מה דעתכם?

נומנומ1

New member
מה דעתכם?

האם אתם בגישה הירושלמית או התל אביבית? אני נוטה לירושלמית יותר.
 
../images/Emo150.gifגם אני, חד משמעית

הפרופ' צודק במאה אחוז כבר טענתי כאן בעבר שהעוסי"ם לא יכולים להרשות לעצמם להמשיך לעשות אותו דבר כשכל התנאים לקיומם ואפילו עצם הגדרת קיומם כבר אינה ברורה מאליה. השינויים במדיניות בשנים האחרונות, לדעתי, בעצם מעמידות בסימן שאלה את הצדקתו של המקצוע כפי שהכרנו אותו. חשוב לזכור שמטרתו של מקצוע הע"ס הוא לזהות בעיות חברתיות ולגרום ליצירת מענים לבעיות אלו. נגזר מכך, שבעיתות אלו, בהם השירותים החברתיים מתפוגגים לנגד עיננו, תפקידו של העו"ס הוא להצביע על הבעיות שנובעות מהחוסר הזה ולדאוג ליצירת מענים. יצירת מענים, במציאות שאנו חיים בה, כוללת, ללא ספק, הרבה עבודה של סינגור ומאבק חברתי ובמילים אחרות - פוליטיקה. שירותים חברתיים הם לא דבר מובן מאליו. צדק חברתי הוא פונקציה של מדיניות. כך שעם השקפה זו אני מסכימה לחלוטין ואני גם חושבת שבהתאם לכך, כפי שטוען הפרופ', כל תכנית ההכשרה של העו"סים צריכה להשתנות. אלא, וכאן עולה סימן שאלה גדול, האם בשינוי המתבקש, העובדים הסוציאלים ימשיכו להיות "עובדים" סוציאלים? היכן יעבדו אותם עובדים?, מי יעסיק אותם?, את מי בדיוק הם ייצגו? מי ידאג לבטחונם? ולזכויותיהם, מי יתן להם גב? כידוע, כדי לקדם מאבק חברתי, דרושות הקרבות לא מעטות (אפרופו ויקוי קנפו), לי באופן אישי קשה לחשוב איך הדבר הופך למשהו שאנשים ממש עובדים בו. אני חושבת שהבעייתיות הזו גורמת לכך שהרבה מהעו"סים, שמסכימים עם השינוי שנדרש, מוצאים עצמם בכ"ז בתוך מערכות ממסדיות שנותנות טיפול ישיר, משמרות את המצב הקיים ובולמות את השינוי.
 

SuperGirl 25

New member
../images/Emo127.gif מעניין

אני גם חושבת שבעידן שלנו, שבו למדינת הרווחה אין ממש זכר, יש צורך בשינוי תוכנית הלימודים. אומנם לא הכל דרוש שינוי.
 
באיזה מסגרת בדיוק

יעבדו העו"סים האקטיביסטים? האם הדיקן מתכנן לתבוע מהממשלה להקים מרכזים שיספקו עבודה ואמצעים לעו"סים שיפעלו כנגד מדיניותה? היום קראתי שאפריים קישון אמר פעם (ליאיר לפיד) שהוא "אינו נוהג לחתור תחתיו" (תחת עצמו). נראה לי שגם הממשלה לא תשמח לספק עבודה לחתרנים. כל הנושא של האקטיביזם בעייתי, מאחר וכל עוד אנו עובדים במסגרת ציבורית קשה יהיה למצוא מסגרת שתראה בעין יפה מאבק לשינוי חברתי. זה אפשרי כאשר בראש הממשלה עומדים בעלי חזון חברתי, ומנהיגות בוגרת. אין צורך לסיים את הפיסקה עכשיו. אתם מבינים לאן אני חותר. האמת שגם במסגרת פרטית זה לא יראה בעין יפה. בקיצור, עו"ס שרוצה לעבוד לא ימצא זמן להאבק בגוף שמממן אותו. אולי גם זו דרך לשלוט, כאשר אלה שאמורים להיות מעורבים בקביעה ומימוש של מדיניות חברתית וכלכלית נמצאים ברשימת מקבלי השכר של הממשלה, ובכך תלויים בה לפרנסתם. אני לא פסימי... אני באמת לא יודע איך אקטיביזם יכול להשלב עם מימסדיות.
 
מוזר

אצלנו, בת"א, אני דווקא מרגישה שהרבה מאוד מדגישים את הגישה האקטיביסטית. אני חושבת שהציטוט של מנהל הבי"ס בת"א התייחס יותר לעניין הפרקטי, המקצועי-טיפולי. אבל מאוד מדגישים שאנחנו צריכים לגרום לשינויים חברתיים בתוך המסגרת בה אנחנו עובדים, בקהילה בה עובדים, או אפילו בכנסת (בעזרת ועדות וכו').
 
סליחה שאני מתערבת

אולם מה לגבי ההסתדרות, אין לכם יצוג שם, היא בעצם מייצגת את העובדים, ואתם עובדים לא? (אגב אני לא עו"סית).
 
למעלה