מה דעתכן?

gertrude

New member
מה דעתכן?

מה דעתכן על זה? הקישור מוביל לידיעה שפורסמה היום ב"הארץ" ובה נאמר: *************************************************** "צעירה שנאנסה וחבריה ערכו "משפט שדה" לחשוד באונס מאת יובל אזולאי נערה בת 17 מאזור הדרום, שנפלה לטענתה קורבן לשני מקרי אונס, ערכה "משפט שדה" לצעיר החשוד במעשה, תושב הדרום בן 25, ביחד עם חברתה ושני חבריה. במהלך ה"משפט" הכתה בו באמצעות אלה וקרשים. האונס שעליו התלוננה הנערה בימים האחרונים במשטרת שדרות, אירע לפני כשבוע וחצי, בעת שסיימה לבלות עם הצעיר בתל אביב. תחילה, הנערה חששהלהגיש תלונה במשטרה נגד הצעיר. עם זאת, היא התייצבה כבר למחרת האירוע בתחנת המשטרה בשדרות והתייעצה עם החוקרים כיצד לנהוג. במקביל, היא סיפרה לחבריה, דמויות המוכרות למשטרה מאשקלון, על שאירע לה. אלה, המכירים את הצעיר שעמו בילתה החליטו לפעול בעצמם: הם איתרו את הצעיר, קראו לו לביתו של אחד מהם, שם הפשיטו אותו וכשרק תחתונים לגופו קראו לנערה, קרבן האונס ולחברתה. אלה לקחו לידיהן אלות וקרשים והפליאו בו את מכותיהן. בנוסף, החליטו חבריה של הקרבן לגזור על הצעיר החשוד במעשה "קנס" בסך 1,000 שקלים שעליו לשלם לנאנסת. לטענת הקרבן זה הסכים לשלם את הכסף ולו בתנאי שזו לא תגיש נגדו תלונה במשטרה. חרף בקשותיו של הצעיר, החליטה הנערה לפני ימים אחדים להגיש נגדו תלונה. במסגרת שחזור המקרה שעשתה בפני החוקרים, היא סיפרה גם על "משפט השדה" שנערך לחשוד. החוקרים עצרו את הצעיר לחקירה והוא מכחיש בתוקף את החשדות המיוחסים לו. בית המשפט האריך את מעצרו לצורכי חקירה בשבוע. במקביל, עצרה המשטרה את אחד ממשתתפי ה"משפט"." ******************************************** אני מודעת לבעיתיות, ובכל זאת אני חושבת שיש משהו מקסים בכך שאנשים לוקחים אחריות לחייהם במקום לסמוך אך ורק על המדינה וזרועותיה.

inbal76

New member
בואי נגיד ככה

אם "המדינה וזרועותיה" היו כאלו שבאמת אפשר לסמוך עליהם בטיפול בעניינים אלו באופן צודק - אז זה היה דבר אחד. כיוון שזה לא המצב (למשל סלחנות בתי המשפט שלנו כלפי אנסים, והזלזול של המדינה בזכויות האדם וכבוד האדם כאשר האדם הוא במקרה אישה) - אני מצדיקה את מה שהם עשו. וכן גם אותי זה משמח לשמוע על אישה שהיא פחות קורבן חסר-אונים.

