הניסיון שלי עם הכנת ריבה
לכבוד הפסח מנסה מתכונים מותאמים ברוח החג, הלחמניות הפתיעו לטובה ויצאו ממש טעימות, וגם הריבה יצאה לא רעה בכלל
לחמניות שוקולד ואגוזים כשרות לפסח
ריבת אוכמניות (מתכון של השף רון כהן)
רכיבים:
300 גרם סוכר
1 ק"ג אוכמניות טריות (או קפואות)
100 גרם סוכר מעורב עם 30 גרם פקטין מיובש (המרכיב הג`לי, לקניה בחנויות מתמחות)
1 לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
מניחים את הסוכר בסיר בעל תחתית כפולה (אין להשתמש בסירי אלומיניום, ברזל ונחושת ללא ציפוי פנימי של נירוסטה)
ומחממים במשך מספר דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את הפרי ומיץ הלימון ושוברים אותו קלות עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מגבירים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה חזקה כ-5 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות כשמדי פעם מערבבים את הריבה (בעזרת כף עץ ארוכה).
מנקים את הלכלוכים שעולים לפני השטח, מנמיכים את האש ומפזרים בצורה אחידה את תערובת הסוכר והפקטין.
כשהסוכר הנוסף נמס גם הוא, מגבירים חזרה את האש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות לערך (פרי קפוא יזדקק ליותר זמן בישול), ואז אפשר להתחיל לבדוק את רמת הקרישה. יש להשתמש בצלוחיות קפואות על מנת לבדוק את הקרישה.
מעבירים לכלים אטומים (צנצנות מעוקרות).