מה דעתכם

gato24

New member
מה דעתכם

יש לי חברה שאני אוהב מאוד אבל יש לנו בעיה. יש ביננו הבדלים משמעותיים בתפיסת העולם ואני לפעמים מרגיש שהיא מנסה לכפות עלי את שאלה.אני מודה שדברים שאני עושה יכולים להראות קצת מוזר אבל לדעתי זה נסלחץ להלן כמה דוגמאות: אתמול למדתי למבחן וכשדיברתי איתה בטלפון סיפרתי לה שאני מתכוון להסביר את החומר בקול רם לתוכי שלי.היא נלחצה ואמרה לי לא לעשות את זה בחיים כי זה נראה לה פסיכופטי. היא יכולה להילחץ מזה שאני עושה תנועה של ירי קורים כמו של ספידר מן או שר לעצמי איזה שיר שעושה לי מצב רוח טוב יש עוד הרבה דוגמאות אבל בגדול הסיטואציה חוזרת על עצמה :אני עושה משהו שנראה לה מוזר והיא מתחילה לריב איתי על זה. הדבר גורם להרגיש לא נוח וחנוק איתה. מה דעתכם?

duduamar

New member
../images/Emo6.gif

וואי אחי אתה חייב לצלם ולהעלות לכאן הדגמה שלך עושה תנועה של ירי קורי עכביש

Dark Muse

New member
תבהיר לה שככה אתה ואתה לא רוצה

להשתנות. חברה שלך תקבל את המוזריות שלך בכיף ולא באופן פסיכוטי. לדעתי אגב, זה חמוד.

המממ אני מבין אותה...

היא פשוט לא רוצה שעוד 10 שנים יבואו אלי השוטרים לבית ויגידו לה שבעלה חשב שהוא ספיידרמן וקפץ מעזריאלי תוך כדי שהוא מנסה לירות חוטים לכל ער והתוכי שלו מתעופף סביבו....

מיטללל

New member
בני כמה אתם?...

הדוגמאות שנתת באמת מוזרות משהו אבל בצורה משעשעת לא מפחידה או פסיכוטית. אם היית מתנהג ככה כל הזמן, הייתי יכולה להבין למה זה מפריע לה אבל אם זה בא רק ב"התקפים" (
) אתה צריך לדבר איתה שיחה רצינית ולהגיד משהו בסגנון "זה אני, קבלי את כל כולי, או לא" (רק בצורה יותר יפה:)) פשוט זה לא הגיוני שכל הזמן תריבו ותחוש חנוק וגם זה לא הגיוני שתתנהג אחרת איתה, ממי שאתה ותעשה הצגות כל הזמן אתם חייבים לדבר על זה...

מיטללל

New member
ואגב, אני מתנצלת בשם המגיבים

שלא הייתה להם כוונה רעה אך הם לא הבינו שבאת כדי לקבל תמיכה ויעוץ ולאו דווקא גיחוך וצחוקיידה...

twigy

New member
נכון ,

אתם חייבים ללמוד לקבל את השונה. גם את ספיידרמן. אני רק מרחם על התוכי הזה שלעולם לא יוכל להשתלב בטבע, תואר ראשון יכול לעזור במפעל אבל אני רוצה לראות את התוכי הזה צד-תולעת עם מחשבון פיננסי.

מבין את הגישה הזאת, לדעתי זה לא כל

כך חד משמעי. אם הוא ינסה להתאפק עם קטעי הספיידרמן או השירים כשהוא ליד חברה שלו זה לא יהפוך אותו לפחות הוא עצמו. כח אחד עם המוזרויות שלו....אני אוהב לתופף על דברים אבל אני לא עושה את זה אם אני חושב שזה יפריע לאנשים מסביב, לא חושב שזה עושה אותי לפחות אני ולא רואה את זה בתור "לעשות הצגות". אם הוא קצת ישנה את ההתנהגות בשביל שלוות הנפש של חברתו זה רק יראה על איכפתיות והתחשבות ולא איזשהו סוג של ויתור על הזהות העצמית.

מיטללל

New member
יש הבדל בין

לא להפגין את ה"מוזריות" שלנו ליד אנשים מסביב, ע"מ להתחשב בהם לבין לא להפגין את זה ליד הבן זוג שלנו, זה שאנו אמורים להיות איתו הכי טבעיים וחופשיים שיש. אכפתיות והתחשבות הם אחד הדברים הכי חשובים שיש אבל, לדעתי, לוותר על הצד ה"שטותניק" שבך כי הבן זוג שלך לא אוהב אותו, לא נכנס לקטגוריה של התחשבות, בטח לא של אכפתיות, אלא של ויתור עצמי.

twigy

New member
לה זה נראה פסיכופטי ?

