מה דעתכם...

המאושפז

New member
מה דעתכם...

יש לי אח בן 13, אני 16, שכל הזמן מחטט לי במחשב... הוא פשוט חייב לדעת כל מה שאני עושה שמה... הוא נכנס להיסטוריה, נכנס לאתרים שלי, קורא כינויים שלי, בודק עם איזה אנשים אני מתכתב, מציץ כל פעם שאני נכנס לצ'אט, מחפש כל מיני שיחות שמורות... נכנס לתיקיות שלי במחשב וכשאנחנו רבים, הוא צועק הכל ומספר כל מיני דברים עליי... ניסיתי להסביר לו שזה כמו יומן, שאסור לגעת. שאלה דברים שלי פרטיים ושזה כמו שאני אכנס אליו לחדר ואחטט לו במגירות. כשהוא רוצה במחשב הוא פשוט יושב לידי ומסתכל על המסך וככה אין לי ברירה ואני וחייב לקום מהמחשב...נראה לי שהוא לא מבין שהוא יכול לגלות דברים שעדיף לו לא לדעת... כמו זה שאני הומו. הוא עוד יכול להוציא אותי מהארון בטעות... הוא תמיד כמעט מגלה שאני הומו כי יש המון רמזים... אבל הוא לא יודע בוודאות, אולי הוא רק חושד.. לא את כל מה שאני עושה במחשב אני יכול למחוק אז "לא להשאיר עקבות" זה לא ממש רעיון... שמתי לב שאם אני מרביץ לו אז הוא עוזב אותי בשקט לכמה ימים... חוץ מזה שום דבר לא עוזר. אין מה לדבר איתו... הוא ילד שאף אחד לא ממש סובל... גם ההורים שלי רבים איתו... אבל לי הוא הכי מציק. הוא משועמם. וזה לא התפקיד שלי להעסיק אותו... אז... מה אתם חושבים, מכות הם באמת הפתרון פה?

תפוצץ אותו מכות

אם ככה זה הולך אז אין ברירה...כמו שאת מתאר את זה,גם לדבר איתו לא יעזור,אמאל'ה,רק בן 13 וכבר טרוריסט קטן? תרגל אחריו גם במחשב,ותספר פרטים שלו,או שתרגל אחריו בכלל,ותאיים עליו שאם הוא לא יסתום ת'פה אתה תספר הכל לכולם... אפשרות שניה היא שתשפיל אותו ליד חברים שלו... אבל אם זה לא ילך,תגיד לו שאם הוא לא יעזוב אותך את תפוצץ אותו מכות,אבל תיזהר לא לשבור לו איברים..

מכות זה ממש לא הפתרון

וגם לא השפלה ליד החברים כי בסופו של דבר אחיו רק ישנא אותו יותר ויותר ואין בזה שום תועלת.

ניסית לדבר איתו?

להסביר לו שזה מציק לך ולמה זה מציק? אני חושבת שהפתרון האידיאלי זה סיסמא למחשב. שים את כל התיקיות שלך תחת סיסמא והוא לא יוכל להכנס אליהן. תוכל להעניש אותו בכך שכשאתה לא ליד המחשב פשוט תנעל אותו (יש פונקציה כזאת ברוב המחשבים) או שבאמת תעשה סיסמא בכל פעם שהמחשב יידלק וככה הוא ייאלץ להיות תחת הפיקוח שלך בכל פעם שהוא ירצה להשתמש בו. תנסה לערב את ההורים שלך, הוא גם בגיל כזה שהוא רוצה להיות כמו האח הגדול, ולכן הוא עוקב אחריך, בודק אותך ומנסה לראות מי אתה. אולי תנסה לספר לו דברים עלייך, משהו שאתה יכול לשתף אותו בו והסקרנות שלו תעלם לאט לאט והוא יפסיק לחטט לך בדברים.

חסום את המחשב

חסום את המחשב עם סיסמאות גישה לכל דבר שחשוב לך באופן שהוא יוכל להכנס למחשב אך לא לספריות הפרטיות שלך (אני מבין שהמחשב משותף), אם המחשב פרטי שלך ולא צריכה להיות לו גישה, חסום את הכניסה למערכת ההפעלה עם סיסמא ותגבה בסיסמאות נוספות את הספריות/תיקיות/קבצים חשובים. רק דיר באלק לא לשכוח את הסיסמאות כי אז גם אתה לא תוכל להכנס.

למעלה