מה דעתכם

נראה טעים

נראה טעים! איזה פירות בחרת
??

מאת בן בצורת לידתו 8
 

bali

New member
מנהל
נראות טעימות, איפה המתכונים?

שנדע גם איך מכינים...
 

bali

New member
מנהל
כמו כולם זה לא מספיק יקירתי...

יש כאלה שלא יודעים להכין ריבה, ולכן אנחנו רוצים מתכונים מסודרים, ועוד יותר כאשר מעלים תמונות... תמונות - רק עם מתכון לצידן. וכשלא מדובר במתכון שלך - קישור למתכון המלא במיקומו המקורי.
 
נראה טוב


האם את משתמשת בלימון ובפקטין בהכנת הריבות/ קונפיטורות שאינן עשויות מפירות הדר?
סופ"ש נעים ומועדים לשמחה
 
הניסיון שלי עם הכנת ריבה


לכבוד הפסח מנסה מתכונים מותאמים ברוח החג, הלחמניות הפתיעו לטובה ויצאו ממש טעימות, וגם הריבה יצאה לא רעה בכלל


לחמניות שוקולד ואגוזים כשרות לפסח

ריבת אוכמניות
(מתכון של השף רון כהן)
רכיבים:
300 גרם סוכר
1 ק"ג אוכמניות טריות (או קפואות)
100 גרם סוכר מעורב עם 30 גרם פקטין מיובש (המרכיב הג`לי, לקניה בחנויות מתמחות)
1 לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:
מניחים את הסוכר בסיר בעל תחתית כפולה (אין להשתמש בסירי אלומיניום, ברזל ונחושת ללא ציפוי פנימי של נירוסטה)
ומחממים במשך מספר דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את הפרי ומיץ הלימון ושוברים אותו קלות עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מגבירים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה חזקה כ-5 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות כשמדי פעם מערבבים את הריבה (בעזרת כף עץ ארוכה).
מנקים את הלכלוכים שעולים לפני השטח, מנמיכים את האש ומפזרים בצורה אחידה את תערובת הסוכר והפקטין.
כשהסוכר הנוסף נמס גם הוא, מגבירים חזרה את האש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות לערך (פרי קפוא יזדקק ליותר זמן בישול), ואז אפשר להתחיל לבדוק את רמת הקרישה. יש להשתמש בצלוחיות קפואות על מנת לבדוק את הקרישה.
מעבירים לכלים אטומים (צנצנות מעוקרות).
 

salo22

New member
יפה מאוד

אני משתמש במתכון בסיסי דומה ומעט פחות סוכר לפעמים עם הגברת אבקת פקטין בהתאם לרמות בפרי, נכון שזה לא יוצא "ריבה כבדה" אך בהחלט מעדן ריבה מצויין וכמויות הסוכר משמעותית נמוכות בלפחות חצי מכל דבר תעשייתי או ריבה ביתית שעושה 1:1 או משהו כזה. לטעמי זה גם נותן לפירות "לזרוח" בטעמים בניגוד לעומס המתיקות במתכונים "קלאסיים", והצד הבריאותי היחסי ברור (עד כמה שניתן לשייך את נושא הבריאות לדברים כאלו).
 
המשך

אני משתמשת רק בלימון סחוט וקצת בקליפה הצהובה שלו וזהו לא משתמשת בחומרים אחרים
רק בפירות עצמם ובסוכר ובסוכר וניל או במקל וניל בריבת התותים השתמשתי במקל וניל.
 
למעלה