מה דעתכם?

מה דעתכם?

הטקסט הזה הוא ציטוט מאחד האתרים של חב"ד: עשרות מחוברות הכפירה ´דעת-אמת´ נשלחו בימים אלו לחסידי חב"ד ברחבי הארץ. החוברות נכתבו על-ידי ירון ידען מקריית טבעון, יהודי מהזרם הליטאי, ששימש בעבר כמשגיח הראשי של ´שארית ישראל´, חזר בשאלה והפך למסיונר של התפקרות. החוברות מסוגננות בשפה תורנית ומטרתם לערער את האמונה בקדושת התורה ובאמיתות דברי חז"ל. כאמור, בימים אלו, נשלחו החוברות לבתיהם של עשרות חסידי חב"ד מכל רחבי הארץ, על-פי מאגרי המידע של ´טל-קשר´ חב"ד. יצויין, כי הרב משה יהודה-לייב לנדא, רב ואב"ד בני-ברק הוציא בזמנו פסק הלכה כי אסור אפילו לפתוח את החוברות וכי יש לשורפם מייד. עד כאן הציטוט.

אלי פלס

New member
במקום בו שורפים ספרים...

אני מבין את הפחד הגדול של החרדים השונים מחוברות דעת אמת. במקום להתמודד - לשרוף. מעניין אותי איך הם היו מגיבים לו היה מגיע מי מהמנהיגים החילוניים ואומר כי יש לשרוף את שיחות השבוע מחשש של שטיפת מוח.

neXos

New member
אני בטוח

שאם תנועת חב"ד היתה שולחת לעשרות בתי אב בישראל את אותם עלונים אז היתה אותה תגובה בדיוק. העניין הוא שהעלונים לא נשלחים לבתי החילונים, אלא מחולקים בבתי הכנסת חילונים לא נחשפים לאותם העלונים. חכי"ם מ"שינוי" עתרו לבג"צ להוריד את הפרסומת "תהילים בשביל הנשמה" כיון שזה מסיונריות. בג"צ הסכים והורידו. לא חסרים מקרים על בתי חב"ד שעוד לפני שנפתחו, נציגי מר"צ באותה העיר התלוננו על כפייה דתית ומסיונריות, ועשו הפגנות ושלטים ועצרות וכו´. אותו דבר בדיוק כמו החרדים להתלונן על הצד השני זה סבבה אבל צריך לבדוק אם הצד המתלונן לא עושה את אותו הדבר בדיוק..

adam222

New member
למה לשרוף.... ???

אם מה שכתוב שם זה לא נכון, אז מדוע לא לפתוח. זה הרי כתוב בלשון הקודש.... והרי אלו אותיות קדושות שאסור אפילו להכניסם לשירותים, אבל לשרוף.... למה לא? ובתור אחד שקרא את כל החוברות והפליירים שלהם, יכול להעיד... יש שם המון ציטוטי מקורות ולפי מיטב ידעתי צריך אולי אפילו לגנוז אותם (ע"ע אותם אידיוטים הגוזרים את הבס"ד... מכל דף וגונזים אותם) :)))))) LOL נקודה למחשבה: אם זה לא נכון, ממה הדוסים פוחדים??? אולי שאנשים יתפכחו?? -> ליהוה הפתרונים!! ואתמול במסיבה לכבודו של הצלוב... חשבתי על זה!

תראו,

השריפה (שהיא הסירוב העליון לקרוא) באה כתוצאה מהעובדה שהחרדים וירון ידען (כמו גם אחיו-לדעה, שמהוים רוב כאן) מדברים באותם מושגים, נעים לפי אותו גל ומותנים על ידי אותו הדבר: האמת האובייקטיבית, שהיא, לדעתם, אחת ואין שניה. לכל התואם אותה הם נוהגים לקרוא "נכון", למידת ההתאמה לה- "נכונות", לסתירה לה- "טעות", ולמחזיקים בזו הסתירה או באחרת- "טועים" (וזה עוד במקרה הטוב
). כל "נקודס המחלייקעס" בינם היא זיהוי אותה האמת. ידען מזהה אותה עם מסקנות המדע, החרדים- עם כל מה שנאמר (ולפעמים- גם שלא נאמר
) , לטענתם, בסיני, מה שכולל את כל המסורת היהודית לדורותיה. להעביר את ה"טועים" על דעתם היא צו התבונה/א געוואלדיקע מיצווע, כל היפופוטם נובח אחרת (ביטוי של אבא שלי
). כמובן, מה שאמרתי הוא די פשטני, כי אם ניקח, למשל, את ליבוביץ- הרי גם לדידו קיימת אמת אובייקטיבית, הוא מזהה אותה באופן מתוכחם, הנוח לו, ועם זאת תולה את הכפיפות לה בהכרעתו הסובייקטיבית של כל פרט. בקיצער המייסע, מה רציתי לומר? ידען והחרדים הם באותה רמה, ולכן כמו ריב ילדים זה לא יגמר בחיים ללא התערבות צד שלישי. ובמקרה דנן- אין אחד כזה, לכן הם ימשיכו, כיהודים האמונים על המסורת הנמסרת מדור דור, למשוך אחד לשני בזקן ובפיאות, לרוקן זה על זה עביטין של מי רגליים וגרפין של רעי, עד שזה לא יתחיל, פשוט לשעמם. ואדם, ס"ת שכתבו אפיקורוס- וייסט דאך, לכן קושייתך אינה קושיה.

adam222

New member
מי אמר שהוא אפיקורס???

דו קענסט דער מאנטש? אוסטי גרעאט מיט היים? איך מיין אז נישט! אבער איך, איך קאען ירון! לוז גריייייייייייייססססססססססססןןןן !!!!!!!!!!!!!!!!!!

אלי פלס

New member
אח מתכחש...

יונה, אני מתכחש לכך שניסית להציג אותי כ"יודע אמת". לא. אני לא טוען שיש אמת אחת ומוחלטת אך עדיין, ניתן לקרוא כל דבר החל מתלמוד בבלי דרך הברית החדשה וכלה בשלגיה ושבעת הגמדים ללא צורך לשרפו... פארשטייסט?

ניתן לקרוא...

לך- ניתן לקרוא ולא לשרוף, להם ניתן לשרוף. אני יודע שאני נשמע מוזר, ואפילו "מסוכן" (מלה ששמאלנים מיליטנטים מחבבים מאד
) כשאני טוען שאין רע וטוב מוחלטים, מה שלא גורם לי להפסיק לטעון כך. עדיין אני, אייערער רוסישער.

למעלה