מה דעתכם?

JuveFan

New member
מה דעתכם?

היי. אני נמרוד והשתחררתי מהצבא לפני 4 חודשים (שירתתי בגולני). אני כותב פה לפעמים, אבל לא יותר מדיי. אני רוצה שתגידו לי מה דעתכם על העניין הבא. אין צורך לספר לרובכם כאן במה כרוך השירות הקרבי מבחינה פיזית. כל המסעות והמאמץ הגופני יכולים לקרוע אותך, אבל למרות זאת נשכנו שפתיים והמשכנו הלאה כי אנחנו מאמינים במה שאנחנו עושים. אבל מה אם יש כאן גם סיכון מבחינה רפואית? העניין הוא כזה. בצבא תמיד סבלתי מכאבים עזים ברגליים ובעוד חלקים של הגוף במהלך מסעות ואימונים. אמנם לכולם כואב במצבים כאלה, אבל אצלי המצב היה בלתי נסבל. באמצע שבועות שטח, הייתי מקבל מנוחה מהמ"מ שלי כי הוא ידע שיש לי בעיות עם הרגליים. בסוף שבוע שטח בכלל הייתי משותק ובקושי יכלתי לזוז. עם הזמן זה לא השתפר למרות שהיה שיפור גדול בכושר הגופני שלי. עוד במסלול הייתי אצל הרופא וסיפרתי לו על כך. הוא שלח אותי לאורטופד. האורטופד הסתכל לי על הרגליים ואמר לי "מה אתה עושה בקרבי? יש לך קשת גבוהה בכפות הרגליים וזה יכול מאוד להזיק לך אם תמשיך. צריך להוריד לך לפרופיל 64". באותה תקופה, לא הייתי בטוח שאני רוצה להמשיך בקרבי. לא הייתי חזק מבחינה נפשית ומנטלית כמו שהייתי בשלבים מאוחרים של השירות שלי ולכן שקלתי מאוד ברצינות להוריד פרופיל. ככל שהזמן עבר והתקדמתי בשירות והבנתי את המשמעות של להיות חייל קרבי, החלטתי שאני לא רוצה להוריד פרופיל. רציתי להישאר קרבי והייתי גאה בכך שאני חייל קרבי. הייתי יוצא לאימונים ופעילויות מבצעיות, הייתי קורע את עצמי ולפעמים הייתי בוכה מרוב כאבים. סבלתי מאוד. אבל למרות הכל המשכתי הלאה. היום, 4 חודשים אחרי השחרור, אני עדיין מרגיש את מה שהשירות הקרבי עשה לי. אחרי שהשתחררתי, התחלתי להתאמן בחדר כושר אבל אחרי חודש הפסקתי כי לא יכלתי לסבול את הכאבים. הייתי שוב אצל אורטופד ועכשיו אני עובר סדרת בדיקות שינסו לגלות לעומק מה בדיוק הבעיה שלי, חוץ מהקשת הגבוהה בכף הרגל. לא ירחק היום שבו אני אקרא לשירות המילואים הראשון שלי, שם שוב אני אעשה פעילות גופנית מאומצת ואת האמת? אני לא יודע אם אני אעמוד בזה. אני עדיין בדיעה שישרות קרבי זה השירות הכי חשוב שאפשר לעשות וכולי הערכה לחיילים הקרביים הסדירים. אבל לפעמים חושב לעצמי "לעזאזל, מה אני צריך את שוב לקרוע את עצמי במילואים? מה, אני רוצה לגמרי לדפוק לעצמי את הבריאות? עשיתי את שלי בסדיר, הייתי בקרבות בג'נין ובעוד הרבה ערים פלסטיניות, די. מספיק. יש לי חיים, לימודים, עבודה... למה אני צריך שוב ללכת ולפגוע בבריאות שלי? אולי הגיע הזמן להוריד פרופיל..." אני יכול להוריד פרופיל בלי שום בעיה. יש לי המלצה מאורטופד מומחה. אבל אני לא יודע כבר מה לעשות... מצד אחד, אני מאמין בשירות קרבי ומאמין במה שהסדירניקים ובעיקר המילואימניקים עושים ומצד שני, אני לא רוצה לפגוע בבריאות שלי. עשיתי את שלי בסדיר, יש לי חיים, אז אולי הגיע הזמן לעשות במילואים תפקיד קל יותר. אני סיימתי. עכשיו אני רוצה לשמוע את דעתכם. תודה.

