מה הדבר הכי חשוב לכם בעבודה?

kung fu

New member
מה הדבר הכי חשוב לכם בעבודה?

הדבר הכי חשוב לי "בעבודה" (לא רואה את זה כעבודה, אבל שיהיה) זה: -שאני לא ארגיש שאני עובדת -לעשות משהו שאני נהנית ממנו, ושהייתי עושה גם בחינם -שאני לא אצטרך להתאים את עצמי לאחרים (למשל, אני כותבת לפי הסגנון שלי, ואני לא עובדת בצוות של כותבים, אלא לבד) -שאני אצור בזמנים שלי, מתי שלי בא -שהיצירה עצמה תהיה מהבית, ולא אצטרך ללכת למקום כלשהו. אניק מה מתי שבא לי, אני יוצרת מתי שבא לי, אף אחד לא אומר לי מה לעשות ומתי לעשות וכדומה.

kung fu

New member
תיקון

אניק מה מתי שבא לי => אני קמה מתי שבא לי

kung fu

New member
עוד דברים שחשובים לי

-לעבוד לא הרבה שעות -להיות מתוגמלת כספית מבלי שאצטרך לעבוד כל יום. זאת אומרת שאני אצור דברים, והכסף יעבוד לבד
(כמו שקורה כשמוכרים ספרים, מופיעים בסרטים וכו')

pinibs

New member
../images/Emo13.gif ושוב - אבא עשיר, אבא עני...

אהלן kf, טוב, אני לא רוצה להיות נודניק, אחרי שכבר כתבתי לך את זה אתמול במייל, אבל את פשוט תחייכי חיוך גדול כשתגיעי לספר (אבא עשיר, אבא עני). לדעתי, את עוד הרבה יותר בדרך הנכונה ממה שאת יודעת / מרגישה כרגע...! כיף גדול לעקוב אחרי התהליך שאת עוברת! פיני

kung fu

New member
../images/Emo6.gif גררר טוב אני כבר מאד רוצה

לקרוא אותו. הממממ, אני בקרוב אגמור את מליונר ברגע, ואעבור לקרוא את: אבא עשיר, אבא עני. ותודה על הכל!!!!
יההההההההה קדימה.....מיכל מליונרית בקלות ובפשטות. כבר שיניתי את התיקייה במסמכים שלי לשם הזה, וכן יש לי כבר תיקייה בתיבת דואר נכנס, עם אותו שם זהה. זה נפלא, כי זה מרגיל אותי כל פעם לראות את זה.

kung fu

New member
הי פיני....

קראתי בשקיקה את "מליונר ברגע", ואתמול סיימתי את הספר. "אבא עשיר, אבא עני" כבר נמצא ליד המיטה שלי. משערת שתיכף אתחיל לקרוא אותו

pinibs

New member
פתאום חשבתי על זה ש...

פתאום חשבתי על זה שלפעמים כדאי לנו לתת לעצמנו קצת זמן בין סוגים שונים של כיווני חשיבה, בין אוספים שונים של רעיונות, בין תפיסות שונות, ובין צורות שונות לסידור מידע. אני לא יודע איך זה אצלך, אבל אצל עצמי אני מרגיש פעמים רבות בצורך לתת לדברים לשקוע, לעכל אותם, לעבד אותם. הקסם הזה, שלפעמים אני מרגיש שמתחולל בעקבות מידע חדש שמגיע אלי (כתוצאה מקריאת ספר, מהרצאה, משיחה, משימוש בדמיון, וכו') הוא לא המידע עצמו, אלא מה שאני בוחר לעשות עם המידע הזה. במילים אחרות, אני קולט / מקבל מידע, המידע הזה מתערבל בתוכי, המידע הזה עובר עיבוד, ואז קורה שם "משהו". לעיתים, המשהו הזה מניע אותי לפעולה, גורם לי להארה בעניין כלשהו, משנה דפוס מחשבתי קיים וכו', ואז אני קורא לו "קסם". שמתי לב שכדי לאפשר לקסמים האלה להתחולל, כדאי לי לתת לדברים זמן לקרות. לפעמים, העמסת מידע חדש נוסף יכולה לשנות את התהליך הזה. זה לא אומר שאז לא יקרו אותם קסמים או קסמים אחרים, ובכל זאת... כמובן, ש"הפתרון" הוא לא בהכרח להמנע מקריאת ספר אחד אחרי השני. יש המון דרכים לטפל במידע שאנו מעוניינים בו. למשל, לחזור אל המידע אחרי שכבר צרכנו אותו פעם אחת. הרבה פעמים זה יכול ליצור עבורנו הזדמנות חדשה לחלוטין להתיחס לדברים. לדוגמה, אם תחזרי ל"מליונר ברגע" בעוד חודשיים (אפילו רק לחלק ממנו), יתכן ותגלי דברים חדשים לגמרי או שתתיחסי למידע בדרך אחרת מזו שנקטת בה קודם. זהו. רק חומר למחשבה... ושוב ושוב - בהצלחה. פיני

kung fu

New member
מצחיק! גדול! ענק! אדיר!

