מה דעתכן על הגנים ה"אחרים"?

שירי ל

New member
מה דעתכן על הגנים ה"אחרים"?

קרובת משפחה המליצה לי בחום על גן ברוח הסיינטולוגיה. מה דעתכן על הקטע הזה בכלל?

anat30g

New member
רוח הגן צריך להתאים לרוח המשפחה

ולא משנה אם זה גן באוירה סנטולוטגית או גן דתי של חב"ד או ש"ס... על מנת שההורים יהיו מרוצים הם צריכים להאמין בגן ולא לחשוב שמה שעושים שם זה קישקוש. אם סנטולוגיה מתאימה לך ואת מחברת לזה - זה יכול להתאים גם לילד/ה שלך... אם זה מעורר בך רתיעה או גיחוך אין טעם לשים שם את הילד. אני אלך יותר רחוק - גן דו לשוני - עובד יופי שיש בית דו לשוני, או שבבית מדברים באנגלית והילד חווה עברית רק ברחוב... ילד ששפת אימו עברית, ורק בגן הוא שומע אנגלית לא יקבל מזה כלום - כי אחרי שנה הוא יעזוב את הגן... ורק בכיתה ב´ או ג´ יתחיל ללמוד שוב אנגלית...

שירי ל

New member
אולי הייתי צריכה לשאול על דרך השליל

השלילה - הכל נראה טוב בגן הזה, ויש לי המלצה חמה עליו מקרובת משפחה שאני סומכת על דעתה. אם זה היה גן "רגיל" הייתי רצה. השאלה אם להרתע מהקטע הסיינטולוגי מכיוון שאנחנו לא כאלה?

אמיר.

New member
אני לא בקי בקטע הזה...

אבל זה נשמע לי מפחיד... זה לא איזה סוג של כת ? במה זה בא לידי ביטוי בחינוך הילדים ? ואין שום גן אחר בסביבה ??

שירי ל

New member
בגדול כן-

למרות שכשאומרים "כת" ישר עולות אסוציאציות של "כת השטן" וכאלה... יש להם כמה מוסדות לימודיים שמאוד מצליחים. בית ספר עתיד למשל, בחולון, הוא שלהם והוא נחשב מאוד מוצלח. הוא פתוח לכולם, לא רק לסיינטולוגיים. בל נשכח שאנחנו מדברים על גן- אם זה היה בית ספר אולי הייתי חושבת יותר לעומק על מה מלמדים שם אבל גן נראה לי (אולי לא בצדק אבל כך נראה לי) פחות דגש על התכנים ויותר על החום והאהבה והיחס בין המטפלות לילדים

לפני הכל צריך חום ותשומת לב (לדעתי)

ובכלל אני חושבת שלמצוא גן טוב זה ענין של מזל (אחרי שעורכים בירורים ושומעים המלצות) מפני שיש לי מכרים שילדיהם בגנים "שברוח" אבל המטפלות והגננת מתחלפות שם בקצב רצחני וזה יותר חשוב בעיני מגן מדעים או גן ברוח אחרת. אני הגעתי למסקנה שצריך לנסות בעצמי ולא לשמוע עצות של אחרים כי לכל דבר יש בעד ונגד מסיבות אינדיבידואליות.

למעלה