מה דעתכם?? .......................

Harrington

Well-known member
מנהל
לגייס אותם לצה"ל בתנאים מיוחדים על מנת .............לפזר את הפגנות החרדים וקפלן - עוכרי ישראל!!
למרות שאני לגמרי מבין את האגרסיות שעולות לעתים בקרב אלו שנתקעים בפקקים שיוצרים המפגינים האנרכיסטים, לא נראה לי שפתיחה בירי המוני לעבר המוחים זה הפתרון.
ראשית כי מדינה נורמלית לא יורה על אזרחיה אלא במקרה של אין ברירה וזה לא המצב כאן.
שנית כי יש 1001 דרכים אחרות לטפל באירועים כאלה (ואני מדבר על טיפול אפקטיבי כמובן, לא מה שנעשה על-ידי משטרת אזור המרכז ביחס לקפלניסטים).
שלישית כי כידוע הרעיון נוסה בעבר בישראל, במהומות סוף שנת 2000, כשהמשטרה השתמשה בירי חי כדי למנוע חסימת צירים על-ידי ערבים בכביש ואדי ערה כמדומני או באזור שם בכל אופן. היו נפגעים רבים ואכן האירועים לא חזרו על עצמם, אבל המדינה עצמה קבעה לאחר מכן שאין לחזור על שיטה זו. שוב, אלא אם כן מדובר במצב של חוסר ברירה כמובן.
רביעית כי אני סבור שלאזרח יש את הזכות לעבור על החוק וזה כולל חסימת צירים בהפגנה לא מאושרת. כמובן שעל המדינה לטפל באירועים האלה ובניגוד לכפי שהמשטרה נהגה במפגיני קפלן לאורך חודשים ארוכים, לא לאפשר זאת, אלא לעצור את המפגינים ולהעמידם לדין. הבעיה שם היא שהמפגינים גם עוברים על החוק וגם לא מוכנים לקבל את השלכות מעשיהם, תוך שהם מתבכיינים על כל אפצ'י שמתבצע נגדם. קטע של צביעות שמאלנית טיפוסית שלא תימצא למשל בהפגנות החרדים. אבל זה כמובן לא משנה את עמדתי העקרונית בעניין.
חמישית לא ברור אם הצעתך מתכוונת לכך שהמשטרה תפעיל את הירי על המפגינים, או הנהגים שנתקעים בגללם בפקק. כמובן שיש הבדל גדול בין שתי האפשרויות/הצעות. אם המשטרה תירה, יש מצב שזה יגרום למפגינים להתפזר. אם אחד הנהגים יחטוף קריזה ויעשה זאת, באותו אירוע נקודתי המפגינים יתפזרו אולי, אבל זה כנראה לא יימנע מהם מלחזור על החסימות לאחר מכן. אבל ההבדל בכל מקרה משמעותי. מתן אישור ירי חופשי לנהגים הנפגעים עלול להוביל בקלות למלחמת אחים, מלחמה בין האנרכיסטים החוסמים לנהגים הנפגעים (שיתכן בכלל שחלקם מבחינת השקפה מצוי בצד של המפגינים החוסמים). לא נראה לי כמו משהו שהמדינה צריכה לקדם או לשאוף אליו. מתן הרשאה למשטרה להשתמש בנשק חי באירועים כאלה, זה משהו שיכול להיות יעיל למניעת חזרה על אירועי חסימות, אם כי גם זה כמובן לא בטוח.

בקיצור, הצעה בעייתית משהו :). היא נשמעת טובה על הנייר, אבל נראה שהיא טובה בעיקר למתלהמים מתלהבים ופחות לשוחרי דמוקרטיה ושלטון חוק במדינתם. אז כאמור, אני לגמרי בעד הקשחת הטיפול באירועים כאלה ומתנגד לדרך בה המשטרה מטפלת בהם כיום. אבל מכאן ועד למעבר ל'יאללה לירות בהם', נראה לעניות דעתי שעוד יש חתיכת דרך לעבור.

אבי בן 1231

Well-known member
אתה מציע לירות במפגינים ממגזר שונה משלך או בבעלי דעה שונה משלך. הגזמת.
את מעוותת את דבריי, לא הזכרתי ולו במילה אחת שאני מציע לירות במפגינים בגלל שהם ממגזר שונה משלי או בעלי דעה שונה משלי!
אם תראי לי ציתות כזה אסיר את הכובע בפנייך!!
חפשי בעצמך ותקני את מה שכתבת, אינך חייבת!!!

למעלה