התחלתי לקרוא את הספר וחשתי עומס אדיר!!! העפתי את כל הספרים שהיו לידי (חוץ מספר שלא קשור למודעות עצמית), והחזרתי אותם לארון הספרים. הרגשתי שאני לא יכולה יותר, ונמאס לי מעבודה פנימית. שאני זקוקה למנוחה. זה קרה בצהרים. עכשיו הגעתי הביתה וקראתי את הודעתך

קושי כהזדמנות צמיחה

אני שומע אותך מיכל, וזה לא מאתמול, חוזרת ומביאה משאלות / אמונות שתמציתן - אני בוחרת לעשות רק מה שכיף לי בו, את מה שקל לי, אני מרוויחה כך המון. קשה לי שלא להביע את דעתי, המביאה רוח אחרת, פחות "אוטופית". אני חש שאני נדרש לכך. הרי אנו בפורום, מקום מפגש פתוח ואני מניח שאת הבאת את דבריך גם על מנת להקשיב. אביא זאת דרך דוגמה, תרגיל של אחת ממשתתפות הסדנה בשבוע שעבר, אשת מקצוע בכירה בעולם ההיטק שנמצאת בתהליך של שינוי כיוון. התרגיל ביקש להעלות באופן ספונטני חוויה שמשקפת יכולת יחודית. אותה אישה סיפרה על מסגרת מחוץ לעבודה, בה היא משתתפת שמאפשרת לה לעמוד בפני קהל, לפעמים רב מאד, יכול להגיע ל 200 איש ולהרצות. היא סיפרה כמה נפלאה התחושה כאשר היא עומדת וממש מהפנטת את הקהל, הם "בכף ידי" אני ממש יכולה לחוש בעוצמה שלי. החלק השני של התרגיל ביקש לזהות נקודת חולשה בתוך מקור העוצמה. מה יש שם שיתכן ופוגע במימוש מלא של הכוח האישי, אולי כלל לא מאפשר לו לבוא לידי ביטוי, או חוסם אותו וכו'. אותה אישה ידעה לומר זאת מהר מאד - "אני חייבת את החיזוק ואת האישור של הקהל" נאמר שאת זו אותה אישה. למען התרגיל כאן. מה את מבינה שהיא אומרת ? מה יכולות להיות ההשלכות של החולשה המצויה בלב העוצמה ? מה היא יכולה לעשות עכשיו אחרי שהכירה בזאת ? עם מה היא ההלכה משם ? אני מעדיף להשאיר את השאלה פתוחה ומקווה שהייתי לעזר. מאחל לך יום טוב, של התקדמות כפי שהיא נכונה לך ! אמיר

kung fu

New member
נסיון לענות ../images/Emo6.gif

"נאמר שאת זו אותה אישה. למען התרגיל כאן." "מה את מבינה שהיא אומרת?" שהיא זקוקה לאישור מצד אחרים, והיא תלויה בעצם באחרים על מנת להרגיש שהיא מוכשרת או שיש לה מה לתרום. אם היא תקבל פידבק טוב, היא תמשיך לדבר בעוצמה ובהתלהבות, ואם היא תקבל פידבק שלילי או צונן מהקהל זה ידכא אותה. "מה יכולות להיות ההשלכות של החולשה המצויה בלב העוצמה?" רשמתי אותן למעלה. כמו כן, היא תעדיף אולי לא להרצות בפני אנשים? "מה היא יכולה לעשות עכשיו אחרי שהכירה בזאת?" לא להרצות בפני אנשים, להרצות אבל להאמין בעצמה בלי קשר לתגובות הקהל, ועוד אפשרויות אחרות שאין לי מושג מה הן. "עם מה היא ההלכה משם?" לא הבנתי למה התכוונת בשאלה הזו.

avshalomat

New member
מיכל

כמה שאלות , אני מדגיש שמן הסתם את יכולה להעיף את התגובה שלי לעזעזל. מה כל כך רע ב"לא נוח"? מה כל כך מזעזע ב"לא כיף"? מה כל כך איום בכך שעושים מה שטוב לנו גם אם מוותרים על מה שנוח לנו?

הכי חשוב לי שאקום בבוקר עם חיוך

על השפתיים, מלאת מרץ לבוקר חדש. מכירה גם את התחושה המאוסה של...אוף עוד בוקר בא, לא סובלת להיות שם, שיעבור היום הזה.... לשמחתי, מצאתי את הייעוד שלי, לכן אני שמחה ומאושרת בחלקי, אני הולכת בשמחה לעבודה, שבה בשמחה הבייתה עם חוויות והרבה שמחה בלב. אפרופו עניין עבודה לפני מס' ימים בני בן השלוש וחצי, שאל אותי "אמא, מה זה עבודה". עניתי לו, אבל כשאני נזכרת בתשובה אני חייבת לתקן, לשפר את אמירותיי, מכיוון שאני כיוונתי אותו לעניין הכספי,הסברתי לו שאילולי הכסף שאנו מרוויחים לא הינו לקנות, משחקים, ממתקים וכו'. עוד היום אני אכניס גם את מוטיב האושר, שהוא נראה לי הרבה יותר חשוב מהכספי. שיתערבב לכולנו יום נפלא, המלא באור ואהבה.

למעלה