מה הדבר הכי יקר שקניתם בעזרת כספכם?

שמלת תחרה1

Well-known member
הזמר והיוצר הראל סקעת, נשאל במהלך ראיון בתכנית "סוכן תרבות" עם קובי מידן (כאן 11), מה הדבר הכי משוגע שהוא קנה בכסף שהרוויח? סקעת בתגובה הזהיר כי יש לו "תשובה איומה" וענה כי הילד שהביא בהליך פונדקאות יחד עם בן זוגו ח"כ עידן רול – הוא הדבר הכי יקר שקנה.

סקעת הסביר: "הילד שלי זה הדבר הכי מושלם שיש, אבל החלק האיום בזה – זה שהייתי צריך לשלם את זה".

SupermanZW

Well-known member
הזמר והיוצר הראל סקעת, נשאל במהלך ראיון בתכנית "סוכן תרבות" עם קובי מידן (כאן 11), מה הדבר הכי משוגע שהוא קנה בכסף שהרוויח? סקעת בתגובה הזהיר כי יש לו "תשובה איומה" וענה כי הילד שהביא בהליך פונדקאות יחד עם בן זוגו ח"כ עידן רול – הוא הדבר הכי יקר שקנה.

סקעת הסביר: "הילד שלי זה הדבר הכי מושלם שיש, אבל החלק האיום בזה – זה שהייתי צריך לשלם את זה".
מי שלא קנה בית מימיו אולי יענה רכב, מי שלא קנה בית מימיו וגם לא קנה רכב מימיו יכול לענות כל דבר, אבל מי שקנה בית והוא לא מקרה יוצא דופן במיוחד, בית הוא הדבר היקר ביותר שקנה ושאי פעם יקנה בחייו וזה נכון גם לגבי.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מי שלא קנה בית מימיו אולי יענה רכב, מי שלא קנה בית מימיו וגם לא קנה רכב מימיו יכול לענות כל דבר, אבל מי שקנה בית והוא לא מקרה יוצא דופן במיוחד, בית הוא הדבר היקר ביותר שקנה ושאי פעם יקנה בחייו וזה נכון גם לגבי.
רק שיהיה לך ברור, בצפון קוריאה התושבים מקבלים מהממשלה בית בחינם.
גם מקרר, קצת רהיטים, חינוך חינם.
אין להם אינטרנט, כבלים ודומה, יש להם ערוץ אחד ממשלתי שרק בו ניתן לצפות. :-D
הרחובות שם נקיים ומצוחצחים ביותר
פעם בשבוע העירייה מגיעה לרחוב מסויים עם משאית מלאה מטאטים ומברשות
כרוז צועק ברמקול לכל הדיירים לצאת לרחוב
והדיירים מטאטאים את הרחוב ואחרי זה ממרקים אבן אבן עם מברשת שיניים.
מי שמתחמק או "מתעייף", תכף שולחים אותו לקים ג'ון(וו עם שורוק) המג'נון(גם וו עם שורוק) ש"יטפל" בו. :-D

SupermanZW

Well-known member
רק שיהיה לך ברור, בצפון קוריאה התושבים מקבלים מהממשלה בית בחינם.
גם מקרר, קצת רהיטים, חינוך חינם.
אין להם אינטרנט, כבלים ודומה, יש להם ערוץ אחד ממשלתי שרק בו ניתן לצפות. :-D
הרחובות שם נקיים ומצוחצחים ביותר
פעם בשבוע העירייה מגיעה לרחוב מסויים עם משאית מלאה מטאטים ומברשות
כרוז צועק ברמקול לכל הדיירים לצאת לרחוב
והדיירים מטאטאים את הרחוב ואחרי זה ממרקים אבן אבן עם מברשת שיניים.
מי שמתחמק או "מתעייף", תכף שולחים אותו לקים ג'ון(וו עם שורוק) המג'נון(גם וו עם שורוק) ש"יטפל" בו. :-D
גם בברית המועצות היה כך, אין לך מושג כמה זה נורא. כדאי שתדבר עם אנשים שברחו מברית המועצות, אולי אז תבין.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
גם בברית המועצות היה כך, אין לך מושג כמה זה נורא. כדאי שתדבר עם אנשים שברחו מברית המועצות, אולי אז תבין.
מה יכול להיות כל כך נורא?
אנשים רוקדים ברחובות
כולם אחים נותנים יד וכתף זה לזה.
נשים עדינות קטנות וזורמות עם עור בהיר.
לא כמו במערב, ארץ אוכלת יושביה.
אם זה נורא...
אז אני נורא רוצה לחיות שם. :-D

