מה דעתכן על ויטאמין k בטיפות

• פותח הנושא udel
  • פורסם בתאריך

udel

New member
מה דעתכן על ויטאמין k בטיפות

הי לכולן, היום בבוקר הייתי בסיור בחדר הלידה בבי"ח מאיר שאלתי שאלה בנוגע לויטאמין k באמפולות. מאחר ואינני מעוניינת לתת את החיסונים (הפטטיס b וכן הויטאמין) אני אחתום על ויתור לשניהם . האחות הראשית טענה שמשרד הבריאות אינו מכיר בטיפות הללו ולכן אינן מומלצות. מה אתן יודעות על כך? מה המדיניות בעולם ? מה אתן תעשו או כבר עשיתן ? אני עוד לא ביקשתי את המירשם אצל רופא הילדים הוא מקסים בעיני ואחד ממובילי המאבק נגד אנטיביטיקה אולם בנוגע לחיסונים הוא עדיין מאד שמרני. ואני יודעת שללא מרשם אינני יכולה לקבל את הטיפות (דיברתי עם בית המרקחת הום גליל וזה מה שאמרו). תודה ושתיהיה לנו שבת שלום

צימעס

New member
אלה-אותן-טיפות.

על-האריזה-כתוב-שזה-למתן-בזריקה-או-דרך-הפה,ובעלון-מפורט-אופן-השימוש. מובן-שאין-לאחיות-שרק-נותנות-זריקות-סיבה-לדעת-את-זה,אבל-זו-זכותך.

אנחנו ויתרנו גם על הויטמין...

לא בזריקה ולא בטיפות. עוד משהו לשקול אם רוצים לתת או לא - משחת עיניים אנטיביוטית (גם לא נתנו) אגב, אומרים שהטיפות הנ"ל מרות ביותר, כך שאני לא בטוחה שלתת בזריקה זה פחות סבל לתינוק... ואת הטיפות דרך הפה צריך לתת 3 פעמים.

udel

New member
הי, אפשר לדעת למה ויתרתם ?

קראתי כי "בעולם" כן נותנים רק שלכל מדינה יש את המדיניות שלה : מי בזריקה (כמו בישראל) ומי בטיפות ..... מה היה השיקול שלכם בויתור? לגבי טיפות/ משחת העיניים אני גם בספק גדול אני די סגורה על כך שאוותר לגמרי. ביי , בינתיים.

החלטנו שלא צריך ../images/Emo13.gif

לאחר חקירה מעמיקה וקריאה שלי את הנושא, התייעצות עם המיילדת, וכמובן התייעצות כאן. עשי חיפוש בנושא בפורום, יש די הרבה מידע כאן שיכול לעזור.

בקפלן נתנו לו בעצמם את הטיפות לפה

אחרי ששמעו שזה מה שאנחנו רוצים. אנחנו נתנו רק את שתי המנות הנוספות, בבית. אז שלא יקשקשו לך על "משרד הבריאות אינו מכיר". סתם אחות שלא יודעת מהחיים שלה.

udel

New member
הי, תודה על זה שהארת את עיני

קודם כל תודה רבה על כך שסיפרת לי על קפלן ! היא יכולה היתה פשוט לומר שמדיניות בית החולים היא לא לתת ובזה היתה יוצאת מבחינתי בסדר גמור. שהרי היא לא מכתיבת מדיניות..... כן האמנתי לה (למרות שתיכננתי לטעום לבד) עד כמה הטיפות מרות ..... האם ויתרתם על טיפות/ משחת העיניים האנטיביוטית?

debby12

New member
מנהל
בלידה החוצ-אשפוזית של גילגי

* העדפנו ויטמין K בזריקה דווקא על פני הטיפות המרות - אישית חששתי שהטעם הדרעק יגרום לה לאנטי מהנקה * נתנו את המשחה - אבל בעיקר מכיון שהייתי GBS חיובי. אחרת אני לא חושבת שהיינו נותנים. *אבל*, את שני הדברים האלה נתנו רק אחרי 3 שעות בערך מרגע שיצאה -- ככה שבמשך 3 שעות התחבקנו איתה, הנקתי אותה, עשינו בונדינג, ליטפנו אותה ועשינו לה שמח באופן כללי. אחרי ה-3 האלה היא ממילא נהייתה קצת פחות עירנית [ואחרי הזריקה "נסגרה" והלכה לישון - אני משערת שזה קשור
. אבל בכל מקרה הקפדנו ש-3 השעות הראשונות שלה יהיו רק פוצי-מוצי על הציצי בלי שום דבר פחות נעים. שיהיה בהצלחה ובכיף מה שלא תחליטו.

g a n i

New member
אנחנו נתנו בזריקה, תוך כדי הנקה

רציתי לדעת שהיא קיבלה את מלוא המנה (ללא פליטות, זליגות ושכחה של המנות הבאות) והטעם אכן מזעזע. בתור אמא שטועמת כל דבר לפני שהוא נכנס לפה של הילדים (חוץ מסימילאק. לא הייתי מסוגלת
והילד העדיף את זה בגיל שנה וחצי עלפני שאוב
) הטעם באמת מחריד. גמנחנו, כמו דבי, חיכינו שעתיים לפחות. משחה לא מרחנו כי אני נטולת גונוריאה, כלמידיה ושאר מרעין בישין. צהבת דחינו לגיל חודש ופרשנו את יתר תכנית החיסונים בהתאם.

udel

New member
הי, בשיטה זו נהגתי עם ילדתי הראשונה

הי , עם ילדתי הראשונה את כל החיסונים פיזרתי קיבלה יותר זריקות אבל תוך כדי הנקה תמיד. את הצהבת נתתי לה לראשונה בגיל 6 חודשים. ועכשיו נראה לי שאצל התינוק לא אתן צהבת בכלל (סיכויי ההדבקה הינם זהים לאלו של איידס) בנוגע למשחה נראה לי שאוותר. תודה וביי

g a n i

New member
רק תיקון קטן: סיכויי ההדבקה הרבה

יותר גבוהים (נדקרים ממכשיר נגוע בהפטיטיס B סיכויי ההדבקה שלכם כ-50%. אם ממכשיר נגוע באיידס - 0.5), אולי התכוונת לדרכי ההדבקה? צהבת מדבקת גם דרך הפרשות אז צריך להכניס את גיל הכניסה לגן למשוואה.

ayala26

New member
המדיניות בהולנד

לא שמעתי מעולם על זריקת ויטמין K וגם לא נותנים בכלל שום חיסון מיד אחרי הלידה (וגם הפטטיס B נותנים בגיל חודשיים ו-11 חודשים רק במקרה שהאם נשאית או שאחד ההורים מגיע ממדינה שבה המחלה נפוצה אז אנחנו לא נתנו) ממליצים לתת טיפות K ו-D החל משבוע אחרי הלידה כל יום פעם אחת ביום כמה טיפות על כפית לתינוקות יונקים. ברגע שאנחנו עברנו לתמ"ל הפסקנו עם הטיפות כי בתמ"ל נמצאים K ו-D.

ayala26

New member
כן, אני לא מתבלבלת.

קנינו שני בקבוקים - אחד ויטמין K והשני D (שהוא כנראה A+D כי למיטב הבנתי אי אפשר להפריד ו-A הוא תוצר לוואי של ויטמין D בכל מקרה). עכשיו כשאנחנו עוברים לחלב רגיל המליצו לי לשוב ולתת טיפות D.

למעלה