מה דעתם לעבור קצת נושא?

מה דעתם לעבור קצת נושא?

אלוהים כבר יוצא לי מיותר מדי חורים . נירוואנה - לא מה שחשבתם. הינה הרצאה מיוחדת* שראיתי לפני איזה חודש חודשיים אולי עוד מישהו צפה , משהו ממש מיוחד . מה אתם חושבים .. מה נכון לא נכון ? *מצטער למתקשים עם אנגלית . נסו , זה לא אנגלית גבוהה.

Lady In Blues

New member
ניווראנה זו אחלה להקה.

סתם נו, רציתי להקפיץ את השירשור. כי הדיונים על דת הם לא פרודקטיבים, אנשים טיפשים בורחים מההגיון.

Shira Esther

New member
נעלבתי אישית.

אני מאמינה, ואני לא אוהבת להתעמת עם אנשים ראש בראש- במיוחד לא באינטרנט- משום שכמו שלמדתי מדייל קרנגי, זה לא יוביל לכלום ולא ישכנע איש. לפי הגדרתך, אני טיפשה. אין ספק שהמשפט שאמרת עצבן אותי קלות.

Lady In Blues

New member
מה גרם לך לחשוב שדיברתי עליך? ../images/Emo12.gif

אני לא אוהבת להדיין עם אנשים וכשאני מבקשת תשובות לשאלות, הם נעלמים. זאת מבחינתי התחמקות. אין שום רע בלנסות לשכנע מישהו בעמדתך כל עוד זה לא נעשה במיסיונריות, לחץ או איומיים וכיוב'. ועדיין אין לי שום בעיה עם המשפט שלי, כי הוא נכון. אנשים טיפשים באמת בורחים מההגיון. טיפשים או הוזים, כמובן.

kaenar

New member
לא רציתי להגיב

על תגובה זו, משום שהיא נראית לא ראויה שאני אגיב עליה. את טוענת שאני טיפשה, על אף שאינך מכירה אותי. דנו על א-לוקים והסברתי לך שאני מאמינה בא-לוקים, אך את רצית סיבות, עדיין אני יודעת שזה לא ישנה כלום אם אכתוב סיבות, זה יגרר לכך שכל אחד ימשוך לצד שלו, ואז החבל ייקרע, ומישהו ייפול לאחור. אני אוהבת את הפורום הזה, אבל תגובות כמו שלך מרתיעות אותי, משום שאת חושבת שדעתך היא נכונה ואין על כך וויכוח. אני שונאת שזה כך, אנשים מביעים את דעתם, לא תוקפים. באיזו זכות את תוקפת אותי? לא עניתי לך כי לא הרגיש לי נכון לענות, ידעתי שזה חסר טעם. לא ביקשת תשובה לשאלה ספציפית, את רצית להוכיח אותי, ואני לא אוהבת שמוכיחים אותי, אני אוהבת להתדיין, או להתווכח בצורה תרבותית, את לא יכולה לקרוא לי "טיפשה" כי לא קיבלת תשובה למה ששאלת. יש בכך חוצפה. את טוענת שאנשים טיפשים בורחים מההגיון, אך מי קובע מה הגיוני ומה לא? את עסוקה בעמדה שלך ולכן גם לא הגבתי לשאלתך הקודמת.

Shira Esther

New member
דיברת על

אנשים שבורחים מדיון, וכנראה גם מאמינים בדת. אני מאמינה, ולא חושבת שהתנגחות בענייני דת, אספשלי באינטרנט, יכולה להניב משהו או לשכנע את הצד השני בדעתך. לכן, כמובן מאליו, הסקתי שאת מדברת על קבוצה מסויימת ולא על אנשים ספציפיים. אם הבנתי לא נכון, קבלי את התנצלותי.

gurke

New member
לאלאלאלאלאלא

נירוונה הם בדיוק בדיוק ההפך מפילוסופיה.

gurke

New member
זה נשלח בלי החלק השני של ההודעה

ומשום מה, תפוז לא נותן לי לשלוח הודעות (בטח גם את זו הוא לא ישלח
) אז אני לא אסתכן בלחפור כאן שוב ולהתאכזב שהוא לא שלח את זה

אז זה לא רק אני אה? :\

גם לי יש בזמן האחרון בעיות בשליחת הודעות וגם לדף של הפורום לוקח להיעטן המון זמן . טוב נו , אני עושה העתק הדבק לפני "שלח".

