מה דעתכם

Harrington

Well-known member
מנהל

על שטיפת פירות וירקות במדיח?​

על שטיפת פירות וירקות במדיח כלים?

בהיעדר מדיח, לא יכול לענות ישירות על השאלה. אבל אין לי שום בעיה ואני עושה זאת בפועל, לשטוף פירות וירקות עם מים וסבון טרם השימוש בהם.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בהיעדר מדיח, לא יכול לענות ישירות על השאלה. אבל אין לי שום בעיה ואני עושה זאת בפועל, לשטוף פירות וירקות עם מים וסבון טרם השימוש בהם.
טוב שאינך שוטף במדיח.https://www.israelhayom.co.il/viralai/article/16429882
כתבה שפורסמה בוושינגטון פוסט מנתחת את הנושא בהסתמך על מומחים בתחוםhttps://www.israelhayom.co.il/viralai/article/16429882 הבריאות והמזון. לדעתם, מדיח הכלים אינו תוכנן לניקוי מוצרי מזון, והסיכון הבריאותי כתוצאה משימוש בחומרי ניקוי המיועדים לכלים עלול להיות גדול. נוסף על כך, החום במדיח הכלים עלול לפגוע במרקם ובטריות של הפירות והירקות. המומחים ממליצים על שטיפה קפדנית תחת מים זורמים בלבד, שהיא השיטה הבטוחה והפשוטה ביותר להסרת שאריות מזיקים.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
טוב שאינך שוטף במדיח.https://www.israelhayom.co.il/viralai/article/16429882
כתבה שפורסמה בוושינגטון פוסט מנתחת את הנושא בהסתמך על מומחים בתחוםhttps://www.israelhayom.co.il/viralai/article/16429882 הבריאות והמזון. לדעתם, מדיח הכלים אינו תוכנן לניקוי מוצרי מזון, והסיכון הבריאותי כתוצאה משימוש בחומרי ניקוי המיועדים לכלים עלול להיות גדול. נוסף על כך, החום במדיח הכלים עלול לפגוע במרקם ובטריות של הפירות והירקות. המומחים ממליצים על שטיפה קפדנית תחת מים זורמים בלבד, שהיא השיטה הבטוחה והפשוטה ביותר להסרת שאריות מזיקים.
ידעתי מה אני עושה כשוויתרתי על קניית המדיח ;-).
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
החום לא הורס את הויטמינים?
יש החושבים שכן.

 

משתפרת1

Well-known member
בערך כמו דעתי על שליקת ירקות ופירות במים רותחים כדי לחטא אותם לפני שמכניסים למקרר.
לא הגזמתם? חיים ארוכים אני מסתדרת היטב ובבריאות טובה עם שטיפת כל פרי וירק לפני האכילה, כך גם כל בני ביתי וכל האורחים שאוכלים סלטים שהכנתי. יתרה מכך, יש סלטים שמשתבחים אחרי יום או אפילו יומיים במקרר, מעולם לא התקלקל סלט כזה אצלי. קלקולי קיבה אנחנו חוטפים במקביל לוירוס הצטננות, או לעתים רחוקות כשאוכלים מחוץ לבית.
החריג היחיד הוא מלפפונים, אותם אנחנו שוטפים היטב (פעמיים ושלוש) ומייבשים לפני שמכניסים למקרר. בסבון לחיטוי הירקות/פירות אנחנו משתמשים רק בתקופות חריגות, כשיש חשש למגיפות כמו לפני כמה עשורים בתקופות כולירע (וכששהינו בארץ מתפתחת באמריקה הלטינית).
 
בערך כמו דעתי על שליקת ירקות ופירות במים רותחים כדי לחטא אותם לפני שמכניסים למקרר.
לא הגזמתם? חיים ארוכים אני מסתדרת היטב ובבריאות טובה עם שטיפת כל פרי וירק לפני האכילה, כך גם כל בני ביתי וכל האורחים שאוכלים סלטים שהכנתי. יתרה מכך, יש סלטים שמשתבחים אחרי יום או אפילו יומיים במקרר, מעולם לא התקלקל סלט כזה אצלי. קלקולי קיבה אנחנו חוטפים במקביל לוירוס הצטננות, או לעתים רחוקות כשאוכלים מחוץ לבית.
החריג היחיד הוא מלפפונים, אותם אנחנו שוטפים היטב (פעמיים ושלוש) ומייבשים לפני שמכניסים למקרר. בסבון לחיטוי הירקות/פירות אנחנו משתמשים רק בתקופות חריגות, כשיש חשש למגיפות כמו לפני כמה עשורים בתקופות כולירע (וכששהינו בארץ מתפתחת באמריקה הלטינית).
לא מומלץ לשטוף ירקות ולהכניסם למקרר כי זה מרקיב אותם.
הכי טוב לשטוף לפני האכילה.
 

