מה דעתכם?

כי לפעמים לא יודעים איך

לפעמים רוצים להגיד משהו אך לא יודעים איך לבטא זאת במילים,לפעמים פוחדים לפגוע בעקר אם צריכים להגיד לא רוצה דבר מסיום.

לפעמים ,תלוי למי../images/Emo31.gif

לפעמים יש אנשים שקשה להגיד להם לא, ישנם מקרים שלא נעים להגיד לא מתאים לי וכו' תלוי בנסיבות המצב בברכה ליידי סנו

ערב טוב

יש לי הרבה מה להגיד על שאלתך. אבל!! לא אגיד
לענייננו מתאים לי לדבר מעט ולעשות הרבה עוד על האמת שלי. לפעמים לא יודעים מה הולך להיות אם נביע דעה אישית, בפני מישהו 'רותח' . או 'לקקן' סליחה על המילים הגסות. מעדיפה לקבל את הדברים שעולים. לעשות סדר במחשבות, כי לפעמים השתיקה יפה יותר. כדאי לחכות לרגע המתאים ולפרוס את כל התמונה לטובת העניין. האישי הכללי... מאוד חשוב האם אנו יודעים להעריך את עצמנו. אם כן. גם אחרים ידעו להעריך אותנו בהתאם. באהבה דורית

יעל :-)

New member
שלום

אני לא יודעת להגיד למה אחרים לא אומרים, יכולה רק להעיד על עצמי. מרגישה שלרב אין לי הרבה מה להגיד, אבל אפילו את המועט שיש קשה לי להוציא. כנראה בגלל שאני חוששת מהתגובות של האחר לדבריי. לא רוצה לפגוע באחרים וחוששת שתגובות מסויימות מהצד השני יגרמו לי להפגע. הממ.. אפילו עכשיו אני מוצאת את עצמי שוקלת את המילים. לא יודעת מה כן או לא להגיד, ואיך. (ומקווה שזה בסדר שנדחפתי קצת לדיון)

יעל :-)

New member
תודה ../images/Emo13.gif

את האמת, לא ממש טוב לי עם זה. לרב אני כן רוצה להוציא לפחות משהו ממה שנשמר בפנים, אבל לא ממש מצליחה, כאילו עוצרת את עצמי.

Deerest

New member
אולי...

בגלל שלפעמים קשה להעלות זאת על הכתב. אני יודע שלפעמים קשה בכלל לדבר. בגלל ש(מעניין, גם כאן)פוחדים להיחשף. בגלל שמעדיפים קודם לקרוא ואז להשתלב. בגלל שאומרים דברים אחרים במקום את מה שבאמת רוצים להגיד. בגלל שלא כל כך בטוחים שמבינים מה שנאמר/נשאל. בגלל שלא מעניין. בגלל בעיות טכניות (מחשב, עיצומים וכו'). בגלל ההכרה שאין פתרונות מידיים והדרך ארוכה ואנחנו צריכים לעשות את העבודה, לא מישהו אחר. רגע... אביבה, למה את שואלת? לפי מה שאני רואה יש כאן הרבה מה לקרוא.

Deerest

New member
חוזר

מה את רואה שאת שואלת: מדוע לפעמים יש לכם מה להגיד....ולפעמים אפילו הרבה...ואתם לא אומרים? על פני הפורום דווקא נראה שכן כותבים. לא? או שאת חשה שיש עוד? כמו שאמרו מורינו בעבר: "יש לו/לה פוטנציאל אבל הוא/היא לא מנצל/ת אותו".

אסביר

כשאדם מבטא את עצמו, הוא עושה לעצמו מקום בעולם. כשהוא לא עושה את זה...בגלל מליון ואחד סיבות שרק חלק קטן מהן ניתן כאן, הוא מוותר על מקומו בעולם... האפשרות היחידה שלנו להתקיים היא דרך תקשורת. אם לא אומרים, כאילו לא קיימים... העצמה גדולה טמונה באמירה, ללא פחד, ללא חשש...

Deerest

New member
דרכי התבטאות

רבות ומגוונות אנו מוצאים לעצמנו כדי להתמקם בעולם. לעיתים לא נדע לעולם מהי עד שלא ננסה אותה. אכן התקשורת היא דרכנו היחידה לומר לעולם אנחנו כאן. לצער חלק מאיתנו אמצעי התקשורת כאן הוא כתיבה. לא דיבור, לא מעשים, יש עוד? האם אלו שכבר מתבטאים (בכל אמצעי תקשורת שהוא) ללא פחד, ללא חשש, ללא בושה, האם הם כבר התעצמו?

Deerest

New member
הם.

אם באמירה ללא חשש וללא פחד יש העצמה גדולה, האם האנשים שכבר מתבטאים כך, האם הם כבר התעצמו? או שההעצמה אצלם היא בתחומים אחרים? אם בכלל.

ממממ...דירסט...

אין לזה סוף... ביטוי של ההעצמה מורגש בכל מקום אפשרי. אגב, זה לא אמירה ללא חשש או פחד, חשש או פחד תמיד קיימים

spectacular

New member
אני לא תמיד אומרת מה שחושבת,

כי לפעמים יש לי מחשבות כועסות, ואני עלולה לפגוע במישהו, או לגרום לכך שמישהו יענה לי בכעס ואז אני אכעס יותר ויותר, זה מפחיד אותי כשאני כועסת, זה עוד יותר מפחיד אותי כשכועסים עלי, אני משתדלת להמנע מויכוחים ועימותים כי אני מרגישה מאוימת. נזכרתי בפתגם- סייג לחכמה ,שתיקה. סתם,יש פתגמים ממש טפשיים.

למעלה