אדם

החווה נירוואנה , הפילוסופיה מעניקה לו דבר מה? האדם הוא החיה היחידה אשר דשה במהויות תמוהות ולא חיה את חייה ב"שלווה" של שאר החיות . חוץ מזה שאני לא חושב שהנירוואנה היא ההפך , כאן זה אשכרה נירולוגיה ולא רוחניות , והיא דווקא יכולה להאיר את הפילוסופיה בגוון מאוד מענין . לא?

gurke

New member
גם אם פיזית וגם אם רוחנית

הנירוונה מטרתה לקחת את האדם למקום שהוא מעבר לעולם הזה..ופילוסופיה היא לא מעשית ולא שווה כלום אם לא מתייחסת לעולם שבו אנו חיים. ולא יודע למה יצא לי כזו הודעה מעצבנת בתגובה הראשונה. בטח אני נראה כמו מישהו ממש מעצבן בהודעות הראשונות שלי בפורום, אבל סתם עבר עליי יום מעצבן

נירוואנה רוחנית ? עולם הבא? לא זכור לי

שהגברת המכובדת מדברת עליה מיוחסת לעולם הבא . היא דווקא מדברת על היום בדיוק ברגע זה.

kaenar

New member
נכון

זה בדיוק ההבדל בין נירוואנה למוקשה.... "מוקשה" טוענת את העניין של עולם הבא, לא נירוואנה.

gurke

New member
עולם שמעבר

הוא לאו-דווקא העולם הבא..הוא יכול להיות היום וברגע זה, אבל הוא נותן לך תחושה של משהו מנותק ואחר. ופילוסופיה היא לא קונקרטית עם תחושות כאלו.. זוהי הרצאה מאד מעניינת, וכמובן שהיא פילוסופית (כי היא מתייחסת לעולם הנוכחי כלפי המצב הזה שהיא מדברת עליו). אבל אני לא יודע כמה הנירוונה הזו יכולה להאיר לנו פילוסופיה..אני חושב שבאיזשהו מקום פילוסופיה היא כמו צילום טוב, אם תסנוור אותו, הוא יהרס.

אממ.. פילוסופיה היא צילום טוב?

צילום של מה ? מציאות ? אם כבר של המוח האנושי . אולי אנחנו לא מדברים באותו הראש , הנירוואנה שאם זכור לי בהודעה הראשונה שלי כתבתי "לא מה שחשבתם" היא לא הנירוואנה הרוחנית "הרגילה " . היא "ביטול" האגו, התמקדות בשווה שבינינו ולא בשונה . אז אולי זו לא נרוואנה מסורתית , קרא לזה מצידי "בודהה-בהיי" מה זה משנה ? עכשיו העלת עוד סוגיה , האם נירוואנה מבטלת את הפילוסופיה ? הנירוואנה "שונאת חוכמה"? משהו פה לא מתחבר לי . ולסוגיה הראשית , האם כחברה או כבני אדם, אותה הבנה יכולה לגרום לנו באמת לעולם "טוב" יותר ? המוח שלנו הוא רק קופסא שאם מכבים בה מתג קטן החיים הופכים להיות יותר טובים ואם כן למה ? טוב נו נשמור עוד כמה שאלות לאחורי זה .

gurke

New member
ההשוואה של הצילום טוב לפילוסופיה

הייתה רק מקבילה למה שאמרת על "להאיר את הפילוסופיה" והעובדה שכשמפתחים צילום אסור להאיר עליו כי הוא נשרף. ובכל מקרה, אולי לא הייתי מרוכז בהרצאה, אראה אותה שוב מחר..בנתיים לילה טוב

למעלה