מה הגבול לקנאה?

lironbi

New member
מה הגבול לקנאה?

חבר שלי (לשעבר) עשה לי סצינת קנאה מטורפת באמצע מועדון כי דיברתי עם ידיד (שהוא לא מכיר,אבל בכיף הייתי מכירה ביניהם בדיעבד) ובגללה הוציאו אותו החוצה. אני ממש התביישתי ולא האמנתי איזה רכושני הבחור. חשבתי שנשכח מהעולם הקטע הערסי-מצ'ואי של "אחי זאת חברה שלי אל תתקרב". ניסיתי להסביר לו שאם הוא היה אומר לי משהו אז אף אחד לא היה נוגע בי בכלל, אבל הוא לא פנה אליי בכלל ולא התייחס אליי, רק דיבר עם הידיד הזה בטון מגעיל.אני לא הכרתי אותו ככה. ואני גם מקווה לא להכיר כזה לעולם. ממש התנהגות של ימי הביניים. האם לכל בחור יש סף קנאה אחר? האם צריך להכיר קודם את הבחור או שיש לכל הבחורים אותו סף קנאה? אני מפחדת ליפול על רכושני כזה שוב.

Vdrums

New member
ברור שאת צריכה להכיר כל בחור

מחדש וכל אחד וסף קנאה שלו. אין סיבה לומר שכל הבחורים קנאים כמו העגל הזה שיצאת איתו.

joshh

New member
לצערי יצאת עם ערס...

רוב הבנים לא כאילה. לפחות ממה שאני יודע ומכיר... נפלת על חרא... לא נורא קמים ומתחילים מהתחלה. ומאוד רצוי להכיר אדם לפני שמתחילים משהו רציני. joshua

shelly1975

New member
לא כל הבחורים כאלה. ממש לא.

גם החבר שלי קנאי אבל לא מתקרב אפילו לרמה כזו של קנאה. למשל, אם איזה בחור מהעבודה נותן לי טרמפ לערב גיבוש של כל המשרד, הוא יגיד דברים כמו: "תבהירי לו עוד בתחילת הנסיעה שיש לך חבר, שלא ינסה לגעת בך".

NETA1235

New member
קנאה לא פחות קטנה

הייתי אומרת שיש לך בדיוק אותה בעיה, גם לחבר שלך יש בעית קנאה די רצינית כי עכשיו זוהי אמרה די קלה (לדעתך) "תבהירי לו עוד......" אבל זה רק מראה לך מה עתיד לבוא בעתיד.

1nice guy eddie

New member
לפחות זה מראה שהוא אוהב אותך

מצד שני זה אולי לא זכותי לכתוב כי אני מגיע מרקע פגוע אבל מה שאני יכול להגיד לך זה לפחות הוא מוכיח שהוא אוהב אותך. רוצה לשמוע סיפור אותי זרקו ביום חמישי על זה שלא הייתי מספיק קנאי ובזה כאילו לא הראיתי מספיק עד כמה אני מאוהב ברור שהסיבה לזה שנזרקתי לא היתה זה אבל ברור לי שזה הגיע משם.

בזוז

New member
מצטערת

אבל מידת הקנאה אינה מראה את מידת האהבה. למעשה - אני לא בטוחה שיש קשר בין אהבה לקנאה (למרות שהרבה יגידו שכן). יש קשר בין חוסר בטחון עצמי לבין קנאה. בין פריקיות לשליטה לבין קנאה. בין אגואיזם לבין קנאה. זו לא הדרך להראות אהבה. ויש רבות שסחבו שנים של פגיעה והשפלה בתירוץ הזה... שהוא מקנא כי הוא אוהב (וסוגר בבית, ואומר לה איך להתלבש, ומנתק אותה מכל החברים ובסוף בד"כ גם מרביץ) ותחשוב על זה...

לא ברור אם הוא ה"לשעבר"...

אז למה זה מפריע לו... לדעתי מה שתיארת גם לא אמור להפריע אילו היה "נוכחי", אבל אולי מנקודת מבטו היה שם מעבר למה שתיארת ואז ייתכן וזה היה מפריע להרבה בחורים (בקיצור אולי אי הבנה)... בכל אופן לא משנה מה היה שם אסור להגיב כמו שהוא הגיב - אלימות פיזית ומילולית אינה במקום ולא משנה הסיבה. ולכן ברור שהבחור הוא צ'חצ'ח שאינו יודע להתנהג אבל האם זה קשור לקנאה...לא בטוח!!! הוא בטח מהטיפוסים שיוצאים מהאוטו כשמישהו חולף על פניהם ברמזור וכו'....... אני חושב שכדאי שתנסי להיזכר האם אולי הוא ראה משהו שאת לא העלית על "הנייר" ובכל אופן התרחקי מטיפוסים אלימים ללא קשר לסיבת התפרצותם...

the match maker

New member
אין גבולות....

יש כזה שיר, לא? לכל גבר יש סף קנאה אחר, כמו שלכל אישה יש סף קנאה אחר. יכול להיות שתפלי על גבר רכושני,קנאי, שצריך להשמיד, ויכול להיות שתפלי על אחד אדיש, שלא יפריע לו שתצאי עם כל העולם ואשתו.... אני חושב, שבשנת 2005, אנחנו מספיק בוגרים כדי לדבר על הבעיות שלנו, כך שלמען האמת - החבר שלך (לשעבר) הוא אידיוט. לי קרה, המון פעמים, שראיתי את החברה שלי (לשעבר), מדברת עם ידידים שלה, שלא ממש הכרתי, אבל מעולם לא חשבתי לבוא אליה עם המשפט הזה או משהו דומה לו. אם משהו היה מפריע לי, הייתי מדבר עליו, היא הייתה יודעת, והכל היה מסתדר. וחוץ מזה, ברגע שיש אמון בין בני הזוג, אז אין קנאה. משוואה פשוטה, לא? :)

למעלה