ריקי זו אני

Well-known member
אפשר גם להלמיר בשטיפת ירקות ופירות... למה במדיח ולא במכונת הכביסה - הרתחה?
כי למעשה היכן הבעיה בירקות ופירות???
בריסוס. יגיד לכם כל מרסס ירק או פרי שהריסוס חודר את הירק/פרי ושוכן בו... וזה בכלל בכלל לא נשטף...
 

שמלת תחרה1

Well-known member
אפשר גם להלמיר בשטיפת ירקות ופירות... למה במדיח ולא במכונת הכביסה - הרתחה?
כי למעשה היכן הבעיה בירקות ופירות???
בריסוס. יגיד לכם כל מרסס ירק או פרי שהריסוס חודר את הירק/פרי ושוכן בו... וזה בכלל בכלל לא נשטף...
רצטי לוותר על אכילת פירות , איך ניתן לשטוף ענבים, תותים?
 

משתפרת1

Well-known member
רצטי לוותר על אכילת פירות , איך ניתן לשטוף ענבים, תותים?
בכלי עמוק עם מים. ולשכשך. השטיפה מורידה את האבק והלכלוכים העליונים. חומרי הדברה יהיו בתוך הפרי] וגם אם תשפשפי אותו בסקוץ' עם סבון הם יישארו שם. מי שהענין עקרוני לו- שיקנה ירקות ופירות אורגניים. בשום אופן לא הייתי נמנעת מאכילת ירקות ופירות. נכון שאפשר לבלוע ויטמינים ומינרלים ולנטול תוספי סיבים, אך לדעתי הדרך המלאכותית הזו פחות מוצלחת מצריכת המוצרים הטבעיים.
דבר אחר: מגדל אחראי אמור לא לאסוף פרי או ירקות אחרי ריסוס. לכל חומר הדברה יש תקופה מוגדרת אחרי השימוש בו עד שהוא מתפוגג לרמה נמוכה מספיק כדי לצרוך את הפרי או הירק. לכן כדאי להזהר מרוכלים או מדוכנים לא מזוהים.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
בכלי עמוק עם מים. ולשכשך. השטיפה מורידה את האבק והלכלוכים העליונים. חומרי הדברה יהיו בתוך הפרי] וגם אם תשפשפי אותו בסקוץ' עם סבון הם יישארו שם. מי שהענין עקרוני לו- שיקנה ירקות ופירות אורגניים. בשום אופן לא הייתי נמנעת מאכילת ירקות ופירות. נכון שאפשר לבלוע ויטמינים ומינרלים ולנטול תוספי סיבים, אך לדעתי הדרך המלאכותית הזו פחות מוצלחת מצריכת המוצרים הטבעיים.
דבר אחר: מגדל אחראי אמור לא לאסוף פרי או ירקות אחרי ריסוס. לכל חומר הדברה יש תקופה מוגדרת אחרי השימוש בו עד שהוא מתפוגג לרמה נמוכה מספיק כדי לצרוך את הפרי או הירק. לכן כדאי להזהר מרוכלים או מדוכנים לא מזוהים.
הפסקתי מזמן לגעת בתותים וענבים. החורף בפתח אהנה מפירות הדר.
 

raya

Well-known member
מזכיר לי מתכון שרץ ברשת לפני שנים רבות.
הכנת סלמון במדיח.

כמו המתכון הזה למשל.
אין לי מדיח, ולא הייתי חושבת לשטוף ירקות במדיח.
את מי השטיפה של ירקות, פירות אני אוספת בפיילה בכיור, ומשקה את העציצים/גינה במים.
ענבים - אין לי בעיה, אוכלים מהגפן הצומחת אצלנו.
אלה ענבים מסוג איזבלה, הם לא מבשילים בבת אחת. היו כ-3 ק"ג ענבים "סגולים" שהפכו להיות מיץ מרוכז.
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20240909-WA0000.jpg
    IMG-20240909-WA0000.jpg
    KB 236.2 · צפיות: 0
נערך לאחרונה ב:
למעלה