכללותם, נופלים מאלו של המשלחות הקודמות (היעדר המדליה הוא אומנם תקדים שלילי, אבל כמו שאמרו כאן, כשחיים על הקצה אז לפעמים נופלים ממנו).
בהתאם לגישה כזו, אפשר גם לומר שרק מי שהביא מדליה בתחרות בינ"ל כלשהי ייכנס לאולימפיאדה, כדי"ללכת על בטוח".
חוץ מזה, הבנאדם הורשע בהפרת אמונים, שזה לא בדיוק משהו שמעיד על התנהלות תקינה.

trilliane

Well-known member
מנהל

למעלה