מה הגבול הנכון בין אב לבת אם בכלל

windday

New member
מה הגבול הנכון בין אב לבת אם בכלל

בן זוגי היה נשוי במשך 10 שנים. כיום גרוש. מהנישואים הקודמים יש לו ילדה בת 6.
הוא בחור עם לב זהב, רגיש, אינטיליגנט ובחור משכמו ומעלה.
לפי מה שהוא מספר הנישואים היו גרועים. ללא תקשורת טובה, יחסי חברות, אינטימיות ובשנים האחרונות של נישואיו גם נטולי סקס.
הוא אמר לי שבגלל המחסור בבית היה לו יחסי אהבה/רומן עם אישה אחרת במשך שנתיים. אני מציינת את זה כדי להסביר את המצב:
הוא מאוד קשור לבת שלו ואב מסור שלא ראיתי כדוגמתו. תמיד היה מעורב מאוד בגידול שלה, בכל אספקט שיש. מקדיש לה זמן איכות.
הוא מטורף עליה ומעיד שהיא האהבה הגדולה שלו. הוא אב לתפארת.

אך אצלי החלה הרגשה טיפה מוזרה כשהוא סיפר לי שעד גיל 5 הוא התקלח איתה. היא העירה באחת המקלחות שהאיבר שלו יפה. זה הביך אותו והיה לו לא נעים עם זה.
אבל רק אחרי חודשיים בערך שאחותו העירה לו שבגיל כזה המקלחות המשותפות לא מתאימות הוא הפסיק.
הילדה גם דורשת את הזמן הזה ביחד, של המקלחות. כיום הוא לפעמים מתקלח איתה אבל עם מכנסיים קצרים. בשביל הכיף.
הוא שוכב איתה במיטה בערבים, מתלטפים, מתכרבלים,עושים נעים בגב, מתחבקים ונותנים נשיקות. הוא מרדים אותה במיטה ונראה שיש בניהם אינטימיות רבה. רגעים של שניהם יחד.
בתקופת הגירושים הוא עבר משבר מאוד רציני והיה לו קשה להיות רחוק ממנה. לא להרדים אותה או להיות איתה כפי שהיה רגיל.
הוא שיתף שקשה לו להיות רחוק ממנה, שהוא מתגעגע וחסר לו הזמן שלהם שהיא החיים שלו.
לעצמו זה נשמע כיחסים מאוד קרובים וטובים אבל אני מתחילה לשאול את עצמי אם היחסים האלו לחלוטין בסדר?
הוא מסביר שבגלל המחסור בחום בבית הוא השליך את המחסור הזה על הילדה ויצר בניהם קשר מאוד קרוב. הוא מודע לזה.

הילדה בת 6, ולעיתים יש לה בעיות באיבר שלה , הוא אדמומי. מניקיון לא טוב בגן או משהו כזה והוא מורח לה משחה שם. לי זה נראה אינטימי מידי בגיל 6 למרוח משחה לילדה.
הוא טוען שהיא קטנה מידי ולא יודעת איך לעשות זאת לבד. האם זה בסדר? ואם כן עד איזה גיל זה בסדר?
עליי להבהיר שחלילה איני חשבת שמשהו חריג מתנהל שם! אני פשוט חושבת שכפי שהוא אומר בגלל המחסור בקשר הזוגי, והצורך בחום, מגע ואהבה מאישה הוא השליך זאת בתמימות על הבת שלו.
ברור לי שהיחסים שם תקינים במובן הזה. אך נראה לי שהצורך הריגשי התמים הוביל את היחסים לאובר אינטמיות והיקשרות.
אני חוששת שאם אעלה זאת בפניו זה יתקבל בצורה לא טובה כאילו אני מאשימה אותו ביחסים חריגים.
אני לא בטוחה אם אני לא רואה את המצב נכון. ואם זה לא משפיע על הילדה ...איך מציבים גבולות כאלו מבלי שהילדה לא תפרש זאת כאילו אבא פחות אוהב?

ladybug4NLP

Active member
אז ככה::

1. איפה אמא של הילדה
2. האם לך יש ילדים מקשרים קודמים
3. האם הילדה גרה אתכם?

אם ךיךדה יש אמא והיא באה לשהות אתלכם קצת-שאמא תשים לה משחה
לחילופין את יכולה להציע לאת תשימי לילדה משחה או שתלמדי אותה איך לעשות.
גם עניינה הגיינה ניתן ללמד ואז ייתכן שלא תצטרך לשום טיפול.
גם ייתכן שהילדה מאוננת ומכאן האדמומיות שהיא גורמת לעצמה.
כדאי לבדוק.

מכל מקום:
ילדה בת 6 לא אמורה להכנס ךאמבטיה עם אבא כשהוא עירום ובגלל הילסים המורכבים הייתי מייעצת בכלל להפסיק עם הנוהל הזה.
המילה "לפעמים" חשובה כאן בהחלט.

אני לא יודעת כמה זמן אתם ביחד אולם אני מבינה שאתם גרים ביחד. אי לכך כל דבר שלא נראה לך את יכולה וכדאי לברר אתו במקום לשאת סתם מחשבות בראש שיכולות לקלקל ביניכם את היחסים.
אם השליך את הצורף בחום ובמגע על הבת שלו, עכשיו יש לו בת זוג שנותנת לו חום ואהבה.
זה לא נכון להשליך את הצורך לאישה על הבת

מאחלת לשניכם שתוכלו לטל בעניי בעדינות, סבלנות, הבנה ואורך רוח בין שלושתיכם
בהצלחה

windday

New member
תודה רבה על תגובתך

הילדה נמצאת אצל אמא שלה. אמא שלה מטפלת בה . היא לרוב אצל האמא למרות שהוא רואה את הילדה כל יום.
לי אין ילדים, אני בת 27.
הרחצה בעירום פסקה. היום לרוב הוא מקלח אותה ולפעמים מתקלח איתה חצי לבוש כפי שסיפרתי.
למרות שהייתי שמחה שגם זה לא היה.
לגביי המשחה זה קורה שהילדה ישנה אצלו. ולי אין יחסים קרובים אליה בכדי לבצע זאת, אני עוד בשלבי היכרות איתה.
אך אני תוהה אם זה באמת מקובל בגיל 6 למרוח לילדה משחה או שרק אצלי בראש זה נראה מוגזם?

אמת שהיחסים בנינו אוהבים וחמים אבל נראה לי שההשכלה הזו היא בסיסית, כזו שעיצבה את המע' יחסים שלהם.

תודה רבה לך

ladybug4NLP

Active member
כדאי לרדת מהרחצה המשותפת וממריחת המשחה

הסיבה אינה חשובה.

אם היחסים הם חנים-כדאי שבן זוגך ידבר עם אמא של הילדה כדי לבדוק מדוע לאורך זמן היא זקוקה למשחה.
לדאוג שהילדה תלבש תחתונים מכותנה בלבד.

ואם כן אז כדאי שאמא תלמד אותך איך לשים משחה לבד.
לחילופין-ילדה בת 6 בדרך כלל לא מתביישת ממי שהיא נמצאת אתה ביחסי קרבה כאלו או אחרים ואת בהחלט יכולה ללמד אותה איך למרוח בעצמה
אולי בהתחלה עם פקוח מינימלי שלך.
הדגמה על בובה יכולה לעזור .

והכי חשוב - לנסות לרדת לעומק הבעיה ולהפטר מהמשחה כליל

למעלה