מה הבעיה שלי

גאלתיאה

New member
מה הבעיה שלי

הי. יש לי בעיה קטנה, קוראים לה החיים, ואני קצת לא יודעת מה לעשות. השתחררתי מהצבא לפני חמישה חודשים, מכיוון שבצבא התעסקתי במחשבים מצאתי עבודה טובה בחברת היי טק. הכסף טוב (אני מרוויחה כפול ממה שהחברות שלי מרוויחות ב"עבודות אחרי צבא" מעפנות) ועכשיו אפילו לקחתי אוטו מהעבודה, ככה שחופש התנועה שלי השתפר פלאים. אתם בטח אומרים, אז מה הבעיה? ככה כולם חושבים, שהסתדרתי ויש לי הרבה מזל. אבל אני... דווקא לא חושבת ככה. אני לא כ"כ סובלת את העבודה שלי, אומנם אומרים שבכל עבודה הקליטה קשה וצריך לתת לעבודה לפחות 3 חודשים צ'אנס (למרות שעוד שבועיים וחצי ימלאו 3 חודשים לעבודתי כאן) די משעמם לי ואני לא מתחברת עם האנשים (שכצפוי, מבוגרים ממני, מה גם שאני לא יושבת עם הצוות שלי אלא בחדר אחר, עם אנשים שחוץ מבוקר טוב לא כ"כ מדברים איתי) ובזמן האחרון אני מוצאת את עצמי מבלה יותר ויותר זמן בשירותים, סתם יושבת שם, חושבת, מתחבאת, מושכת את הזמן... אז חשבתי "אולי אני פשוט אתפטר" אבל נחמד לי שיש לי כסף, ובמיוחד טוב שיש אוטו, וחוץ מזה, נגיד שאני אתפטר, מה אז? אני אמצא עבודה אחרת? רוב הסיכויים שאני אשתעמם שם גם, אומנם אני טובה במחשבים אבל לא כ"כ אוהבת לעסוק בהם. אז אולי עבודה שהיא לא בהייטק? זה לא כאילו אני אהיה מאושרת במלצרות... חוץ מזה, אם אני אתפטר אז הרגשת הכישלון וההרגשה שאכזבתי את הסביבה שלי לא יעזבו אותי... אין לי מושג מה אני רוצה להיות (בטח שיש לי, אני רוצה להיות כותבת, ספרים, טלוויזיה, קולנוע, אבל לא באמת עשיתי עם זה משהו ממשי ככה שאני לא יודעת אפילו אם אני טובה בזה, והמשפחה שלי ממש לא תומכת, הם אומרים שלא יהיה לי כסף למסטיק....) אז זה לא כאילו שאני יכולה לפרוש מהעבודה לטובת לימודים פול-טיים. חשבתי על טיול, אבל אני מרגישה כרגע שזה גדול עלי, וגם אין לי עם מי או לאן. אני חושבת שאני די מבועתת מהחיים, מה שכן, אני בטוחה שאני די אומללה, אבל אני לא רואה פיתרון באופק ואני ממש לא יודעת מה לעשות.... מצטערת שהפלתי את זה עליכם, אבל אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד!!

The Big Men

New member
אני חושב תיישמי את הרעיון של טיול

תעזבי את המדינה הזו ותגלי את היקום. חסר מקומות? יש לך את כל אירופה ואם תרצי להרחיק יותר עד אמריקה יותר טוב. אני אומר את זה מנסיון. ברגע שהרגשתי שהשיעימום והריקנות מכרסמים את גופי ברחתי מפה ונסעתי לניו יורק. היתי שם שנה. ואני יכול לומר שזה השנה הכי יפה בחיים שלי. אז צאי מהקנוכיה שנקראת " "Israel ג€ ותראי עד כמה העולם גדול. את תמצאי בטיולים כאלה הרבה ריגושים...

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

אחרי הצבא, ובעצם אחרי אורח חיים של מסגרת אחר מסגרת, באמת פתאום לצאת למקום פתוח ומלא בחירות - זה לא קל. אולי קשה לך עדיין להעריך את העצמאות והחופש שלך. לדעת מה את רוצה להיות...זה לא חייב לבוא מיד. וגם אם יבוא, את עוד יכולה לשנות את ההחלטה פעמים רבות. אולי תשאלי כאן בפורום מה גרם לאנשים להחליט על כיוון מסויים. מתי החליטו. זה יכול להיות מעניין
עבודה שלא אוהבים להיות בה....מה דעתך? אולי תכתבי (כאן, או לעצמך) סיבות להישאר וסיבות לעזוב. תכתבי יותר מסיבה אחת או שתיים. וזה יעזור לך להחליט, משום שיכולים לתת לך פה עצה, אבל על סמך כמה שורות שכתבת - זה לא מספיק כדי להבין את הסיטואציה. מי כמוך יכולה להבין את המצב שלך ולגלות בתוכך את התשובה. מה דעתך?

אופירA

New member
מנהל
עזבי טיול

הטיול ייגמר ואת תישארי עם אותן שאלות. השאלות שלך קיומיות ביותר, ומשמעותיות מאד. חכי עם לעזוב את העבודה. תבררי קודם מה טוב לך. אולי תנסי להתנדב בזמנך החופשי בתחומים שנראה לך שמושכים אותך? יש אפשרות שתקטיני את שעות העבודה במעט? תבדקי אפשרות של חוגים חברתיים/יצירתיים בתחומים שנראים לך, ותוכלי להתפתח ולהבין אם מתאים לך ההייטק או לא. אולי גם אבחון תעסוקתי (יש כל מיני מכונים כאלה, שבודקים התאמה למקצוע)?

takala

New member
זה נשמע כמו...

זה נשמע שחסר לך הנאה ,שמחה, חיים,חברה... אם תברחי מהבעיה היא לא תעלם ולא תיפתר... את צריכה לבדוק אם זה באמת העבודה שלא טובה בשבילך ? או שבאמת חסר לך קצת כייף .. ואם את תתחילי לעשות דברים שאת אוהבת בזמנך הפנוי וזה יעזור אז כנראה עדיף להישאר בעבודה לא?

למעלה