SupermanZW

Well-known member
מה יכול להיות כל כך נורא?
אנשים רוקדים ברחובות
כולם אחים נותנים יד וכתף זה לזה.
נשים עדינות קטנות וזורמות עם עור בהיר.
לא כמו במערב, ארץ אוכלת יושביה.
אם זה נורא...
אז אני נורא רוצה לחיות שם. :-D
אני לא מאמין שאתה רציני, אני בטוח שאתה מתבדח. לו היית באמת מאמין במה שכתבת היית מאושפז במחלקה סגורה.

Harrington

Well-known member
מנהל

תשובה שמחייבת פרשנות.
יכול להיות שהוא התכוון לכך (כפי שלכאורה נשאל) שזאת הייתה ההוצאה הכספית הגבוהה ביותר. אך יכול גם להיות שהוא התכוון יותר במובן המטאפורי, שהילד זה הדבר היקר לו ביותר (במובן הרוחני/מנטלי) שהוא הוציא עליו כסף.

מאחר שאני סולדת להקיא מנשים שבעבור כסף
מוכנות לקבל לגופן כל אבר מין זכרי... בכל מקום שהדבר הזה יכול להיכנס...
או במילה אחרת זנות...
כנ"ל אני חשה להקיא מנשים שבעבור כסף מוכנות להרות וללדת
לכל דיכפין... זוועה.

בכלל מעניין כמה מהכסף שהנ"ל שילם עבר לסרסורים למינהם...
ואיזה אחוז קבלה האשה שבסך הכל מצאה דרך להשתמש בגוף שלה בכדי לשפר את חייה...

משתפרת1

Well-known member
או במילה אחרת זנות...
לכל דיכפין... זוועה.

ומה דעתך לגבי מי שמשלם עבור ה"שירות"? למה לפסול רק את האישה? בטנגו הזה יש עוד משתתפים פרט לה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
או במילה אחרת זנות...
לכל דיכפין... זוועה.

אדם היושב על סירי בשר דשנים ועסיסיים נוטפי שומן, אינו יכול לשפוט נשים לכף חובה מוסרית
כשבעצם מה שגורם להן לזנות כך הוא פשוט הרעב ללחם
ועוד יותר גרוע, רעב ילדיהן ללחם.
אין מראה יותר מזעזע מאשר המחזה של אם האוחזת ילד צנום ומעולף מרעב בידיה.

זה עצוב, איום ונורא שכך, אבל כך נוהגות נשים בהמון פינות רעבות בעולם.
אני דווקא מוריד את הכובע בפניהן.
בעיני הן נשים קדושות.

נערך לאחרונה ב:

נסיך.333

Well-known member

אני מניח שהוא התכוון יקר לו לאו דווקא יקר כספית..

ai27

Well-known member
לשלם לאם כדי שתמכור את הבן שלה לזר,
ולא תפגוש אותו לעולם,
זה אכן איום ויקר מאוד.

משתפרת1

Well-known member
לשלם לאם כדי שתמכור את הבן שלה לזר,
ולא תפגוש אותו לעולם,
זה אכן איום ויקר מאוד.
רק לדייק, היא מכרה את ההריון שלה, לא את הבן. במקרים האלה משתמשים בתרומת ביצית (שגם זו בעיה מצפונית) ובזרע של אחד מזוג הגברים. הביצית המופרית מושתלת ברחם, ואם זה מצליח יש הריון ברחם של אותה אישה הריון של עובר שלא שייך לה.

