מה דעתכן על תכנית הלידה שכתבנו?

../images/Emo45.gif וכמה שינויים שאני הייתי מכניסה

במקום בכל מהלך הלידה – נא ליידע אותי ולבקש את רשותי לפני ביצוע כל הליך רפואי ו/או בדיקה אני הייתי מנסחת בצורה שלא משתמעת לשתי פנים משהו כמו אין לבצע שום הליך רפואי, בדיקה, או מתן תרופות ללא מתן הסכמתי המלאה. תחת הסעיף "חדר לידה" כדאי לציין מי המלווה/מלווים שאת מתכוונת אליהם (שיהיה להם ברור בדיוק למי את מתכוונת, ושלא יחשיבו מיילדת כמלווה או את זו שמעבירה סחבה באותו הרגע על הרצפה...) וגם לכתוב בצורה מאד חד משמעית שאת לא מעוניינת שאף אחד אחר יהיה נוכח (כתבת את זה מאד בעדינות, אני הייתי מנסחת יותר בתקיפות) ואולי להוסיף שאם הם רואים לנכון להכניס מישהו אחר לחדר את דורשת שזה יהיה ביידועך והסכמתך בלבד. תחת הסעיף "שלב הקבלה הראשוני" הנקודה הראשונה שאת מעלה שוב, מנוסחת באופן כזה שמותיר בעצם בידי הצוות את ההחלטה הסופית. אני הייתי כותבת ליידע אותי לפני כל התערבות ולהותיר בידיי את ההחלטה האם לבצע את ההתערבות או לא וכמו כן בכל מקום שכתוב "ליידע אותי לפני כן" אני הייתי מוסיפה "ולקבל את הסכמתי". לגבי מוניטור - אני הייתי מבקשת ניטור דופק העובר בדופלר במקום ע"י מוניטור רציף. לא הייתי מסכימה לניטור רציף - זה מיותר. לגבי הוריד הפתוח - אם את לא רוצה וריד פתוח, אל תעלי בכלל את האופציה להשאיר וריד פתוח ללא ערוי. פשוט תכתבי שאת לא מוכנה לפתיחת וריד. לגבי חתך חיץ - לא הייתי מזכירה חיתוך בלידה הקודמת כי זה עלול להעלות אצלם את התהייה האם חובה שיחתכו אותך גם הפעם... פשוט לכתוב שאת לא מוכנה שיחתכו אותך, ושוב להזכיר שאת מצפה שיידעו אותך ויקבלו הסכמתך אם הם חושבים שזה נחוץ. חבל הטבור - בקשי שלפני ששמים קלאמפ וחותכים שיידעו אותך ויקבלו רשותך. אחרת הם ישר ישימו את הקלאמפ. אני לא יודעת אם יש בביה"ח טיפות ויטמין K - אם יש סבבה, אבל אם לא אז פשוט לכתוב לא לתת. לא כתבת מה את רוצה שיעשו בנוגע למשחת עיניים (לשים או לא) ולחיסון הפטיטיס B (כן או לא). בסה"כ נראית אחלה תכנית! הקטע היחיד הוא הניסוחים, אבל אולי זה בגלל שאני כזו שלא מוכנה להשאיר שומדבר ליד המקרה...

שָׂרָה

New member
אני הייתי כותבת:

בבקשה לא לגעת בחבל הטבור בכלל (לא לקשור, לא לשים קליפס - כלום) עד שהשיליה יוצאת. לחכות שהשיליה תצא מעצמה. לתת לי לבחור ללדת באיזה תנוחה שאבחר באותו רגע אפילו אם אבחר לעמוד. אני אלחץ כאשר ארגיש צורך, ולא לפי פתיחה רשמית. אני רוצה לאכול ולשתות לפי רעב או צמא ללא הגבלה. (לא בטוח שתרצי לאכול, אבל שהאופציה הזאת תהיה פתוחה) הייתי מסרבת לחוקן חד משמעית. ואז להוסיף למטה "בקיצור: הכי אשמח אם תעזבו אותי במנוחה
"

