איך עדיף להתחיל לגלוש , דרך קורסים או לימודים עצמיים? איך אתם התחלתם ? אם אני רק מתחיל , מה עדיף , להשכיר את הגלשן או ישר ללכת לקנות ? ולגבי מידת הגלשן , אני 1.76 ושוקל 82 קילו , איזה אורך/רוחב של הגלשן אני צריך בתור התחלה?
קורס נותן יותר בטחון אבל לדעתי סתם בזבוז כסף... לך עם מישהו שאתה מכיר.. ואם לא אז תיכנס למים ותסתכל על אנשים אחרים איך שהם גולשים ותנסה להבין ולראות איך זה הולך.. אני חושב שרובנו התחילו בעצמם.. בדרך כלל קורסים לפי מה שאני ראיתי זה ילדים קטנים שאם הם נכנסים לים לבד זה באמת מסוכן.. למרות שכל אחד נכנס למים זה מסוכן אבל בכל זאתילדים קטנים.. עכשיו אתה צריך גלשן בגובה 6,3 ככה שיהיה לפחות 4 ס"מ עובי ורוחב בערך 18+ עכשיו אם אתה אוהב את האולד סקול אתה צריך לונג בורד או פאנן שהם באמת גבוהים 2.50 מטר+ הכי קל להתחיל איתם אבל זה באסה זה כמו חסקה אין לך לאן להתקדם אם אתה אוהב את הסגנון החדש.. לך לאתר יד שניה יש לך שמה מלא גלשנים עכשיו גלשן נחמד אמור לעלות 800+ ואם אתה רוצה משהו טוב שאתה יכול להתקדם איתו ולא יהיה בעיות עדיף משהו כמו 1000 שקל ככה.., ואישית אני ממליץ לא לקנות חדש, ולא מחנות שמוכרת יד שניה כי ישחטו אותך.. הכי טוב יד שניה.. מקווה שעזרתי.
אני אישית התחלתי במין קורס שעשיתי בקיץ. בכל מקרה מה שטל אמר בקשר לגודל הגלשן הוא נכון, ככל שהוא יותר גדול יותר קל לך (ועם הנסיון עוברים לגלשנים יותר קטנים). אבל אני יכול לומר לך שחבר שלי התחיל לבד וזה מתסכל רצח כי אתה לא יודע את הדברים הבסיסיים ולא כל אחד בים יכול להסביר לך על הצד הטוב ביותר. אני הייתי ממליץ לך להתחיל 2 3 שיעורים עם מורה פרטי כזה שרק יראה לך את הבסיס והשאר- אימונים!