מה הגבול?

ויניארד

New member
מה הגבול?

האם אתם רואים אדם מבוגר ששותה כל יום, לא משתכר, אלא שותה כוסית או שתיים בערב כשהוא חוזר מהעבודה, כאדם ששותה יותר מדי? ומה היחס לגבי נער בן 17 באותו מצב? אם אתם עונים, נא הביאו נימוקים.

shanhen

New member
שאלת הגבול

עיון בשאלות קודמות היה מעלה שההתיחסות שלי לאלכוהול היא במפורש לא לדבר רע, אלא לדבר מסוכן שיש להזהר בו. אגלה לך אפילו "סוד". בכל המחקרים העוסקים בתוחלת החיים (כלומר אורך חיי האדם) מסתבר כי יש יתרון לאלו ששותים אלכוהול באופן מתון על אלו שלא שותים בכלל. לפיכך, בהתייחס לשאלתך, אדם בוגר השותה אלכוהול במידה (כוסית או שתיים) בערב זה בהחלט דבר נורמטיבי ולא בעייתי. ראוי להקפיד בכל מקרה לא לשתות על בטן ריקה, כלומר לאחר הארוחה, וגם לא ממש לפני שנרדמים, צריך לזכור כי אם נוטלים תרופות אסור לשתות וכמובן אם יש תכניות לצאת מהבית (ולנהוג) מיד לאחר השתיה, גם אז מוטב להניח א השתיה בצד. בהתייחס לנער בן 17 המצב קצת שונה. השפעת האלכוהול בגיל צעיר מהירה יותר ועלולה להיות פגיעה יותר, אף שהאלכוהול עשוי לסייע למניעת כולסטרול מיותר, לא צריך ל"התחסן" מגיל צעיר. די אם נסתפק בשתייה בגיל מבוגר יותר. יחד עם זאת, הגיל אינו המשתנה היחידי המשמעותי, יש לבחון את מהות השתיה, מה הצורך בה ועוד. הנסיון מוכיח כי מבוגרים מחפשים באלכוהול יותר את הטעם והאכות, ולכן מקפידים בשתיה, בעוד הצעירים מחפשים את הריגוש ואז נוטים יותר להגזמה. אבל ראיתי בחיי הרבה מבוגרים הנוהגים כצעירים ולא מעט צעירים שהם בוגרים בנפשם ובהתנהגותם. שבת שלום, נחום

ויניארד

New member
"יש להכניס נושא להודעה"

ובהנחה שנער בן 17 שותה אך ורק בשביל הטעם והאיכות, לא בשביל ההשפעה וכמובן לא משתכר, שותה כמו שתיארת שתיה נורמטיבית של מבוגרים. מה הכוונה בהשפעת האלכוהול בגיל צעיר? איך היא עלולה להיות פגיעה יותר? אשמח אם תרחיב בנושא. אני שואל זאת מכיוון שיש לי ולהורים שלי ויכוחים רבים על נושא השתיה. אני אוהב לשתות, ובלשתות אני לא מתכוון ללהשתכר אלא לשתיה מתונה. אני הייתי מעוניין לשתות כל יום, אך בגלל הדעה שלהם ששתיה כל יום בגיל שלי (17) זה דבר רע, אני נאלץ להגביל את עצמי מעט. אז אני מנסה לברר אם יש יסוד בכלל לחששות שלהם, ואולי גם להשיג קצת נשק נגדם בויכוחים.

shanhen

New member
שתייה בגיל 17

לא נוח לי להתערב בויכוח שבינך לבין הוריך בעיקר משום שאני לא מכיר אתכם, ולכן אנסה להיות אוביקטיבי. ציינתי בתשובתי הקודמת שעניין הגיל הוא לא הדבר היחידי. הבעייה עם הגיל נעוץ בעובדה שאצל צעירים הספיגה של האלכוהול מהירה יותר והנזק המתמשך משתיית אלכוהול עלול להיות גרוע יותר. אבל, למשל, אם מדובר בנער בן 17 שמן במיוחד, הספיגה אצלו תהיה אטית ופחות מסוכנת מאצל אדם מבוגר אך רזה. העניין מאד אינדיווידואלי שתלוי באדם עצמו בלא קשר דוקא לגילו. טוב הדבר שאתה מחפש את הטעם והאכות ולא את הריגוש. אם כך, ישנם משקאות אלכוהוליים, לא חריפים במיוחד, בעלי טעם מעודן ומשובח, שאם שותים אותם כהלכה, לא על בטן ריקה, שבהחלט לא יפגעו בך. אם אין במשפחתך רקע בעייתי לאלכוהול, אם אין נסיבות פיזיולוגיות או אחרות (רגישויות שונות, נטייה להמתכרות ועוד) שתייה מתונה אינה בהכרח פסולה, גם לגיל שלך. ואולם, כל האמור לעיל, אינו שייך כלל ליחסים המשפחתיים. ביחסים אלו בין הורים לילדים, יש מקום לכבוד הדדי ולהתחשבות. אם הוריך אינם רואים בעין יפה שתיית אלכוהול על ידך, יש לשקול עד כמה שתייה זו כל כך חשובה שאי אפשר לוותר עליה. ולחילופין, ראוי שהוריך ידעו כי אם יגבילו אותך בשתיה מתונה בבית אתה עלול לשתות יותר מחוץ לבית כשהם לא רואים. בעניין הזה, האלכוהול הוא רק דוגמה, יש מספיק נושאים לויכוח בין הורים לילדים. השאלה איך אתם מסתדרים עם שאר הנושאים? יש הסכמה והבנה? מקווה שעניתי במקצת על השאלה שלך, נחום

למעלה