מה דעתכם

moshehan

New member
מה דעתכם

באחד מהדפים בפייסבוק שאני חבר בה, עלה דיון מאוד מעניין, אז הנה:

מה דעתכם על כל הנושא של ישראלים שמגיעים לחו"ל ומחפשים לישון אצל אנשים שמוכנים לתת להם לישון על הספה או משהו בסגנון, רוב הפעמים זה אנשים שאפילו לא מכירים, במקרה הטוב יצא לך להיפגש פעם אחת באיזה הופעה של זמר לא ידוע,

1) הייתם נותנים לבן אדם זר לישון (ישראלי
) בבית שלכם? על הספה?
2) הייתם הולכים לישון אצל בן אדם זר (ישראלי
)שמוכן לתת לכם אתהספה שלו?
3) למה?

דיסקליימר קטן, סביר להניח שאני הייתי נותן את הספה שלי, אולי אפילו את חדר האורחים,

ayaya3

New member
אני לא

גם לגבי 1 וגם 2
כלומר אם הייתי גרה בחו״ל

-אם זה מישהוא שאני בכלל לא מכירה

ayaya3

New member
פעם לא היה אכפת לי

אבל אחרי כמה שנים בחו״ל הגענו למסקנה שקרוב משפחה/חבר רחוק/סתם העובדה שאתה ישראלי בשביל ישראלי אחר זה פשוט הזדמנות לתפור טיול

מאז גם הוספנו ספות שאפשר להרוס ותינוק שאפשר להעיר

בארץ לא אכפת לי לארח אבל לא כזה הרבה אנשים רוצים לבוא

ANZ1

New member
ספות

1. כן, רק כשאני מציע ובא לי
אם מבקשים ממני (וזה לא מכר או משפחה) אז התשובה היא לא.
2. לא הייתי מבקש דבר כזה
אלא אם נתקעתי ברגע האחרון, ואין שום מלון פנוי.

בחיים לא!!!

גם אצל חברים ותיקים ובני משפחה אני לא אוהבת להתארח, ואורחים תמיד מפריעים וגורמים אי נוחות הרי.
אז בשביל אנשים שאני ממש אוהבת ומעריכה אני אוותר על הנוחיות והפרטיות לכמה ימים (רק כמה ימים כן? לא חודש חודשיים).
אבל בשביל זרים? למה מי מת?
חוץ מזה שזה גם מסוכן לישון אצל זרים, או להלין אותם בדירה שלך. מאיפה אתה יודע אם הם לא פסיכופטים?

הייתי בסרט הזה אבל הפוך:

כל החיים אני מתגוררת בארץ. זה היה בזמן שהייתי סטודנטית וגרתי אצל ההורים שלי. יום אחד התקשר אחד המרצים בחוג שלמדתי וביקש
שאני אארח סטודנט מגרמניה המזרחית (זה היה זמן קצר אחרי שאיחדו את שתי הגרמניות)
אז שאלתי את ההורים שלי אם מותר, אז מכיוון שהם לא רצו שאותו מרצה יתנכל לי אם אסרב, הם הסכימו,
אז הגיעו הסטודנטים המזרח גרמנים עם המורה שלהם, ומשפחתי ואני אירחנו את המורה. היא ישנה על הספה בסלון.
השהייה שלה אצלנו היתה צריכה לארוך יומיים שלושה, אבל היא החליטה להתנחל כל השבוע,
ואמא שלי שהיתה אשה קשה, התעצבנה ולא התביישה להגיד לה שהיא היתה צריכה
לעזוב כבר באמצע השבוע, אז האורחת אמרה שאין לה בעייה לישון על הרצפה, אז אמא שלי
שמה שמיכה על הרצפה בחדר שלי ונתנה לה כרית ועוד שמיכה לשינה, וכשאני חשתי לא נעים, קמתי מהמיטה
ואמרתי לה שתישן במיטה שלי ויצאתי מהחדר, אמא שלי התעקשה שהאורחת תמשיך לישון
על הרצפה ודחפה אותי חזרה למיטה.

עכשיו יש לי שאלה בסגנון חיים הכט כזה: מה אתם הייתם עושים ?

moshehan

New member
מאוד תלוי

בן כמה היית? אני לא הייתי נותן לאמא שלי להתנהג בצורה כזאת, אבל קצת קשה לשפוט בחיים לא הייתי במצב הזה, אבל אם זה היה קורה ולא יכולתי שישאר בבית, הייתי משכיר לו חדר במלון והייתי נישאר איתו

למעלה