מה הבעיה עם ג´לטין

boom777

New member
מה הבעיה עם ג´לטין

ממה בדיוק עשוי שצמחונים לא אוכלים אותו?
 

דורון ק

New member
ג´לטין עשוי מחלקי חיות

משתמשים בו בעיקר בתעשיות המזון,הצילום ובתעשיית תוספי המזון והתרופות(קפסולה). ישנן אלטרנטיבות צמחיות לג´לטין כמו קראנגן(אצה),אגר(אצה),גואר גאם(סיב) וכו´.
 

boom777

New member
אם ככה

אם אני אוכל מילקי- זה בעצם כאכילת בשר? (מילקי- בשרי ולא חלבי?)
 

boom777

New member
לפי מה שאמרת

אמרת עשוי מחלקי חיות- אז איך מילקי שבו יש גלטין- חלבי בעצם?
 

Michelle1

New member
לפי מיטב הבנתי

מפני שהג´לטין ה"כשר" עשוי "רק" מעצמות דגים ולכן אינו נחשב בשרי.
 

monkilita

New member
עשוי מעצמות של דגים או בקר

אם אתה בעניין דת אז יש כאלה שנותנים הכשרים של בטל ב-60 או שהם יודעים שזה מעצמות דגים. יש דתיים שלא אוכלים ג´לטין בכלל. מטעמי כשרות ובאמת עדיף עניין התחליפים.
 

monkilita

New member
אולי לא כולם יודעים?

סה"כ ג´לטין נמצא בהמון דברים - סוכריות גומי טופי, מעדני חלב למיניהם (בארץ פחות בגלל כשרות). לדעתי דווקא הכשרות בדבר הזה עוזרת לצמחונים, כי יש כשרויות שלא מאשרות גם חלב ודג כערבוב (בד"צ למשל), אז אם יש חותמת של בד"צ, זה בד"כ יהיה ג´לטין שלא מופק מהחי.
 

boom777

New member
אז הגיע הזמן להפסיק עם

המילקי... סוכריות גומי וכאלה.. עצוב.. טוב.. ננסה כמה שפחות.. תודה לכולם
 

monkilita

New member
יש סוכריות גומי ללא

הן פחות טעימות, אבל מספיק טוב כתחליף... תמצא בחנויות של מהדרין (כשר למהדרין) חוץ מזה שסוכר זה אויב מאוד גדוך של הגוף.. אז אולי עדיף בלי.. זה קשה אבל אפשרי.. בהצלחה!!!!
 
למעלה