קלייטון.ש

Well-known member
רק לדייק, היא מכרה את ההריון שלה, לא את הבן. במקרים האלה משתמשים בתרומת ביצית (שגם זו בעיה מצפונית) ובזרע של אחד מזוג הגברים. הביצית המופרית מושתלת ברחם, ואם זה מצליח יש הריון ברחם של אותה אישה הריון של עובר שלא שייך לה.
אם כבר מדייקים אז צריך לדייק ולהבהיר שילד לא שייך לאף אחד. לילד יש הורים, ולילד שנולד מתרומת ביצית ופונדקאית יש שלושה הורים: תורמת הביצית, הפונדקאית והגבר. זו התוצאה של הטכנולוגיה שמאפשרת זאת. משלושת אלה הפונדקאית היא שהקריבה ונתנה הכי הרבה להבאת התינוק לעולם, בלי בכלל השוואה. תורמת הביצית תרמה גם היא לא מעט. הגבר נתן הכי פחות. הוא נתן קרוב לכלום. לכן אם מודדים הורות וקרבה לפי מידת ההקרבה והנתינה לילד, לפחות עד שנולד, הפונדקאית היא ההורה הכי משמעותי של התינוק.
צריך גם לדייק ולהבהיר שגוף האשה שנושאת את ההריון לא יודע שעשו לו טריק וההריון הוא לא מביצית שנוצרה על ידו. ולכן כל התהליכים הביולוגים והנפשיים, כולל היקשרות נפשית עמוקה לילד, מתרחשים גם אצל פונדקאית כמו אצל כל אשה. זו ביולוגיה. כשלוקחים ממנה את התינוק לוקחים ממנה תינוק שהוא שלה מבחינת כל האינסטינקטים האימהיים וכל התחושות והרגשות. אין הבדל בין לקחת תינוק מפונדקאית ולקחת אותו מאשה שילדה אותו מביצית שלה.
הטריקים המשפטיים והדיבורים על "תרומת ביצית" לא משנים מציאות ביולוגית ונפשית.

משתפרת1

Well-known member
אם כבר מדייקים אז צריך לדייק ולהבהיר שילד לא שייך לאף אחד. לילד יש הורים, ולילד שנולד מתרומת ביצית ופונדקאית יש שלושה הורים: תורמת הביצית, הפונדקאית והגבר. זו התוצאה של הטכנולוגיה שמאפשרת זאת. משלושת אלה הפונדקאית היא שהקריבה ונתנה הכי הרבה להבאת התינוק לעולם, בלי בכלל השוואה. תורמת הביצית תרמה גם היא לא מעט. הגבר נתן הכי פחות. הוא נתן קרוב לכלום. לכן אם מודדים הורות וקרבה לפי מידת ההקרבה והנתינה לילד, לפחות עד שנולד, הפונדקאית היא ההורה הכי משמעותי של התינוק.
צריך גם לדייק ולהבהיר שגוף האשה שנושאת את ההריון לא יודע שעשו לו טריק וההריון הוא לא מביצית שנוצרה על ידו. ולכן כל התהליכים הביולוגים והנפשיים, כולל היקשרות נפשית עמוקה לילד, מתרחשים גם אצל פונדקאית כמו אצל כל אשה. זו ביולוגיה. כשלוקחים ממנה את התינוק לוקחים ממנה תינוק שהוא שלה מבחינת כל האינסטינקטים האימהיים וכל התחושות והרגשות. אין הבדל בין לקחת תינוק מפונדקאית ולקחת אותו מאשה שילדה אותו מביצית שלה.
הטריקים המשפטיים והדיבורים על "תרומת ביצית" לא משנים מציאות ביולוגית ונפשית.
"ילד לא שייך לאף אחד" מסכימה לגמרי. לכן גם קשה לי עם ההצהרה של סקעת שקנה את הילד. הוא קנה את התהליך, הוא קנה את ההריון, הוא לא יכול לקנות ילד. הילד איננו עבד שקונים ומוכרים.
לגבי ההליכים הגופניים של ההריון אתה צודק, אך ההליכים הנפשיים של פונדקאיות שונים לגמרי משל אשה הרה אחרת. היא מראש נכנסת לתהליך עם ראש אחר מתוך ידיעה והפנמה שהעובר הזה איננו שלה. בראיונות רבים עם פונדקאיות הן מציינות שתקינות ההריון והעובר היתה חשובה להן, אך הוודאות היא שלילד יש הורים אחרים. הדברים הללו נכונים לנשים במדינות רווחה, בהן המערכת דואגת לבדיקות סוציאליות ופסיכולוגיות הן של הפונדקאית והן של ההורים העתידיים. אין לי מושג מה קורה במדינות עולם שלישי בהן נשים עושות את זה כדי איכשהו להרויח את השרדותן והשרדות.

