מה דעתכם?

tamirr32

New member
מה דעתכם?

לפי החוקים החדשים של מדא אסור לעובדים ומתנדבים של מדא לעלות לאמבולנס עם כלי נשק..לפי משהו של הצלב האדום.. הכל טוב ויפה.. אבל האם אותם אנשים שקובעים את החוקים היפי נפש האלה הם אלה שמסכנים את החיים שלהם שהם מגיעים לדירות? או שמד"א כ"כ רוצה את הכסף של הצלב האדום ובתמורה הוא מסכן את החיים של העובדים והמתנדבים שלו.. והנה המקרה שקרה לי שבוע שעבר.. שלחו אותנו למקרה.מישהי שתתה 30 כדורי ובאן..עלינו במדרגות..הנהג ראשון בטלפון עם המוקד..אני שני עם הכיסא..ומאחוריי המתנדב השלישי..עולים במדרגות..פתאום שומעים צעקה תזהרו היא עם סכין..בשניות ראיתי מישי רצה..(כנראה היא לא שמה לב לנהג כי הוא היה בטלפון ובלי ציוד עליו) והיא צועקת אני לא רוצה שתטפלו בי.. והיא כולה באמוק רציני...ומנסה לדקור אותי עם סכין של 15 אצבעות.. כמו של הבשר הגדולים..אני הגנתי על עצמי עם הכיסא..היא דקרה אותו..ואז הנהג שם לב לזה והוא בריא תודה לאל..אז הוא זרק את הטלפוןוקפץ על אותה האישה עד שהוציא ממנה את הסכין..הוא בעצמו גם נחתך קצת בידייםם..ואז הלכנו.. ובאה משטרה..שמו אותה באזיקים..ואז פינינו אותה לבי"ח..ואחר כך..כמה שעות טובות לקבל טטנוס..ללכת למשטרה להגיש תלונה.. לתת עדות..וזהו.. התורן מוקד כל הזמן הזה היה בקו שמע את כל מה שהלך והוא היה בטוח ששוחטים אותנו.. אז אני שואל מה היה קורה אם זה לא היה הנהג הזה? שבאמת מסוגל להגן על הצוות.אם זה היתה נהגת..או סתם מישהו שלא מתאמן פעמיים בשבוע במכון..ותזכרו שהאישה באמוק רציני...אז כן לקחת נשק?(למרות ההחלטה שלא ללכת איתו) או להקשיב ולא ללכת איתו..

רק שלידיע משרד הפנים לרישוי נשק

כיום ממש מחמיר- עם הנושא של הנשקים אם בברור נשקפת לך סכנת חיים ואין משהו להוריד את הבנאדם (לא אקדח) תאלתר- אז מותר לך לפתוח באש- ולהגנתך תצעק בקשר תוקפים אותי ואז תפתח באש

אין מקום לאקדח באמבולנס...

בלי שום קשר לנהלי הצלב האדום הבינלאומי...לפי התיאור שלך אז בעצם כל תושב במדינת ישראל חייב לשאת נשק שכן בכל רגע יכול איזשהו חולה נפש להתנפל עליו עם סכין שלא לציין את הסיכוי להיקלע מול מחבל חמוש בסכין... צוות מד"א אינו צוות לוחם מה עוד שבד"כ הוא מגיע לכתובת עמוס בציוד כך שנשיאת אקדח היא מותרת. בכל מקרה שצופים בו סיכון לצוות ראוי להזמין משטרה ורק עם צוות משטרתי להכנס לכתובת.הסיכוי שאזרח נושא נשק יותקף מתוך מטרה לחטוף את נשקו גדול בהרבה מהסיכוי שהאקדח אי פעם ישמש להצלת חייו. בל נשכח שבסוף משמרת אנשי מד"א הולכים הביתה ואז יש עוד בית עם ילדים שיש בו נשק...וגם פה הסיכון גדול... בקיצור..ללא שום קשר לנהלי הצלב האדום , נשיאת נשק לצוותי מד"א מיותרת לחלוטין לדעתי כמובן...

