מה דעתכם ?

אדמית

New member
מה דעתכם ?

המתבגר שלי, כל דבר שאני מבקשת ממנו הוא שוכח. לא חשוב אם מדברים על שיעורים לימודים למבחנים, עזרה בבית וכד'. כשאני מנסה לברר למה לא עשה, התשובה היא - "שכחתי". מיותר לציין, שאת חוגיו (הרבים) ואת חבריו הוא לעולם אינו שוכח. מה דעתכם ?? כדאי גם לי לשכוח כמה דברים הקשורים אליו, כמו למשל להתייצב בשעה מדוייקת לאסוף אותו מהחוג, או משהו דומה ?? יש לכם רעיונות אחרים ? מה אתם הייתם עושים ?

Angel lips

New member
לדעתי...

יש פתרונות אחרים "לשכחה", ולא לעשות לו דווקא ולאחר להגיע לאסוף אותו או משהו דומה לכך, זה סתם פוגע... מה שכן אם הוא שכח לעשות מטלה כלשהי שבקשת בבית והוא שכח אז תוכלי למנוע ממנו את החוג או את החברים עד שיסיים לעשות מה שבקשת. אפשר להשאיר דף עם מטלות לאותו היום על המקרר...

אדמית

New member
זה פוגע ??

ומה עם הפגיעה בי ?? גם אני ביקשתי, ושכחו אותי או את הבקשות שלי. למה זה בסדר, ואם אני אשכח זה פוגע ??...???.... יש כאן עוד צד, לא רק הצד שלו.

Angel lips

New member
לא יודעת לדעתי יש דרכים אחרות

לפתור את הבעיה, ולא לעשות דווקא, לדעתי זה ממש ילדותי. אם אמא שלי הייתה נוהגת ככה הייתי מסתכלת עליה בצורה מאוד לא בוגרת, לא שכחו אותך שכחו להכין שיעורים, לעשות מטלה בשביקשת... יש הרבה דרכים אחרות ויעילות יותר לפתור את זה במקום לעשות דווקא.

אדמית

New member
אשמח לשמוע

על הדרכים האחרות והיעילות. אני כבר ניסיתי כל מה שאני יודעת....

ofra176

New member
אנחנו הגדרנו באופן מאוד ברור את

המטלות, ואמרנו מראש (!!!) שאם הן לא תתבצענה לא יהיו הסעות ולא דמי כיס. (טוב, נושא דמי הכיס כבר לא רלוונטי - כי דמי הכיס של החודשיים הבאים הופרשו לכיסוי חשבון הפלאפון שחרג מהתקציב, אבל, נושא ההסעות מאוד משמעותי לה). המטלות מתבצעות - גם אם זה קורה ממש לפני הזמן בו צריך להסיע.. הרעיון הוא להגדיר מראש, ולעמוד בכך - ללא כעס וללא תחושות אשמה.. לדעתי יש הבדל בין מצב בו את מגדירה מראש שאם לא יבצע מטלות לא תסיעי לחוג ובין להשאיר אותו לחכות כי גם את "שכחת".

Angel lips

New member
עפרה אני חושבת כמוך

להגדיר מטלות מראש לא בוצעו אין הסעה אין חוג אבל לא לשכוח ילד בכוונה :)

faith2

New member
אני חושבת שאת מחפשת את האשם...

בכל מחיר...לא אומרת את זה ממקום שלילי, אבל....לפי שאנחנו מצביעים על האשם, בוא ננסה למנוע בכל מחיר את השכחה- ואיכשהו לכסות את הצד שלנו- שניסינו הכל. איך תעשי את זה? העלו את זה קודם- להכין רשימת מטלות על המקרר, כך שהתירוץ "שכחתי" לא יעלה שוב בוויכוח הבא, מתי שגם הפעם הוא ישכח את המטלת שלו, זאת הפעם שתוכלי להעניש אותו.... אני יכולה להגיד לך אישית- שסדרות טלוויזיה אין סיכוי שאני אשכח לעולם!...אבל שאמא מבקשת ממני לעשות אבק, לא פעם ול פעמיים- "אופס נעלם לי מהראש"- כי למען האמת מה שאנחנו לא חושקים לעשות- המוח מהר מאוד מעלים אותו מהזכרון. ואין מה לעשות....ככה זה טבע האדם. א המלצה שלי- לפני שאת מענישה- עשי הכל שהוא לא ישכח לעשות את זה, ואם אחריי שאפילו העלית רשימת מטלות- הוא לא ביצע אותם, זה הזמן להעניש- ולהציג את העניין כבעיה שאת לא מוכנה עבור עליה בשתיקה.

ר ו ח ל ה

New member
מה עם התפקידים ?../images/Emo123.gif סליחה על הנאום

אסור לנו לשכוח שאנחנו לא במלחמה עם ילדינו אלא בנסיון לחנך, לעשות את הטוב בעבורם. לכן הטיעון, גם אני נפגעת הוא לא נשמע לי רלונטי. אני מסכימה שצריך לנקוט בצורה של ענישה שתבהיר את חשיבות המחויבויות ההדדיות במשפחה. לכן, 'אם לא ביצעת, תתעכב עד שיבוצע.' או שכחת,אז לא תצא היום כך תלמד שיש מחיר לזילזול. לא לקחת אותו לחבר או לחוג זה בסדר בעיני. אבל לא לאסוף אותו זה כבר חוסר אחריות/נטישה ועוד הרבה דברים שליליים שנוגדים את המטרה החינוכית.

שלום ונעים מאוד

שלום לכל חברי הפורום ונעים מאוד
אני חושב שאת צריכה לשבת איתו לשיחה רצינית ולהסביר, שאם הוא לא יפסיק עם חוסר האחראיות מצדו אתם תמנעו ממנו דברים כמו מותרות וכד'. נכון שאנחנו לא במצב "מלחמה" כמו שנאמר כאן אבל עודף חופש והתעלמות מחוסר אחראיות מצד ההורים לא תועיל והתופעה עלולה להחמיר. בהצלחה.

למעלה