מה דעתכם?

s h i r i 1

New member
מה דעתכם?

הנה קישור להודעה שלי בפורום אדריכלות אשמח אם תכנסו ותגיבו... תודה רבה!

lank

New member
../images/Emo68.gifאת מוזמנת להעלות את הסקיצות

ממבט ראשון התוכנית נראית "נחמדה" ותו לאו. אם זה בית שעומד להיבנות , עליהם לחשוב היטב מה דרישותיהם מהבית ( דבר שלא הזכרת ... ). החלוקה הכללית די טובה . חיסרון אחד בולט - היכן ממוקם הממ"ד ??? לגבי המחיר - השאלה מה הם סגרו עם האדריכל לגבי סקיצות ראשוניות ומה לגבי המשך העבודה???? שיהיה להם בהצלחה והם תמיד מוזמנים להיכנס לכאן ולהתייעץ...

s h i r i 1

New member
ממ"ד - ימוקם במרתף ולגבי הדרישות:

אני מעתיקה לכאן את מה שכתבתי בפורום אדריכלות: חברים שלי עומדים לבנות בית ונפגשו עם אדריכל שהציע להם את התוכניות שאצרף לכאן מייד. לי היו מספר הערות על התכנון, אבל אשמח לשמוע מה דעתכם. הדבר נעשה כמובן בהסכמת החברים שמעוניינים לשמוע דיעות נוספות. בבית יגורו זוג באמצע שנות השלושים לחייהם, עם שלושה ילדים (2,5,8). הם רואים את עצמם גרים בבית כ- 15-20 שנה. אירוח מאוד חשוב. אוהבים לארח. לא 30 איש, אבל נניח 10-12 איש לארוחות בסופי שבוע הם לא דבר חריג למרות שלפעמים מדובר על יותר. חשוב להם חדר לכל ילד, לא עובדים מהבית והגינה היא בעיקר לילדים - שיוכלו לשחק ולהנות ממנה (אבל גם לארח בה) מבחינת דרישות ספציפיות: רוצים יחידת הורים שתכלול חדר ארונות ומעדיפים שלא תהיה אמבטיה, אלא מקלחון. קומת הכניסה צריכה לכלול מטבח, סלון, פינת אוכל, שירותי אורחים, חניה מקורה שתאפשר כניסה לבית. קומה ראשונה: חדר לכל ילד, יחידת הורים עם מקלחת וחדר ארונות, חדר כביסה (שיכול להיות גם חלק מהאמבטיה), אמבטיה ושירותים לילדים. ממ"ד כפי שציינתי, ימוקם בקומת המרתף. המגרש עליו יבנה הבית נמצא בסוף רחוב ללא מוצא, כאשר הקיר הצפוני שלו משותף עם השכן. ההתקשרות עם האדריכל היא דרך יזם שהוא גם הבעלים של הקרקע. הוא מתחייב לבנות עבורם את הבית לפי התכנון שיוסכם ביניהם, כאשר הוא עובד עם אדריכל ספציפי. החברים לא משלמים לאדריכל, אלא ליזם (שמשלם לאדריכל). אבל כשהם שאלו אם יוכלו לקבל תוכניות ממוחשבות, האדריכל אמר להם שהדבר כרוך בתוספת תשלום. ברור לי שמדובר בשלב מאוד מוקדם ושזה רק תכנון ראשוני, אבל אני (והם) נשמח לשמוע דיעות לגבי התכנון עצמו, ראשוני ככל שיהיה. המון תודה למגיבים!

0 אור 0

New member
התייחסות

אני לא בטוחה שהבנתי כל דבר בשרטוטים ובפרט לא את המידות, ולכן הערותי בערבון מוגבל: מצד אחד אהבתי את החלוקה בקומה א' - לא יותר מדי מסדרונות ויש גישה נוחה לכל מקום. יחד עם זה יש רעיונות טובים שראיתי עובדים בעבר ולא ניתנים למימוש בחלוקה הזו. אם זה מתאים לחברים שלכם אז שווה לשנות את החלוקה בשבלים: 1. חדר/ מרחב משותף למשחק לילדים - בחלוקה מסוג זה יש לכל ילד מרחב די גדול משלו, אך אין להם מקום משותף נייטרלי לשחק. ראיתי משפחות שיצרו חדרים קטנים מעט יותר לכל ילד - אך במרכז מרחב משותף לטלויזיה ומשחק. 2. אצלי חדר הארונות יוצא מתוך מקלחת הורים (דלת הרמוניקה) - למרות רבים שאמרו לי שזה לא מקובל ולא נוח. מאז שאנו חיים בחדר זו הסתברה כאחת ההצלחות הגדולות בתכנון הבית. נוח בצורה מדהימה. 3. לא הבנתי מהשרטוט היכן חדר הכביסה - מומלץ לשים אותו עם קיר משותף למקלחת של הילדים - וליצור ארון דו צדדי שהם זורקים את הכביסה מהצד שלהם, ויש מגירה נוחה להוצאה שלה מצד חדר הכביסה. והערה נוספת לגבי קומת הכניסה - המבנה שנוצר עם מעברים צרים בין פינת האכילה לפינת הישיבה לא מאפשר אירוח נוח של כמות אנשים גדולה. צריך לנסות ליצור מרחב גדול שמאפשר באירוח מסיבי להזיז את הספות ולפרוס שולחן גדול/נוסף

למעלה