אני לא רוצה לדעת מה התוכי שלך חושב על זה.

gato24

New member
אני שמח שהצחקתי אותכם

הבעיה היא לא ההשכלה של התוכי שלי ,או ספיידר מן.הבעיה היא שאני לא מרגישבנוח ליד מישהו שאני מאוד אוהב וכל הזמן יש חיכוכים בגלל זה.גם אם אני אנסה למתן את ההתנהגות הזו זה אף פעם לא יספיקץ ומעבר לזה שזה מצחיק אני באמת לא יודע למצוא את האיזון

איילה א

New member
תגיד, היא מרגישה בנוח לידך עם

המוזרויות הקטנות שלה (ולכל אחד יש כאלה)? כי יכול להיות שזה שורש הבעיה, שהיא לא מרשה לעצמה להיות מוזרה לידך, אז מפריע לה שאתה כן מרשה לעצמך. נראה לי שזה בדיוק המקום שממנו אתה צריך לדבר איתה על זה - אנחנו כבר שלוש שנים ביחד, את לא חושבת שאנחנו צריכים להרגיש בנוח אחד עם השני? את לא היית רוצה להרגיש שאני אוהב ומקבל אותך כמו שאת? (בטוח שכן) לי לא מגיע להרגיש שאת מקבלת אותי כמו שאני? אגב, אם יש קטעים שמטרידים אותה כשאתה מפגין אותם לידה (כמו ספיידרמן), אולי יש מקום לפשרה. יש אנשים שהתנהגויות מסוימות פשוט מעצבנות אותם - אמא שלי, למשל, לא יכולה לסבול את זה שאני מנדנדת את הרגל כשאני יושבת. אבל זו צריכה להיות פשרה סבירה, ובכל מקרה לא נראה לי לגיטימי שהיא תעשה לך קטעים כאלה אם אתה מדבר אל התוכי בארבע עיניים. (חתול שמספק לתוכי השכלה גבוהה. כמה טום וג'רי
מצטערת, זה כל כך התבקש.)

gato24

New member
מתוך הכרות איתה

אני יכול להגיד שנראה לי שזה נובע מרתיעה מכל מה ששונה ומוזר ובכלל זה אני. והאפשרות שהיאמ לא מסוגלת לקבל אותי כיחידה שלמה מציקה לי וגורמת לי להטיל ספק ברצינות של הקשר. פשוט כל כך הרבה מריבות על דברים דבילים

איילה א

New member
לא ברור לי איך שתקת לה על זה כל כך

הרבה זמן, אבל בהחלט הגיע הזמן לעשות מעשה - במיוחד אם זה מטריד אותך. אין שום סיבה שתתנהל בתוך הקשר הזה עם המחשבה שהחברה שלך נרתעת ממך כי אתה "מוזר". מה גם שאין דבר כזה אדם לא מוזר. היא לא צריכה לחשוב שאתה מושלם, והיא לא צריכה לאהוב את המוזרויות הקטנות שלך - אבל היא גם לא צריכה לעקם את האף ובטח לא לפצוח במריבות בגללן. (לדעתי)

נועם m

New member
מבינה אותך... ../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שיש פה איזה "פתרון קסם". אבל אתה באמת צריך לעשות עם עצמך חושבים... בשביל לקבל קצת פרופורציה- אני חושבת שהבעיה היא בעיקר בה. לא חסרות בנות שגם היו רואות בהומור את מה שאותה מלחיץ. נראה לי שהיא לחלוטין מגזימה את הסיטואציה. וד"א- (אני אישית מסמפטת "מוזרויות" שכאלה
) ניסית לתפוס אותה לשיחה רצינית על הנושא? היא הרי מכירה ואוהבת אותך, באמת נראה לה שדיבור עם התוכי יהפוך אותך לפסיכופט? יש לי הרגשה שהיא סתם נוטה קצת להגזמות, ולא באמת מאמינה בזה... בכל מקרה- בת זוג לא אמורה לגרום לך להרגיש שלא בנוח עם עצמך, ואתה חייב להבהיר לה את זה. מה עושים הלאה אם היא לא תפנים- זו כבר החלטה שלך...

gato24

New member
האמת

כמעט 3 שנים. אני מאוד אוהב אותה אבל שונא את התחושה הזו שתוך שניה יכולה להתפתח מריבה על משהו שעשיתי בלי לחשוב בכלל

למעלה