אני חושבת שזה מאד אינדיבידואלי
וגם קשור במודע ופחות במודע בעמדות פרלימינאריות כלפי אימוץ,שיש לכולם וגם ביחס רגשי אל הילדים [=ההורים המאמצים]שנמנע מהם פרי בטן או שהחליטו את ההחלטה המיוחדת לאמץ מסיבות אחרות.
בכל מקרה ,אצלנו מממלכת הסבתאות/סבאות יש רק סבתא אחת,והחיבור של הנכד המאומץ[הבן שלי] איתה הוא חיבור נשמה.הם עסוקים בהרבה פעילויות משותפות- סבתא גוזרת לו כתבות מעניינות מעיתונים,נזכרת בשפה הערבית שלמדה באוניברסיטה בעבר רחוק ועוזרת לו בשיעורי הבית בשפה הזאת,יוצאת איתו לקונצרטים וסרטים [כן כן ממש לאחרונה ראתה איתו את האחרון של ג'יימס בונד ונזכרה בגירסאות של ימי צעירותה..]ומשוחחת איתו על ענייני דיומא.
כשהיה בן תשע נולדה לו בת דודה ,כלומר ,ילדונת מתוקה ,היום בת ארבע וחצי ונכדה ביולוגית לסבתא הזאת. אין שום הבדל באהבה הגדולה ובהקדשה הגדולה שיש לסבתא לשניהם.ככה מהשנייה הראשונה....
אני יודעת על קשיים במשפחות מאמצות אחרות.שלפעמים לא קל לסבים לקבל את הילדים שאומצו במקרים של קשיים,הייתי מאד ממליצה שהנכדים המאומצים לא רק יגיעו לסבתא וסבא רק בזמנים של כינוס המשפחה המורחבת ,שבתות חגים וארועים,אלא שההורים ייצרו וייזמו הזדמנויות אחרות של התקרבות אקסקלוסיבית בין המאומצים לסבים.אני חושבת שלא נכון לשקוע בציפיה נכזבת ועלבון ומחשבות על אפלייה אלא כדאי מאד להתאמץ ולקרב .
בהצלחה בכנס! לא נגיע כי אנחנו רחוקים וביום הזה במיוחד גם עסוקים אב אני רואה את החשיבות בכינוס כזה,אני משוכנעת שיהיה תומך ונעים.