אענה בסיפור מוכר: שְלֹמֹה הַקַבְּצָן
שְלֹמֹה יָרד מִגְדוּלָתו. מַמלכתו הגדולה נִתפַּלגה, והוא שוב לא היה מֶלך אֶלָא קבצן שֶנָהג להקיש על דַלתות הבָּתים בִּירוּשָלַיִם וּלקבֵּץ נְדָבות.
פעם יָצא מֵאַחד הבָּתים אדם ואמר: "שְלֹמֹה המֶלך! אדוני, אני מזמין אותךָ לִהיות מַלכִּי לְיום! היכנס אֶל בֵּיתי ואכין לךָ ארוחת מְלָכים! בְּשַׂר שוֹר וּמִינֵי מַטְעַמים שֶכְּמוֹתָם לא טעמתָ מזמן."
שָׂמַח שְלֹמֹה שמישהו זוכר אותו וּמְכַבּד אותו, וְנִכנס בְּעִקבות האיש אֶל בֵּיתו המְרוּוָח וְהַנאֶה.
ואמנם, עד מְהֵרה הוגשה לו ארוחה נפלאה שכְּמוֹתה לא טעם מאז היה מֶלך.
בעוד שְלֹמֹה אוכל בַּהֲנָאָה, פָּתח מְאָרחוֹ ואמר: "הזוכר אתה אֶת הַימים שבּהם הייתָ מֶלך? אֶת הימים שבּהם גרתָ בארמון? אֶת הימים שבּהם הכול הִשתַחווּ לךָ?"
שָמע שְלֹמֹה אֶת דִברֵי האיש, ראה אֶת עושרו, נִזכּר בַּימים שבּהם היה מֶלך והֵחֵל לִבכּות. אכל וּבָכה, אכל ובכה, עד שלְבַסוף מֵרוב בֶּכי חָדַל לֶאכול.
למחרת היום שוב יָצא שְלֹמֹה, כְּמִנהגו, לְחַזֵר על הפְּתָחים. והִנֵה, שוב יָצא לִקרָאתו אדם ואמר: "שְלֹמֹה המֶלך! אדוני, אני מזמין אותךָ לִהיות מַלכִּי לְיום אחד!"
ענה לו שְלֹמֹה: "לְשֵם מה? כדי שגם אתה תעציב אותי ותשפיל אותי, כְּשֵם שֶעָשׂה לי אתמול חבֵרךָ?" ושלמה סיפר לו בִּקצרה אֶת קורותיו בְּבֵית הֶעָשיר.
"הוֹ לא!" הִרגיע האיש אֶת שְלֹמֹה, "אצלי לא יהיה כך. אני עני, רק ירקות יש לי בְּמִטבָּחִי, אך אִם תסכים לִסעוד על שולחני לא יהיה מאוּשָר מִמני... אָנָא, התוֹאיל לָבוא עִמי?"
הִתרַצָה שְלֹמֹה וְנִכנס בְּעִקבות הֶעני אֶל בֵּיתו הדַל.
אך נכנס, מיד הִזמינוֹ האיש לִרחוץ אֶת רגליו, ידיו וּפָניו, הניח לְפָניו צַלַחת ירקות ואמר: "אדוני! אַל נא תִהיה עצוב. אלוהים הִבטיח כי יבוא יום ותשוב לִמלוך, כי המְלוּכה ניתנה לךָ וּלבנֶיך."
שְלֹמֹה אכל בַּהֲנאָה אֶת הירקות, הודָה לָאיש והלך לַדרכּו.
שָנים לאחַר מִכּן, כְּשֶשָב לִמְלוֹך בִּירוּשָלַיִם, סיפר שְלֹמֹה: "ארוחת הירקות הדַלָה שאכלתי בְּבֵית הֶעָני הייתה מְהַנָה פי כמה וכמה מִסעודת בְּשׂר השוֹר שאכלתי אצל הֶעָשיר. כי הֶעָשיר," הוסיף והִסבּיר, "הִזמין אותי רק כדי לצעֵר אותי וּלהשפיל אותי."
וּבְסֵפר מְשָלָיו כָּתב: "טוֹב אֲרֻחַת יָרָק וְאַהֲבָה שָׁם מִשּׁוֹר אָבוּס וְשִׂנְאָה בוֹ.".