karnity

New member
בעיה רצינית

האינסטינקט הראשון הוא להריע לנפגעת ולסולידריות של חבריה שלא עברו לסדר היום.. הרצון בנקמה ובעשיית צדק במקרים של התעללות ותקיפות מיניות הוא ברור וטבעי. אבל, לקיחת החוק לידיים הוא מעשה מסוכן ותגובה של אלימות באלימות היא גם נוראית! משפט שדה מתאים למדינות חשוכות (כן...כן... חשוכות עוד יותר ממדינת ישראל). חבל שאנחנו, כחברה, לא מרגישים שאנו יכולים לסמוך על הרשויות ולא מרגישים (ובעיקר מרגישות) מוגנים כאן, אבל אני מגנה את המעשה על אף שאני מבינה אותו. אין ספק שמגיע לתוקף-חלאת-המין-האנושי עונש חמור.. אבל זה התפקיד של המשטרה והפרקליטות לשים אותו מאחורי סורג ובריח לזמן רב ככל האפשר.. וגם חבל שה"נוקמים" יבלו גם הם (אולי) זמן "איכות" בכלא... מובן שאני מתייחסת לכתבה כלשונה... אך ברור לי כי יש פרטים רבים ונוספים לפרשה שאינם ידועים לנו... שעשוים/עלולים לשנות את השקפתינו לגבי העניין...

ט ו ש ה

New member
מבינה לגמרי, לא מקבלת בכלל

אישית אני מבינה את הבחורה הזאת מצויין, ואני חושבת שלפחות מבחינתה האישית היא תרמה הרבה להחלמה שלה מהאונס. מהבחינה הכללית - מסכימה עם קרניתי במאה אחוזים - אם לוקחים את החוק לידיים אנחנו נכסנים פה ללופ שיהיה כמעט בלתי אפשרי לצאת ממנו אחר כך. לכן, בצער רב - מתנגדת בתוקף.

Arfilit

New member
מסכימה לחלוטין

בעוד מהבטן אני חשה שמגיע לאנס עונש סירוס ללא הרדמה, הרי שמהראש אני חושבת שלקיחת החוק לידיים היא דבר ואיום ונורא. אם מצדיקים את זה במקום אחד - יש קושי בלגנות את זה במקום אחר - ואז איש הישר בעיניו יעשה. ושאלה למחשבה - ואם היא משקרת?

טל קר

New member
ואם היא נאנסה?

יש אחוז מצומצם מאוד של תלונות שווא על אונס, ומן הצד השני הרוב העצום של הנאנסות (ההערכות מדברות על 80-90%) בכלל לא מתלוננות בשום מקום. וגם כשמישהי מתלוננת ,וגם כשמתבצע משפט, וגם כשהאנס מורשע, העונשים מגוחכים.

Arfilit

New member
יש מחקרים רבים

על השאלה מדוע העונשים הם כמו שהם ויש גם תאוריות סוציולוגיות שונות בענין הזה. אני הראשונה לטעון כנגד העונשים המגוחכים. לדעתי גם על הטרדה - ולא רק על אונס - צריך לתת עונשים הרבה יותר כבדים. מבחינתי - עדיף שגברים יחששו להסתכל עליי בעבודה מאשר שירגישו נוח להעיר לי הערות סקסיסטיות ("חמודה"?!?!?! למי אתה קורא "חמודה"?!?!?!). אבל - לענין עשיית הדין העצמי - אני מתנגדת באופן נחרץ וחוצה גבולות. א. משום שעם כל החולשות של המערכת - היא לפחות מנסה לגלות באופן אובייקטיבי יחסית מה באמת קרה. ב. אם אני אסכים לדין עצמי מקום בו מתאים לי אני לא אוכל להתנגד לו מקום בו זה נראה לי לא תקין. ג. עונש של מכות או עונש אלים אחר אינו נראה לי נכון במדינה מתוקנת.

efer

New member
בעייתי

אי אפשר להגיד שאלימות אחת זה בסדר ואחרת זה לא, עין תחת עין זה משחק ילדותי. ואני אומרת את זה מהמקום הכי מבין מנסיון אישי וכל הכבוד שהיא לא שתקה והלכה ועשתה משהו אבל זה לחלוטין מוגזם ולדעתי היא עדיין במצב מסויים של הלם מהארוע סביר להניח אחרת היא לא היתה מגיבה ככה. אבל עד כמה שאני מצד אחד חושבת שזה לא בסדר ולא צריך להגיב בצורה כזאת, לגמרי הגיע לו וכל הכבוד לה ולחברים שלה!

למעלה