למרות שעקרונית אני תומך ברעיון שלך, אני מכיר בעובדה שהוא לא פרקטי וגם עובר על חוקים בינלאומיים, ולכן סבור שצריך דרך אחרת.
לענייננו, דווקא יש ויכוח האם חסרים חיילים או לא. משנות ה80 של המאה שעברה הטענה לעודף חיילים נפוצה יותר מהטענה למחסור בחיילים. מה נכון? קשה לומר, אם כי הטענה לעודף חיילים נראית נכונה יותר. יש בצה"ל תפקידים שלא קשורים כלל לכשירות צבאית, תפקידים שניתן היה אפילו לפני 50 שנה לעשות להם אוטומציה מלאה, כגון מש"ק ממטרות. לא צריך אדם שיפעיל ויפסיק את פעולת הממטרות, זה מגוחך, בכל מקום נורמלי פשוט מכוונים טיימר. יש תפקידים בצה"ל שמבוצעים במתכונת שבוע כן שבוע לא ויש אפילו תפקידים של 3 ימים כן ו11 ימים לא, רק כדי ליצור צורך מלאכותי ביותר חיילים. יש אפילו תפקידים מגוחכים כמו דגלן, אשר צריך להופיע רק בטקסים, פעמים ספורות בשנה, להרים דגל שתי דקות ולהורידו שתי דקות, הזוי. בין תחילת הטקס לסופו, הוא לא צריך לעשות שום דבר. קשה להאמין שלצבא שיכול להרשות לעצמו לגייס אנשים לתפקידים שלא באמת צריך יש מחסור בחיילים.
ישנם שני פתרונות שניתן להעלות על הדעת, אחד יותר פשוט אבל פחות טוב, ואחד יותר מסובך אבל גם יותר הוגן, יותר בטוח ויותר טוב.
הפתרון הראשון הוא לגייס כל אזרח ישראלי המתגורר בישראל בהגיעו לגיל 18 או לאחר עתודה אם אושרה, כולל חרדים וערבים, ואת אלה שלא משנה מאיזו סיבה ובאיזה אופן השתמטו או התחמקו מגיוס להכניס למאסר שמשכו כמשך השירות שהיו אמורים לשרת.
הפתרון השני הוא מעבר מלא לצבא שכיר וביטול שירות החובה לאלתר. בעיתות חירום ניתן יהיה להשיג עוד חיילים באמצעות פיתוי כספי. לכל אחד מחיר, ושלא יקשקשו בקומקום.