מה דעתכן/ם שנדבר קצת על...

טומי*

New member
מה דעתכן/ם שנדבר קצת על...../images/Emo160.gif

טיול שורשים ו/או על הנסיעה הראשונה לבית הקודם שלנו להונגריה לטרנסילבניה? מה הירגשתן/ם? האם גם לכן/ם היו רגשות מעורבים? בכל אופן אני אישית שחזרתי בפעם הראשונה לבודפשט,זה היה כ..15 שנה לאחר עלייתנו ארצה.והכל היה נורא מוזר,הבית שגרתי בו הצתמק חחחחח אפילו הבית כנסת ניהיה כזה קטן. השפה פתאום נהיה לי מהזה מוזר, לשמוע הונגרית ולא להבין חלק גדול מהמילים.גם היום שלפעמים אני מציץ בטלויזיה ההונגרית בקושי מבין. טומי שדבר ראשון בביקור נכנס לקונדיטוריה טובה כמו אסטוריה, או ג´רבו או לדעתי הקונדיטוריה הטובה ביותר בהונגריה רוסבורם שמה בבודה לאכול קצת ערמונים עם קצפת, קצת קראמש - קראמשניט ובכלל בתמונה קפה אסטוריה בבודפשט

ואני משיך על הפעם הראשונה שבקרתי

בהונגריה, חייבת לציין שהתפעלתי מאוד מיופים של הבנינים הכל כזה עתיק ורומנטי, ביליתי שם ארבעה ימים גם בבלטון המרהיב ביופי..עשינו שם שיט במעבורת שחוצה את הבלטון מצד לצד.. ראיתי את האופרה מבחוץ ומבפנים מבנה יפיפה וכמובן הפרלמנט שפשוט השאיר אותי ללא מילים איזו השקעה יש שם..פשוט מפואר בצורה יפיפיה ביותר. הונגריה מקום מאוד מיוחד בעלי במקור מואץ בילינו שם גם כמה ימים הוא הראה לי היכן למד היכן גדל היכן גר, כמובן שמשפחתו גרה שם ואנחנו מבקרים שם הרבה..אבל חייבת לציין שלדעתי אחרי הרבה טיולים בכל מני מדינות באירופה הונגריה היא מבין המדינות היפות ביותר! והזיקוזים מעל הדונה ביום העצמאות ההונגרי מראה פשוט מלבב לעיניים! מצרפת תמונה >>>

ok45

New member
בפעם הראשונה

הביקור הראשון והיחיד שלי בבודפשט היה לפני כשנתיים וחצי, 5 ימים של שכרון חושים בעיר שכל ימי שמעתי עליה סיפורים. הייתי עם בת דודה שביקרה שם כבר 4 פעמים והכירה את המקומות ה"נחשבים". גרנו במלון K.K. OPERA שנמצא ממש מאחורי בניין האופרה (מומלץ). מה שמביא אותי לסיפור מדהים, במלחמת העולם השנייה אמא שלי התחבאה בבודפשט וחיה עם ניירות מזוייפים, היא נתפסה בדירה בה גרה ונשלחה לכלא, הדירה ממוקמת בבניין בבית השכן של המלון, את זה גילתה כשהיא הייתה שם שנתיים לפני עם אותה בת דודה. תארו לעצמכם מה הרגישה כשמחלון החדר שלה ראתה את הדירה בה נתפסה במלחמה ההיא.... את כל הביקור שלי עפפה תחושה מסויימת של ריחוף, כאילו זה לא אמיתי שאני שגדלתי על הסיפורים והשפה ממש חווה את זה בזמן אמת. וכמו טומי לא פיספסנו את העוגות המדהימות, כל יום עלינו לבודה לרוסבורום לטעום עוד ועוד טופורטו פוגאצ´ו, ראטאש, ריגו יאנצ´י ושאר הרפרטואר ההונגרי. אגב, בתי הקפה הישנים ששימרו כל כך יפה את הדקור של שנות הארבעים הם חוויה בפני עצמה ומומלצת, אווירה אירופאית תרבותית שכל כך שונה מבתי הקפה שלנו כאן... חוויות נוספות בפעם אחרת

Man Dark

New member
אני,

אני הייתי בבודפשט בקיץ האחרון (עכשיו אתם יודעים מה עשיתי בקיץ האחרון
) אני זוכר הכול! (במיוחד שיש לנו גם וידאו של הדבר....
) והיה מאוד מאוד כיף! התאכסנו ב אינטר-קונטיננטל (לשעבר, הפורום...[כך סבתי אמרה]) הדבר היחידי שעיצבן אותי הוא שאף אחד שם לא יודע אנגלית כמו שצריך, כולם מגמגמים... אפילו במקדונלדס לא ידעו אנגלית! היינו צריכים לעשות עם הידיים.... היינו גם בעיירה שסבתא שלי וסבא שלי נולדו, הווידי-בסרמן. היינו אפילו בבית של סבתא שלי (טוב ,לא ממש בבית- אני יסביר מייד) היינו ברחוב וראינו את הבית, ראינו איפה אבא של סבתא שלי עבד, מן באר כזה... סבתא שלי אומרת שהרבה גויים היו באים... וראינו את המשרד שלו לייד, ושרצינו להיכנ לבית, אישה אחת ,שגרה שם, כנראה פחדה מאיתנו או משהו, שנדרוש ממנה את הדברים שלנו, אני לא יודע למה! אחרי שסבתא שלי דיברה איתה ואמרה לה שהיא גרה שם פעם וכו´ אז היא אמרה שהיא לא יכולה עכשיו ושהיא עסוקה (בלבולי מוח... אם תשאלו אותי) אז הלכנו משם, את הבית של סבא שלי הרסו. היינו בבית כנסת הישן , שהיום חנות רהיטים. היינו בבית קברות, שבקושי מטפלים בו. היינו גם באנדרטה של העיר (שעל הקיר ממול יש צלב קרס, וכמה פעמים שסבתא שלי ביקשה מראש העיר שיוריד את זה! והוא אמר שהוא ייראה מה הוא יכול לעשות...) והיינו אצל בית של חבר של סבא שלי, היה מרגש, למרות שלא הבנתי הרבה מהשיחה עצמה. ונסענו. כמובן שהיה עוד לטיול, אבל לא נפרט. אז, זה הטיול שלי לבתים של סבא/תא שלי...

טומי*

New member
Man Dark סיפור מרגש לסבתא וסבא..

ובקשר לתמונות שכתבת אז יש לי מעל ל 1000 תמונות רק במחשב ככה שיש לי תמונה כמעט לכל נושא.התמונה של האמבולנס נט"ן ממ.ד.א....עבדתי שם המון שנים אז יש לי מלא תמונות

למעלה