עליך להוריד פרופיל

עד כמה שהחייל הקרבי חשוב להגנה על ביטחון המדינה, שום דבר לא מצדיק שתפגע ככה בבריאותך.

Erez Shalev

New member
../images/Emo122.gif שמור על הבריאות!

מילואים עושים 20 - 15 שנים, ואילו הרגליים ישארו איתך כפול מזה. שמור על עצמך!

זיקקו

New member
השאלה מתי יבואו המתחסדים פה

שיגידו.... "תראה, אתה דופק תחברים שלך....אתה פה אתה שם" תהיה אטום. כי בסופו של דבר אתה חי עם הכאבים- לא הצדיקים.

כל הכבוד

אני מאוד מעריך את נחישותך להמשיך לשרת בסדיר כלוחם ואף להמשיך לשרת במילואים, אבל עצה לי אליך, אל תמשיך לדפוק לך את הבריאות, אתה יכול להמשיך ולשרת כתומך לחימה במערך הקרבי במילואים, אני בטוח כי כל מפקד היה רוצה לקבל לוחם כמוך, אבל תאמין לי יש עוד מספיק תפקידים שאתה יכול למלא ביחידות קרביות במילואים ומבלי לפגוע בבריאותך. אני מאחל לך כי בעתיד תחלים, (אם זה אפשרי) ותחזור לתפקד כלוחם. אני בטוח כי הורדת הפרופיל שלך שלא בדומה למיקרים אחרים לא נובעת מאגואיסטיות, אלא מכורח המציאות.

muki123

New member
ממש מעודדים כאן כולם

תראה , אני קורא כאן בפעם הראשונה ואין לי מושג איפה כל אחד משרת כאן במילואים ( למרות שנראה שכולם מתייצבים בקצין העיר). ולענין , אני גם כן חירניק ומילואימניק צעיר יחסית ( 2 אימונים ו2 תעסוקות) . לפי ההודעה שלך באימונים האינטנסיביים ישנה סכנה בריאותית ממשית , אבל בינתיים לפי הניסיון שלי במילואים אין עומס של ממש על הגוף - שלא כמו בסדיר המערכת (כלומר המ"מ מ"פ ) יותר מבינה ומתחשבת בבעיות בריאותיות , במיוחד אם בכל שאר הפרמטרים אתה חייל בסדר. סה"כ בתעסוקות הרבה עומס אין בלשבת בג'יפ או כמה סיורים ובאימונים יש מן הסתם מאמץ , אבל אל תשכח שחלק מהחיילים נושקים ל40 וזה נלקח בחשבון. מאחר ויש לך כבר את האישורים - עצתי לך תתיצב ואז תחליט . שי אגב , זה המשתמש של אחי - תגובות אפשר לשלוח ל "זמר ווגוני"

ניר נגר

New member
היי זמר, קודם כל אתה מוזמן לפתוח

כרטיס בשמך...:) שנית, בתור וותיק במילואים אני יכול להגיד שהעומס באימונים אפילו גבוה יותר מהעומס בסדיר, מבחינת האינטסיביות, חוסר הכושר (כמו בסדיר), להספיק הכל בקצת זמן...העומס על הגוף רב יותר. אני משרת ביחידת מילואים במילואים אינני יודע היכן אתה משרת ואילו אימונים עברת. אני משער שיוצא גולני עובר את אותם האימונים כמוני.. ובגדול באמת הכל תלוי היכן אתה משרת ומה אתה עושה במילואים, לא?

העומס במילואים לא גדול במיוחד...