קלייטון.ש

Well-known member
"ילד לא שייך לאף אחד" מסכימה לגמרי. לכן גם קשה לי עם ההצהרה של סקעת שקנה את הילד. הוא קנה את התהליך, הוא קנה את ההריון, הוא לא יכול לקנות ילד. הילד איננו עבד שקונים ומוכרים.
לגבי ההליכים הגופניים של ההריון אתה צודק, אך ההליכים הנפשיים של פונדקאיות שונים לגמרי משל אשה הרה אחרת. היא מראש נכנסת לתהליך עם ראש אחר מתוך ידיעה והפנמה שהעובר הזה איננו שלה. בראיונות רבים עם פונדקאיות הן מציינות שתקינות ההריון והעובר היתה חשובה להן, אך הוודאות היא שלילד יש הורים אחרים. הדברים הללו נכונים לנשים במדינות רווחה, בהן המערכת דואגת לבדיקות סוציאליות ופסיכולוגיות הן של הפונדקאית והן של ההורים העתידיים. אין לי מושג מה קורה במדינות עולם שלישי בהן נשים עושות את זה כדי איכשהו להרויח את השרדותן והשרדות.
את יכולה להגיד לכל אשה שהיא צריכה למסור את התינוק אחרי הלידה. זה לא קשור מאיפה באה הביצית. גם אשה שנושאת הריון טבעי יכולה להסכים ולהיות מוכנה לכך שלילד יהיו הורים אחרים. זה לא משנה למצב הנפשי שלה. התהליכים הנפשיים אינם שאלה של הגיון וידיעה ומוכנות. מדובר בביולוגיה - הגוף מייצר הורמונים והמוח מתכונן לרגע הלידה, שבו קריטי שהאמא תראה בתינוק שזה עתה נולד את הדבר הכי חשוב בעולם. זה נכון לכל נקבה בטח בין היונקים. אם האמא לא רואה בתינוק את הדבר הכי חשוב היא תנטוש אותו. אלה דחפים ותחושות ורגשות קדמוניים ביותר. היא יכולה להבין ולהסכים בהיגיון שהיא צריכה לוותר על התינוק, אבל הגוף שלה והמוח שלה מפמפמים לה שהתינוק הזה שלה ושהיא אחראית לשלומו.
יש מקרים רבים שבהם הפונדקאית מסרבת למסור את התינוק אחרי שנולד, וזה אחד הסיכונים בהליך מבחינת המזמינים.

משתפרת1

Well-known member
"אם האמא לא רואה בתינוק את הדבר הכי חשוב היא תנטוש אותו."
זה לא תופס במקרה שמלכתחילה האישה לא מאפשרת לרגשות הללו להתפתח. הרגשות שלה של דאגה לטובת הילוד מופנים לרצון לראותו בידי הוריו.
באשר לנשים שלא רוצות למסור את הילוד- זה קורה לרוב כשאין תורמת ביצית, כשהאישה מופרית בהפריה מלאכותית ונכנסת להריון.
"

ai27

Well-known member
זה התרגיל המשפטי שנועד לתרץ זאת.
אבל זה הגוף שלה, ולכן לא תינוק זר, אלא שלה לכל דבר.

כל עניין שלילת הזכויות, הופך את זה לשיעבוד מיני תמורת תשלום

קלייטון.ש

Well-known member
זו היתה בחירה שלו לבצע את עסקה כזו בתשלום. מאד סביר שיכול היה להביא לעולם ילד מזרעו הרבה יותר בזול, אילו היה מתחבר לאשה שרוצה בילד, למשל לסבית, ומביאים ילד ביחד. אבל אז היה צריך לתת לה זכויות הוריות ולהכיר בכך שלילד יש גם אמא, ולגדל את הילד בשיתוף איתה. וזו הנקודה שמפריעה לו. מפריע לו שכל ילד שנולד יש לו גם אמא, ולכן שילם לה כדי שתיעלם מחייו.

למעלה