תרשה לי לחלוק על דעתך, אמנון...

בוא נתמקד רגע במהלך המשמרת, זאת הנקודה שהועלתה פה! מהכרותנו ידוע לי על משמרות שאתה מבצע באדיקות באמבולנס. האם אין חשיפה לסיכונים מיותרים???? האם נוכחות אקדח על מותן איש הצוות איננה מרתיעה חמומי מוח מעשות שטויות? מנסיוני באזור דן+לכיש הוא בהחלט חיוני. הוא תורם להרגעת רוחות הקרב של הסובבים (הם מסתפקים בהערה:"כמה זמן עד שהגעת...") ומוסיף לבטחון הצוות. משטרה אתה אומר? נו באמת, שכחת כמה זמן לוקח להם להגיע? ואיזה עבודה נפלאה עושה מיודענו חוטר? ועדיין ממתינים להם... וממתינים...וממתינים... איפה תמתין בשמן ההמתנה למשטרה בנט"ן או בלבן? הרי המשפחה תולשת אותך מהניידת לכתובת. אז אמנון יקר, היה ממוקד... ושיהי לך ולכולכם, לכולנו בעצם, אחלה ערב....

tapuach

New member
אתה יכול להגיד את זה על כל אחד

אני חושב שזה באמת סתם התיפיפות של האנשים למעלה. לדעתי מי שבוחר ללכת עם אקדח, רצונו.

דעתי בענין

שיש מקום לנשק גם לצוותי אמבולנס ואף יותר מאזרחים רגילים. אני מסכים לכל מילה של איציק. העקרון של הצלב האדום שלצוותי רפואה אסור לשאת נשק נובע מהמוסר הנוצרי המתייפף בסגנון "להגיש את הלחי השניה" ולא יהיה לא חכם ולא מוסרי לאמץ אותו במדינתינו מרובת המשוגעים, המחבלים ושאר מרעין בישין. לגבי הטענות ש"אם כך אז כל אזרח במדינתנו צריך לשאת נשק" - אדרבא, באמת ראוי שיותר אזרחים ישאו נשק הדבר יכול להועיל מאוד. בשורות טובות...

ומה תגיד עלינו?

שמתנדבים ביישובים??? על האמבולנס של היישוב שלי כבר ירו כמה פעמים!! אנחנו יוצאים ומטפלים גם באוכלוסייה פלסטינית ובמחבלים, נכנסים לתוך כפרים, ואסור להגיב... חוק מטומטם!

בכול אופן

הנקודה שזה די דבילי שלא נותנים לחובשים או מתנדבים לצאת עםאקדח פרטי באמבולנס ברגע שיש סכנה מיידית לחיים שלנו או לסובבים אותנו עד שמטרה תבוא יקח הרבה הרבה הרבה זמן. אני יכול תת גודמה שהייתי בקורס היה עלי נשק מהעבודה לא יכולתי להיכנס איתו לתחנה- אני תושב ראשל"צ- היו לי אצלי פול פריצות בשכונה גם אצלי בבית- העדפתי שהנשק יהיה עלי גם שהבאתי אותו לתחנה חתפתי על הראש. אי לא מוכן לשבת כלא על נשק שנגנב או דבר כזה.

morphine 20 mg

New member
אמנם יש מקום לנשק

אבל לא ראוי שכל מתנדב יסחוב עליו נשק באמבולנס חיילים שמתנדבים לא ראוי שיביאו איתם אמ-16 למשמרת אך ורק אקדח,ואך ורק על מתנדב אחד,עדיף ראש הצוות

אוקי- אני לוקח עלי אקדח- ויש לי נשק

ארוך שאני משאיר אותו נעול בבית-אומנם אני לא מתנדב- אבל אם הייתי מתנדב הייתי נושא איתי את הרקדח גם בזמן התנדבות

למעלה