...תלוי מה היחידה שבה שובצת, אם זה חיר"מ, שבה מרכזים את המשוחררים הטריים (מלבד הצנחים - הם בניפרד), אתה תיפגוש את חברייך מהמחזור ודומים לך מחטיבות הנח"ל, גבעתי, דרוזים, וכמובן גולני... האימונים שם לפעמים מפרכים, לא תמיד, יש מסעות, יש אלונקות, יש עומס בתרגילים לקראת סוף האימון...לא נורא...הרופא הגדודי בדר"כ לא יקח סיכון להשבית חייל, כך גם המ"פ והמג"ד...אתה יכול לקבל תפקיד נוח, כמו מרגמות לי"ש, לעבור קורס וכד'...קורס נהג נגמ"ש, תפקיד של נהג מ"פ, נהג מג"ד...או כפי שנאמר, להיות בפלוגת המיפקדה ולעזור לשליש וכד'... אז עכשיו תיקח את המידע של כולנו, כיוון שרובנו כאן כמוך, רק יותר מבוגרים ובעלי נסיון, תעשה שיקול מול מצפונך וצא לדרך... בהצלחה...

ניר נגר

New member
היי נמרוד, הבריאות חשובה מהכל!!!

אם יש לך בעיות רפואיות אל תהרוס את הגוף שלך! זה לא שווה את זה. תוריד פרופיל ושרת במילואים בתפקידים מתאימים לך. מבחינת הערכים, ואיך שתסתכל על עצמך אתה יכול להיות סמוך ובטוח שנתת הכל! ואת העדיין יכול לתת אבל לא בתפקיד קרבי! אני מודע היטב למאמצים הנדרשים מלוחם במילואים בקרבי (במיוחד באימונים) אל תהרוס את הבריאות שלך בנושא. יישר כוח והמשך דרך צלחה בכל אשר תפנה

פלסטיק

New member
אתה ממש לא בסדר

אתה פוגע בבריאותך בניגוד לפקודות, חובה עליך לדווח על ליקוי בריאותי. חוסר הדווח שלך יכול לגרום לכמה דברים: 1. פגיעה לא נחוצה בבריאותך. אין לאף אחד רצון שבריאותך תיפגע ללא צורך. 2. אם בריאותך תפגע גם תסבול כל חייך וגם זה יעלה לצה"ל הרבה כסף (אם תצליח להוכיח כמובן, צה"ל לא מתנדב לשלם). 3. אתה מסכן את חבריך ליחידה. אתה עלול לא לתפקד ברגע שיזדקקו לך. אני בטוח שזו לא כוונתך. כמו שאמר הכוזרי: כוונתך רצויה אבל מעשיך אינם רצויים. אני מלא הערכה לרצונך לתרום הרבה מעבר ליכולתך, אבל זה מעבר ליכולתך. אתה יכול לתרום המון בצורה שלא תסכן את בריאותך. מכיוון שאתה בעל מוטיבציה רבה אני בטוח שתמצא את הדרך לממש את הרצון שלך לתרום.

JuveFan

New member
תודה

חבר'ה, אני באמת מודה לכם על התגובות. תודה. עזרתם לי.

רטוש

New member
שמור על עצמך

ותתרום ככל שמרשה לך גופך, לא יותר אך על פי מה שהבנתי ממך בסופו של דבר תרצה ודאי לא פחות. את הכי טוב שלך נתת בסדיר וזה מצוין תן את הכי טוב שלך במילואים (גם אם זה אומר להוריד פרופיל ולשרת שירות קל יותר) אזרח הגון שיודע באיזו סביבה הוא מתקיים יודע שתרומתו לחברה ולמדינה שמגנה עליה אינה מסתיימת ב-3 שנים "ושכולם ילכו להזדיין" כפי שמקשקשים עלוקות למיניהם אלא מעבר לכך.

צודק ב-1000%

ובקשר לזה שהזכרת פה ולא אנקוב בשמו, אל תתיחס אליו יותר מדי: פשוט תן לו מחיאות כפיים ושיירד מהבמה.

למעלה