בלינקה

New member
היא נורא ארוכה, ומאד חוזרת על עצמה

קצת קיצרתי, וברשותך אני מצרפת. לטעמי יש מקום לעוד קיצורים ואיחודים (כל מהש קשור להנקה - ביחד. כל מה שקשור לבדיקות - ביחד...). כשהולכים ללדת בבי"ח צריך לזכור בפני מי עומדים. הם ידעו את ההיסטוריה המיילדותית שלך, למשל. אין להם זמן ואין להם סבלנות לקרוא את הנימוקים שלכם. הם רוצים (וגם זה מוטל בספק) לדעת מה אתם רוצים, לא למה אתם רוצים. ופרקטית, מי שצריך להכיר את תכנית הלידה הכי טוב הם את ובן זוגך. בן זוגך צריך לשחות בחומר, לדעת לשאול תמיד "האם אפשר לחכות עוד קצת?", והכי חשוב, לדעת שהתכנית גמישה, ושאת בסופו של דבר מחליטה, ז"א, שאם את פתאום משנה את דעתך ורוצה אפידורל, הוא לא אומר לך "אבל מותק, החלטנו שלא לוקחים אפידורל". הוא אומר לך "אפשר לחכות עם זה עוד קצת?".

הילהל

New member
בלי לקרוא כרגע

כי אני עם יונקת קווצ'ית של אחרי חיסון. לטעמי התכנית חשובה בעיקר עבורכם. אנחנו הכנו תוכנית, עברנו עם הדולה שלנו על מה קריטי לנו ומה לא, ובכלל לא הראינו אותה לצוות. הם כל הזמן שאלו ואנחנו פשוט ידענו ב"שלוף" בלי לחשוב מה אנחנו עונים (אולי הבהלנו אותם, כי הם שאלו על כל פיםס. כשלקחו אותי לרביזיה ואת מיה לתינוקיה והודענו "הנקה בלבד" הם שאלו "וגם לא חיסונים נכון?" כנראה זה הולך לדעתם יחד. ואנחנו דווקא לא מתנגדי חיסונים). אז אני חושבת שהכי חשוב זה ששניכם תשננו את התכנית ככה, שתדעו מה לענות ולמה לשים לב במהלך הלידה, ופחות כחומר קריאה לצוות.

g a n i

New member
../images/Emo13.gifהיום היה לי זוג שעל כל דבר

שאל: "אפשר לחכות עם זה עוד קצת?"

אשכר ש

New member
לדעתי כדאי קצת לקצר

כפי שהציעו. יש כמה דברים שחוזרים על עצמם ואולי אפשר לחסוך את זה. בנוסף, אני חושבת שכדאי לחלק את התוכנית לשני חלקים נפרדים: החלק הראשון למהלך הלידה, השני לכל מה שקורה אחרי היציאה מחדר הלידה ולתת לגורמים הרלוונטים. סה"כ את המיילדת לא מעניין (לצערנו) מה קורה אחרי שיוצא התינוק ואת האחות במחלקת יולדות לא מעניין מה היה בלידה. זה יכול להוסיף לתמציתיות של כל התוכנית. אני חייבת להוסיף, שמנסיון של חברתי אותה ליוויתי בלידה בליס לא מזמן, לא ממש התייחסו ברצינות לתוכנית הלידה שלה (דווקא הייתה תוכנית טובה ותמציתית). כלומר המיילדת קראה אותה, אבל לא באמת קיבלה את הבקשות. למשל, היה כתוב להמנע ממתן פיטוצין לאחר הלידה והתשובה שניתנה היא "זו מדיניות בי"ח". לזוג לא הייתה מספיק מוטיבציה לעמוד על שלהם ולכן ביה"ח עשה בהם כרצונו. אני חושבת שחשוב שאת ובן זוגך תדעו בדיוק מה אתם רוצים וגם תדעו לדרוש את זה אם זה אכן חשוב לכם, שום תוכנית לידה לא תעשה את זה בשבילכם. אני לא רוצה לבאס אותך, אלא רק להכין אותך שבהחלט יתכן ותדרש מידה של אסרטיביות מצד בן זוגך (אני לא חושבת שכדאי שאת תהי בעלת האסרטיביות כי זה לא יתרום ללידה שלך), אולי אפילו כדאי לכם לערוך סימולציות. אני לא צוחקת. זה לא קל לעמוד מול צוות רפואי ולנסות לעמוד על שלכם בעיקר בזמן פגיע. תשאלי את בן זוגך "מה תגיד אם ירצו לעשות כך וכך ואיך תנסח את טיעונך?" וכו'. נראה לי שלי זה היה עוזר אם הייתי צריכה ללדת בבי"ח.

כמה הצעות

בשורה המודגשת: אין לבצע *בי* שום הליך רפואי וכו'. חדר לידה: סעיף 2: לכתוב רק "אורות מעומעמים". הרי הם לא אומרים לספק לך את השמנים והמוסיקה, ולדעתי אין מה "ליידע" אותם על זה. סעיף 3: אני מעוניינת בנוכחות של מיילדת והמלווים שלי בלבד. נוכחותם של אנשי צוות אחרים תיעשה אך ורק בידיעתי ובהסכמתי. (אולי להוסיף "כל עוד אין מצב חירום", כי יצא לי נורא נחרץ ולא הצלחתי לעדן את זה). בכל מקרה במשפט הזה יש כביכול אמירה שחוזרת על עצמה פעמיים, ועדיף להוריד. השלב הראשון: סעיף 3: לאפשר לי לשהות על הרצפה או על *כדור* פיזיו (אני מניחה שלזה התכוונת). כנ"ל "שימוש חופשי במקלחת ובכדור פיזיו". השלב השני: אני הייתי כותבת במפורש שאני מתנגדת לשכב על הגב או לחצי-שכיבה. אבל זו דעתי האישית... ובסך הכל מסכימה עם הילהל. אני אולי גם הייתי כותבת משהו כמו "בעלי רשאי לייצג אותי" למשל בסעיף על נוכחות אנשים בחדר: "תיעשה ביידוע ובהסכמה שלי או של בעלי". שיהיה ברור שהוא מייצג אותך, לעתים אולי מתווך בינך לבין הצוות, והוא מסוגל להגיד למישהו מיותר "צא מהחדר" וזה תקף כאילו את אמרת.

תודה לכולן../images/Emo70.gif לצערי אני כרגע בhold

עם ההשתתפות פה ועם השקעה בתכנית הלידה בכלל בשל יונק קשיש עם 40 מעלות חום כבר יומיים
ואם אני כבר פה אז שאלה: יכול להיות שיהיה חום כזה כתוצאה מ 4 טוחנות שבוקעות בבת אחת? (רואה אותן מבצבצות... והחניכיים נפוחים..) היה לנו אותודבר לפני שבועיים...

אשכר ש

New member
יכול להיות

גם אצל יותם עכשיו צומחות שיניים ויש חום ושלשולים בלי סוף

Merav B R

New member
כן היה לנו השבוע - חום יומיים, חוסר

תיאבון וטוחנת
שבקעה (לבת השנתיים). תרגישו טוב.

debby12

New member
מנהל
רופאים גם טוענים שאסור ללדת בבית

כי זה טירוף הדעת.... מי שמקשיב יותר מדי לרופאים שלו בלי להפעיל שיקול דעת אישי לא מגיע רחוק (ע"ע אריק שרון
)

הילהל

New member
הזכרת לי את הרופא שהיה ליונתן

שאמר לי שספרי הרפואה טוענים שזה לא קשור. הניסיון של מאות אמהות שהוא פגש בעבודתו טוען שזה כן קשור. אז הוא הולך עם הניסיון של האמהות...

למעלה